Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 7 juni 2002

Editie vrijdagmiddag

Oostwold gemeente Scheemda: politie zoekt katteneigenaren De politie in Winschoten is op zoek naar mensen in Oostwold, gemeente Scheemda, wiens kat onlangs de staart is kwijtgeraakt. In de afgelopen tweeënhalf week zijn er bij de politie en de dierenbescherming een drietal meldingen binnengekomen van mensen die een afgevallen kattenstaart in de omgeving van hun woning aan de Klinkerstraat hebben gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er om de drie staarten een strakke rubberen ring zat gebonden. Vermoedelijk zijn de rubberen ringen om de staarten van een drietal katten gebonden tengevolge waarvan de doorbloeding werd gestagneerd met als gevolg dat de staarten na verloop van tijd zijn afgevallen. Tot nu toe hebben zich noch bij de politie noch bij de dierenbescherming mensen gemeld wiens kat recentelijk de staart is kwijtgeraakt. Katteneigenaren in Oostwold, gemeente Scheemda die dit wel overkomen is worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900 8844.

Kropswolde: man aangehouden
Op de Woldweg in Kropswolde heeft de politie vrijdagmorgen een 23-jarige man uit Foxhol aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling en bedreiging. Met een klauwhamer sloeg de man op het NS Station in Kropswolde een raam kapot en bedreigde met dezelfde hamer een 33-jarige vrouw uit Sappemeer. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Klein Ulsda: busje in sloot
Een 33-jarige man uit Winschoten is vrijdagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 bij Klein Ulsda. Kort voor de afslag Oude Schans kwam de man door onbekende oorzaak met zijn personenbusje in de wegberm terecht. Hij verloor de controle over zijn voertuig en belandde in een sloot. De man liep armletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Holwierde: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hogelandsterweg in Holwierde is vrijdagmorgen een 37-jarige vrouw uit de gemeente Delfzijl gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van Spijk en moest uitwijken voor een 17-jarige bromfietser die plotseling de weg overstak. De automobiliste reed over een vluchtheuvel heen en kwam op de linker rijstrook frontaal in botsing met een vrachtauto bestuurd door een 32-jarige man uit Uithuizermeeden. Het slachtoffer, dat vermoedelijk geen autogordel droeg, liep nekletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto werd totaal vernield en is door een berger afgevoerd. De vrachtwagenchauffeur, zijn bijrijder en ook de bromfietser liepen geen letsel op.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval
Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op Damsterdiep in Groningen. De jongen reed op zijn scooter in de richting van het centrum en werd op de kruising met de Zaagmuldersweg in Groningen aangereden door een in dezelfde richting rijdende en afslaande auto, bestuurd door een 68-jarige man uit Groningen. De bromfietser kwam te vallen en liep onder andere schaafwonden en borstletsel op. Hij is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 07-06-2002 '
Lees ook