Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 5 juli 2002

Dagelijkse berichten

Muntendam: man aangehouden voor diefstal tuinartikelen Met de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Muntendam heeft de politie een groot aantal diefstallen van tuinartikelen opgelost. Het gaat om diverse artikelen als tuinkabouters en andere afbeeldingen, tuinmeubilair, planten en vijverattributen waar onder enkele vijverpompen. De man had zijn eigen tuin met deze materialen aangelegd en gemeubileerd. Aan de hand van de attributen kon de politie inmiddels twintig aangiften van diefstallen oplossen. De oudste dateert van 1999. De politie is nog op zoek naar de eigenaars van de andere spullen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De man opereerde in de omgeving Veendam, Wildervank en Pekela en werd aangehouden op grond van een duidelijk signalement die van hem werd gegeven naar aanleiding van een recente diefstal afgelopen weekend in Wildervank. Hij nam toen onder andere tuinplanten mee en een bloembak. Het onderzoek loopt nog door. Zij die eventueel ook aangifte hebben gedaan van diefstal, maar nog niet door de politie zijn benaderd, kunnen eventueel contact opnemen met de politie in Veendam telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: drie inbrekers aangehouden
De politie hield na een korte speuractie donderdag drie mannen aan die verdacht worden van een inbraak in een bedrijf aan de Van Heemskerckstraat in Hoogezand. Een getuige had gezien dat er personen op het dak van het bedrijf liepen en waarschuwde de politie. De agenten zagen een 28-jarige Stadjer bij het gebouw en na een korte achtervolging te voet werd hij aangehouden. Een verdere speurtocht waarbij ook een politiehond werd ingeschakeld leverde de aanhouding van een 27-jarige man uit Hoogezand op die werd aangehouden in de Houtmanstraat. Bij de plaatselijke kinderboerderij werd tenslotte een 29-jarige man uit Sappemeer in de kraag gegrepen. Op het dak van het pand lagen al metalen, zoals koper en zink, klaar om meegenomen te worden. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Wedderveer: bestelbus tegen boom aan
Een bestelbusje met daarin vier mannen raakte donderdagmiddag op de Oerdeweg in Wedderveer van de weg af en botste tegen een boom. Alle vier inzittende mannen werden met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Winschoten en Groningen gebracht. De 50-jarige chauffeur uit Delden verloor in een bocht de macht over het stuur en kwam in de berm. Hij stuurde terug maar reed aan de andere kant van de weg tegen een boom aan.

Woltersum: roekeloze automobilist raakt auto kwijt Een 48-jarige automobilist uit Groningen kon donderdagavond zijn auto inleveren na roekeloos rijgedrag in de bebouwde kom van Ten Boer. In Ten Boer werd de automobilist geklokt met een snelheid van boven de 120 km per uur. Bovendien veroorzaakte hij bijna een aanrijding met een tegemoet komende auto. Verdere bleek de auto niet verzekerd en APK gekeurd. Het rijbewijs van de Stadjer is ingenomen en de auto op het politiebureau achtergebleven.

Delfzijl: bromfietser onder invloed
Op het Zwet zagen agenten donderdagnacht een 23-jarige man uit Appingedam zonder helm op zijn bromscooter rijden. Hij reed met hoge snelheid en kon op het Koetshuis worden achterhaald. Hij blies op het bureau een promillage van 1.2 en kreeg een dagvaarding en een rijverbod. De brommer bleef voor technisch onderzoek op het bureau.

Marum: kluis uit kantoor AZC gestolen
Donderdagochtend werd gezien dat een kluis uit een kantoor van het AZC aan de Haarsterweg in Marum was weggenomen. De kluis werd opengebroken in een nabijgelegen aardappelveld teruggevonden. De diefstal moet gezien het gewicht van de kluis met meerdere personen zijn gepleegd. Uit de kluis zijn dagkaarten en een kleine hoeveelheid contant geld weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man beledigt agenten na aanhouding vrouw De politie heeft donderdagnacht in de Peperstraat een 51-jarige vrouw uit Grootegast aangehouden. De vrouw had kort daarvoor een parkeerovertreding begaan. Op het moment dat de politie bezig was met het uitschrijven van de parkeerbon stapte zij in haar auto om vervolgens weg te rijden. Hierop vorderden de agenten van de verdachte haar rij- en kentekenbewijs. Toen zij wederom aanstalten maakte om weg te rijden, werd de vrouw aangehouden. Hierbij verzette zij zich hevig. Terwijl de politieagenten bezig waren om de vrouw onder controle te krijgen, beledigde een 22-jarige man uit Assen de dienders. Hierop werd de Assenaar aangehouden. Ook hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Zij konden na verhoor het bureau weer verlaten. Tegen zowel de vrouw als de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man met stroomstok aangehouden
Donderdagnacht heeft de politie een 20-jarige man uit Groningen op de Grote Markt aangehouden, die na controle in het bezit bleek te zijn van een stroomstok. De stadjer werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie houdt Duitser na doorrijding aan De politie heeft donderdagmiddag op de Westersingel een 23-jarige man uit Duitsland voor het verlaten van de plaats van een ongeval aangehouden. De Duitser had kort daarvoor met zijn auto op de kruising van het Damsterdiep met het Schuitendiep een aanrijding veroorzaakt met een 42-jarige fietser uit Den Horn. De verdachte had hierbij geen voorrang verleend en was vervolgens doorgereden. Hij legde een bekennende verklaring af. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man voor vernieling aangehouden
Aan de West-Indischekade heeft de politie donderdagmiddag een 47-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij de ruiten van zijn woning had vernield. Hierop werd de man door de agenten voor vernieling aangehouden. Aan het bureau bleek dat de stadjer nog twee maanden moest zitten. Hij is ingesloten. Voor de vernieling krijgt de verdachte een proces-verbaal.

Groningen: man aangehouden
In een woning aan de Wibenaheerd heeft de politie een 29-jarige man uit Groningen voor bedreiging aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een 25-jarige man, ook uit Groningen, bedreigd met een mes. In de woning werd een mes aangetroffen. De stadjer is ingesloten.

Groningen: mannen mishandelen stadjer
De politie heeft donderdagnacht twee mannen, een 24-jarige man uit Haren en een 29-jarige man uit Groningen, op de Stoepemaheerd aangehouden, nadat zij een 51-jarige man uit Groningen zwaar hadden mishandeld. De gealarmeerde politieagenten troffen de Harenaar zittend op het slachtoffer aan. Zijn maat stond erbij te kijken. Op basis van getuigenverklaringen kon blijken dat beide verdachten het slachtoffer meerdere malen hadden geslagen en getrapt. Beide verdachten zijn vervolgens aangehouden en ingesloten. De stadjer heeft in ieder geval meerdere kneuzingen opgelopen.

Groningen: vrouw overloopt indringer
Een 84-jarige vrouw uit Groningen heeft donderdagnacht een onbekende man in haar woning aan de Palmslag overlopen. De vrouw werd wakker en trof de indringer aan. Hierop richtte de man een vuurwapen op de vrouw, waarna hij even later de woning verliet. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de indringer heeft liggen slapen in de woning van de vrouw. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 05-07-2002 '
Lees ook