Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 8 mei 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: opgebracht wegens dronkenschap
Een 21-jarige man uit Noordbroek werd dinsdagnacht zwaar onder invloed aangetroffen op de Vredenrustlaan in Veendam. Een voorbijganger zag de man liggen en kon hem niet wakker krijgen. De politie werd ingeschakeld die hem meenam voor openbare dronkenschap. Met een proces-verbaal werd de Noordbroeker enige uren later op vrije voeten gesteld.

Nieuweschans: automobilist in de vangrail
Op de A7 bij Nieuweschans belandde dinsdagavond een 22-jarige automobilist uit Amsterdam met een auto in de vangrail. De man reed in een geleende auto en bij het zoeken naar het hendeltje van de ruitensproeier verloor hij de macht over het stuur. Hij kwam in de berm terecht en stuurde uiteindelijk tegen de middenvangrail aan. De wagen raakte zwaar beschadigd en de Amsterdammer werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Delfzijl: man (40) door het lint bij woning moeder De politie werd dinsdagavond gestuurd naar de woning van een 73-jarige vrouw in het Skagerrak in Delfzijl waar haar 40-jarige zoon vernielingen aanrichtte en bedreigingen uitte. De zoon werd aangetroffen in de portiek van de woning en was volkomen door het lint. Agenten konden de man overmeesteren en brachten hem naar het bureau. De moeder en een ander familielid deden aangifte van huisvredebreuk, vernieling en bedreiging. De man had in de woning met messen staan te dreigen. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Grijpskerk: diesel uit vrachtwagen gestolen
Uit een vrachtwagen die maandagnacht geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Kievitsweg in Grijpskerk bleek dinsdagochtend dat de brandstof ontvreemd was. Uit de tank bleek zon 300 liter diesel te zijn weggenomen. De dader(s) kwam(en) het terrein op door een gat in het gaas van het hekwerk te knippen. Een onderzoek is door de politie ingesteld.

Groningen: man op verboden terrein
Op een afgesloten terrein achter woningen aan de Ubbo Emmiusstraat in Groningen heeft de politie dinsdagnacht een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. Bewoners van de straat hadden de man enige tijd rond zie scharrelen en vervolgens over een hek zien klimmen. Politiemensen troffen de man in een tuin achter een woning aan. Hij was bezig een bed te maken van enkele dozen. De man werd meegenomen naar het bureau. Na een kort verhoor is hij heengezonden. De man kreeg een bekeuring voor artikel 461 wetboek van strafrecht (verboden toegang).

Groningen: graffity
De politie heeft dinsdagnacht aan de Engelberterweg in Groningen een drietal jongens in de leeftijd van 15, 17 en 18 jaar uit Groningen en de gemeente Loppersum aangehouden. De knapen werden op het terrein van een autobandenbedrijf door de eigenaar betrapt bij het bespuiten, met verf, van een wiel van een auto op het terrein. Tevens spoten de jongens teksten op een deur van een bedrijfshal. Op de slaapkamer van de 15-jarige verdachte werden door de politie een aantal verfspuitbussen aangetroffen. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau en zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Ze krijgen proces-verbaal voor openlijke geweldpleging.

Groningen: baldadige man
Een 27-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht door de politie aangehouden op de Petrus Campersingel in Groningen. Surveillerende politiemensen zagen de man met in zijn bezit een oranje verkeerskegel achter een zandbult zitten. Vlakbij bleek een deel van een verkeersgeleider midden op straat te staan en lagen er een groot aantal stenen op de weg. Getuigen hadden de man met het materiaal bezig gezien. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en korte tijd later met een bekeuring voor baldadigheid heengezonden.

Groningen: dronken automobilist aangehouden
Wegens rijden onder invloed en rijden tijdens een ontzeggingperiode heeft de politie dinsdagavond op de Weg der Verenigde Naties een 36-jarige man uit Drachten aangehouden. De man reed in zijn auto over de A7 in de richting van Groningen. Een politieman uit Friesland zag de man slingerend en met hoge snelheid (180 km per uur) rijden en meldde dit aan de meldkamer van Regiopolitie Groningen. Ter hoogte van Hoogkerk kon de man aan de kant worden gezet. Hij bleek onder invloed van drank en vermoedelijk ook medicijnen te zijn. De man, die nauwelijks kon staan, werd naar het bureau gebracht. Daar bedreigde hij onophoudelijk politiemensen en weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse en een bloedproef. Ook bleek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Hij is ingesloten voor verhoor. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Plataanlaan in Groningen is dinsdagavond een 20-jarige vrouw uit Peize gewond geraakt. De vrouw kwam met haar auto vanuit de richting van het Van Starkenborghkanaal en wilde linksaf de Bedumerweg oprijden. Ze werd op de kruising met de Noordzeeweg aangereden door een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Bedum. Beide bestuurders verklaarden door een groen licht te zijn gereden. De vrouw kwam deels vast te zitten in haar zwaar beschadigde auto en is met heupletsel naar een ziekenhuis gebracht. De man uit Bedum liep geen letsel op. Beide autos zijn door een berger meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: dieven aangehouden
Op het terrein van een voormalige elektriciteitscentrale aan het Winschoterdiep in Groningen heeft de politie dinsdagmiddag twee mannen in de leeftijd van 38 en 41 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden. De mannen werden door een toezichthouder betrapt bij het stelen van oude dakplaten. De toezichthouder waarschuwde de politie en agenten troffen de mannen aan op het terrein, vlakbij een kar, geladen met platen. Bij het zien van de politie gingen ze er hardlopend vandoor. Na een korte achtervolging te voet konden de mannen worden opgepakt. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Omdat de mannen verdacht worden van meerdere diefstallen van (sloop)materialen in dezelfde omgeving zijn ze ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man aangehouden
In de hal van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen hebben agenten dinsdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kwam poedelnaakt het bureau binnen en maakte al dansend een rondje door de hal onder de vermelding dat hij snel weer zou vertrekken. Tijdens een gesprek met politiemensen maakte de man duidelijk dat hij een weddenschap had met zijn vrienden, die buiten op hem stonden te wachten, en dat hij per vriend 100 euro kon verdienen als hij naakt een dans door de hal van het politiebureau zou maken. Daarop is de man aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. Hij kreeg een bekeuring voor het hinderlijk ophouden in een voor het publiek toegankelijke ruimte.

Groningen: controle veiligheidsgordels
Drieëntwintig personen kregen dinsdagmiddag een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van een autogordel tijdens een gordelcontrole op de Esperantostraat in Groningen. Het aantal gecontroleerde voertuigen werd niet geregistreerd.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 08-05-2002 '
Lees ook