Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 8 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: mannen aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat twee mannen uit Groningen, beiden in de leeftijd van 21 jaar, aangehouden. Eén van de mannen was dronken en kon niet meer zelfstandig lopen. Hierop werd deze man voor openbare dronkenschap aangehouden. De andere man wilde per se in het politievoertuig mee naar het politiebureau. Toen de agenten hem duidelijk maakten dat hij niet in de politieauto mee mocht, schold deze Stadjer de agenten uit. Hij werd vervolgens ook aangehouden voor belediging. De dronken man mocht vroeg in de ochtend het politiebureau verlaten. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt. De andere Stadjer is gehoord voor het beledigen van de agenten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook hij is inmiddels in vrijheid gesteld.

Groningen: bakbromfietser onder invloed
Op het Hanzeplein heeft de politie vrijdagnacht een 36-jarige man uit Haren aangehouden voor rijden onder invloed. De Harenaar reed op een brombakfiets en vervoerde in zijn bak twee vrouwen. Bij controle werd geconstateerd dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De Harenaar bleek voor de derde keer te zijn betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tegen de brombakfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken man ingesloten
In de Poelestraat troffen politieagenten vrijdagnacht een 17-jarige jongen uit de stad liggend op straat aan. De jongen bleek zwaar onder invloed te zijn. Hij is vervolgens ter ontnuchtering op een politiebureau ingesloten. Als de jongen ontnuchterd is, wordt hij met een bekeuring voor openbare dronkenschap in vrijheid gesteld.

Wittewierum: alcomobilist aangehouden
De politie heeft vrijdagavond op de Woldjerweg een 55-jarige man uit Schildwolde aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: winkeldievegge loopt bij controle tegen de lamp

Op de Landstraat heeft de politie vrijdagavond een 43-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden voor diefstal. De vrouw werd tijdens een verlichtingscontrole gecontroleerd. Naast haar defecte verlichting zagen de agenten dat de vrouw een boodschappentas aan haar stuur had hangen. Uit de tas stak diverse kleding met de prijskaartjes er nog aan. Hierop werd de vrouw meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de verdachte de kleding vanaf rekken buiten vier kledingwinkels had gepakt en vervolgens had weggenomen. De winkeldievegge is gehoord. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: voorgevel van woning door automobilist vernield

Een personenauto is vrijdagnacht tegen de voorgevel van een woning aan de Graaf Edzardstraat gereden en heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten zonder de identiteit achter te laten. Een getuige hoorde de klap en zag direct later een donkere personenauto wegrijden. De bewoners waren op het moment van de aanrijding niet thuis. De gehele voorgevel van de woning is ten gevolge van de aanrijding vernield. De politie stelt een onderzoek in naar het doorgereden voertuig.

Nieuwolda: snelle rijder moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagmiddag op de Provincialeweg N362 een 43-jarige man uit Wagenborgen bekeurd voor te hard rijden. De snelle rijder reed 138 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 80 km/uur. De automobilist reed derhalve 58 km/uur te hard en moest zijn rijbewijs inleveren.

Beerta: hardleerse alcomobilist
In de Molenstraat heeft de politie vrijdagnacht een 21-jarige man uit Beerta aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist bleek na controle alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De man reed voor de derde keer met drank op in een personenauto, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De recidivist kreeg een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerbroek: pony dood na aanrijding met auto
Een 55-jarige man uit Haren is vrijdagavond op de Rijksweg West in botsing gekomen met een plotseling overstekende pony. De Harenaar kon nog net een paard ontwijken, maar raakte hierbij wel de pony. Het dier overleed ten gevolge van het ongeval. Het paard bleef ongedeerd. Zowel het paard als de pony waren net uit een aangrenzend grasveld ontsnapt om vervolgens de Rijksweg over te steken. De auto van de Harenaar moest worden afgesleept.

Noordbroek: rijden onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht op de Hamrik een 47-jarige man uit Oostwold aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd door politieagenten gecontroleerd en bleek alcohol te hebben genuttigd. Op het politiebureau toonde de ademanalyse aan dat de Oostwolder 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg de automobilist een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam/Zuidbroek/Veendam: verkeerscontroles
Tijdens een algemene verkeerscontrole heeft de politie vrijdagmiddag- en avond op verschillend locaties gecontroleerd op rijden onder invloed en het dragen van de autogordel. In Muntendam werden 35 blaasproeven, in Zuidbroek 127 blaasproeven en in Veendam 52 blaasproeven afgenomen. In totaal 337 blaastesten. Eén bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Een 58-jarige man uit Zuidbroek werd hierbij aangehouden. Uiteindelijk wees de ademanalyse uit dat de automobilist 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op. Bij de diverse controles bleken drie bestuurders geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring van 40 Euro.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 08-03-2003 '
Lees ook