Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 2 augustus 2002

Editie vrijdagmiddag

Groningen: man aangehouden voor aanrandingen
In het politiebureau aan de Rademarkt heeft de politie donderdag een 36-jarige Groninger aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van aanranding van een viertal vrouwen in de Groninger binnenstad eind mei. In alle gevallen sprak de man de vrouwen aan en vroeg hen om geld onder andere voor verblijf in een slaaphuis. De vrouwen weigerden geld te geven waarna de man hen onzedelijk betaste. Daarna ging hij er vandoor. Aan de hand van de opgegeven signalementen kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. Er werd een aantal keren daadwerkelijk naar de man gezocht maar hij kon niet worden opgepakt. Donderdag kwam de verdachte het politiebureau binnen om aangifte te doen van diefstal. Hij is daarop aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Drie slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het vierde slachtoffer is niet bij de politie bekend. Wel is tijdens het onderzoek naar voren gekomen dat de verdachte op 23 mei tussen 19.00 en 20.00 uur een vrouw heeft aangerand in de directe omgeving van een huisartsenpraktijk aan de Antionius Deusinglaan in Groningen. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw maar ook met andere vrouwen die mogelijk op dezelfde manier door deze verdachte zijn benaderd en daarvan nog geen aangifte hebben gedaan. De verdachte is een zwerverstype met een kaal hoofd en gaat vaak gekleed in een lange grijze jas en een vale broek. Eventuele andere slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, bureau Groningen Centrum, telefoon 0900 8844.

Groningen: zwerver slaat vrouw
Een 29-jarige zwerver is vrijdagmiddag door de politie aangehouden aan het Kwinkenplein in Groningen nadat hij een vrouw had geslagen. De man sprak een 29-jarige vrouw uit Waalwijk aan en vroeg haar om geld. Toen de vrouw weigerde de man geld te geven sloeg hij haar in het gezicht. Het slachtoffer waarschuwde de politie die de man korte tijd later arresteerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.

Nieuweschans: aanhoudingen in woning
De politie heeft vrijdagmorgen met behulp van een arrestatieteam de 35-jarige bewoner van een woning aan de Verlengde Hoofdstraat in Nieuweschans aangehouden. De politie ging tot aanhouding over nadat er een melding was binnengekomen over een mogelijke schietpartij in de woning. Bij de aanhouding van de bewoner werd inderdaad een schietklaar pistool aangetroffen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het vuurwapen met bijbehorende munitie is in beslag genomen. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er in de woning inderdaad een schot is gelost. In de woning trof de politie bij onderzoek tevens een aanzienlijke hoeveelheid hasj, hasjpoeder en hennep aan. Daarop is ook een nog in de woning aanwezige vrouw, een 36-jarige vrouw uit Haren, aangehouden. Ook zij is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de hasj en de toedracht van het schietincident. Er raakte bij het incident niemand gewond.

Waterhuizen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale weg N960 in Waterhuizen is vrijdagmorgen een 46-jarige bromfietsster uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed over het fietspad in de richting van Hoogezand en werd op de kruising met de Woortmansdijk aangereden door een auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Westerbroek, die de bromfietsster geen voorrang verleende. Ze kwam te vallen en liep onbekende verwondingen op. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. Haar brommer is door de politie veilig gesteld.

Wildervank: snelheidscontroles
Op de Woortmanslaan en de K.J. de Vriezestraat in Wildervank heeft de politie vrijdagmorgen snelheidscontroles gehouden. Aan de Woortmanslaan werd de snelheid van 128 voertuigen gecontroleerd. 30 bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid terwijl de hoogst gemeten snelheid 79 km per uur bedroeg. Van de 176 aan de De Vriezestraat gecontroleerde bestuurders reden er 91 te hard. Er mag 50 worden gereden en de hoogst gemeten snelheid aan de De Vriezestraat bedroeg 96 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 02-08-2002 '
Lees ook