Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 3 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vrouw (54) beroofd van tas
Op een pad tussen het bejaardentehuis en een flat aan de Zonnnelaan werd een 54-jarige vrouw uit Groningen dinsdagnacht rond 04.00 uur beroofd van haar tas. De vrouw kreeg van twee nog onbekende mannen een klap in het gezicht en haar tas werd afgenomen. Zij werd met een gezichtverwonding naar het ziekenhuis gebracht. De zoektocht van de agenten naar de overvallers had nog geen resultaat. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de beroving. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: bril van man (30) afgenomen
Een 30-jarige man uit Groningen die dinsdagavond in de Oosterstraat stond te schuilen voor de regen werd door een 43-jarige vrouw uit Groningen beroofd van zijn bril. De vrouw drong zich op aan de man en toen hij niets van haar wilde weten pakte ze zijn bril af. Vervolgens eiste ze 20 euro voor de bril. Een 32-jarige handlanger van de vrouw hield de Stadjer tegen bij het terugpakken van de bril. De politie werd ingeschakeld die de beide verdachten aanhield voor diefstal. Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: hennepplantage in woning
De politier heeft dinsdagmiddag in een woning aan het Goudenregenplein in een slaapkamer en op zolder een hennepplantage ontmanteld. De 42-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. In totaal werden ruim 130 planten en de gebruikelijke toebehoren ter vernietiging aangeboden. De kwekerij was professioneel van opzet. Er bleek op illegale wijze stroom te zijn afgetapt.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Weg der Verenigde Naties tussen Hoogkerk en Groningen is dinsdag bij de wegwerkzaamheden een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1600 passerende voertuigen reden er 185 sneller dan de daar toegestane 70 km per uur. Op de Beneluxweg werd met de lasergun de snelheid gemeten van 1400 voertuigen. Hier reden 16 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km per uur daar waar 70 km per uur het maximum is.

Hoogezand: medicijnen verloren
Een inwoonster van Hoogezand heeft vanmorgen in de omgeving tussen de Melkweg en Gorecht Oost in Hoogezand een grote grijze weekendtas verloren met daarin medicijnen. Deze medicijnen zijn door ondeskundig gebruik gevaarlijk voor de gezondheid. Het gaat om Methadon, Alprazolam, Promethazine en Nitrazepam. Indien iemand deze tas met medicijnen heeft gevonden wordt deze verzocht deze af te leveren aan het politiebureau in Hoogezand.

Stadskanaal: ondernemer opgelicht
Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een advertentieverkoper die in een videotheek aan de Beneluxlaan in Stadskanaal geld had geïnd voor een geplaatste advertentie in een dagblad. De onbekende persoon meldde zich bij het personeelslid in de zaak met een kwitantie van 250 euro. Van tevoren had hij hierover gebeld. Al met al gaf hij een betrouwbare indruk, waardoor het personeelslid hem uitbetaalde. Later bleek dat er helemaal geen advertentie was geplaatst in het betreffende dagblad. Het ging vermoedelijk dus om een spooknota.

Snelheidscontroles
Dinsdag zijn er verschillende controles gehouden in de provincie. Op de Provincialeweg in Zandeweer werden 150 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar maximaal 80 km/u mocht worden gereden. Hiervan reden er 4 te hard. De hoogst genoteerde reed 125 km/u. Op de Hooilandseweg in Roodeschool (50 km/u) werden 130 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er eveneens 4 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 68 km/u. Op de Meenteweg in Schildwolde zijn 430 voertuigen gecontroleerd. De maximumsnelheid van 50 km/u werd door enkelen fors overschreden. In totaal gaat het om 153 overtredingen. De hoogste score was 105 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 04-07-2002 '
Lees ook