Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 5 juni 2002

Dagelijkse berichten

Sappemeer: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht op de Noorderstraat in Sappemeer een 38-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Bij een routinecontrole door de politie bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de bij de ademanalyse 1.15 promille alcohol werd vastgesteld. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Tolbert: man mishandeld
Een 31-jarige man uit Tolbert is dinsdagavond mishandeld in de nabijheid van zijn woning aan de Oude Hof in Tolbert. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de man door vier mannen in zijn woning is bedreigd en vervolgens naar buiten is gevlucht. Daar werd hij meerdere malen geschopt en geslagen. De man liep hoofdletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij zegt de daders niet te kennen. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum/Ellerhuizen: controle autogordels
Dinsdagmiddag en avond heeft de politie controles gehouden op het dragen van autogordels in Bedum en Ellerhuizen. In totaal werden 132 voertuigen gecontroleerd. Vijftien mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Delfzijl: verdachte mannen aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht aan de Oude Schans in Delfzijl twee mannen in de leeftijd van 18 en 22 jaar aangehouden. De mannen, één uit Delfzijl en één zonder vaste woon of verblijfplaats, gedroegen zich verdacht bij een winkelpand. Bij het zien van een politiepatrouille verstopten de mannen zich achter een geparkeerde auto. Daar vonden politiemensen korte tijd later inbrekersgereedschappen en maskers. De mannen, die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, konden geen verblijfs- en identiteitspapieren tonen. Over de gevonden attributen konden ze geen verklaring geven. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Westerkwartier: gordelcontroles
Op verschillende plaatsen in het Westerkwartier, waaronder Grijpskerk, Zuidhorn, Zevenhuizen en Marum, heeft de politie dinsdag controles uitgevoerd op het dragen van autogordels. Daarbij werden 130 voertuigen gecontroleerd. Negen mensen kregen een boete van 40 euro wegens het niet dragen van de autogordel.

Grijpskerk: diefstal op bouwterrein
In de nacht van maandag op dinsdag werd uit een mobiele kraan op een bouwterrein aan de Waardweg in Grijpskerk een tas met gereedschap gestolen. Uit brandstoftanks van een drietal kranen en tractoren werd ongeveer 80 liter rode dieselolie gestolen. De politie onderzoekt de diefstallen.

Groningen: autokraker aangehouden
Het afgaan van een autoalarm waarschuwde dinsdagnacht een buurtbewoner aan de Coehoornsingel en hij zag dat een 43-jarige man uit Groningen bij een personenauto wegliep. Van de auto bleek een achterportierraampje vernield. Op basis van het signalement konden agenten in de Ubbo Emmiusstraat de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: commotie bij verkeerscontrole
Agenten controleerden dinsdagavond op het Gedempte Zuiderdiep een 20-jarige automobilist uit Hoogezand die met zeer hoge snelheid reed. Bij de controle gedroeg de bestuurder zich agressief en duwde hij een agent. Tegen hem werd pepperspray ingezet. Inmiddels waren er meerdere mensen uit een café gelopen die zich met de situatie bemoeiden. Een 18-jarige jongen uit Hoogezand, die zich na herhaalde aanmaningen vervelend bleef gedragen, werd aangehouden voor ambtsbelemmering. Een 24-jarige vrouw werd aangehouden voor belediging. In de auto van de Hoogezandster werd een slagwapen aangetroffen en een inklapbaar mes met daarop een boksbeugel. Beide wapens zijn in beslag genomen.

Groningen: aanrijding met zandauto
Op de kruising van de Asterstraat met de Florakade verleende een 49-jarige bestuurder van een bedrijfswagen uit Siddeburen geen voorrand aan een 28-jarige chauffeur van een truck met oplegger uit Vries. De bedrijfsauto raakte als gevolg van de botsing totaal vernield en voor de berging van de oplegger met zand werd de Florakade ruim anderhalf uur afgesloten. De chauffeur uit Siddeburen bleek alleen in bezit van een rijbewijs A en verklaarde al 20 jaar zonder rijbewijs te rijden.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Hereweg werd dinsdagnacht een 50-jarige automobilist uit Norg gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau een promillage van 1.65. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt.

Groningen: man aangehouden voor verzet en belediging Bij een controle op verdovende middelen werd een 25-jarige man uit Groningen dinsdagmiddag op de Claremaheerd staande gehouden. De man werkte niet mee aan de controle waarop hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde daarbij de agenten. De man die verdere geen drugs bij zich had kreeg op het bureau een schikkingsvoorstel voor de belediging van 220 euro.

Groningen aanhouding in Noorderplantsoen
De politie werd dinsdagmiddag gestuurd naar het Noorderplantsoen waar een man met een mes zou staan te zwaaien. Op een bankje troffen de agenten drie mannen aan waarna bij het zien van de politie een 38-jarige Stadjer iets op de grond dooide. Het bleek een bolletje heroïne van 0.4 gram te zijn. De man werd aangehouden en bleek verder nog in het bezit van een groot broodmes. Hij kreeg een proces-verbaal en leverde zijn mes in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarfief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 05-06-2002 '
Lees ook