Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondagochtend 7 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: Opsporing Verzocht
Maandagavond 8 juli 2002 wordt tijdens de uitzending van AVRO Opsporing Verzocht een aantal brutale berovingen bij een pinautomaat aan de Nieuwe Ebingestraat uitgezonden. De slachtoffers worden door de verdachte beroofd op het moment dat geld uit de pinautomaat wordt gehaald. De verdachte is daarbij op video opgenomen. De video opnames zullen tijdens de uitzending worden getoond met het verzoek bij herkenning van de verdachte dit bij de politie te melden. Tijdens de uitzending van Opsporing Noord kwamen twee meldingen over de verdachte binnen. Dit heeft echter niet geleid tot aanhouding van een dader. De uitzendingen van AVRO Opsporing Verzocht vinden omstreeks 19.00 uur en 22.00 uur plaats.

Groningen: veel bestuurders onder invloed van alcohol In de nacht van zaterdag op zondag werden in de provincie Groningen weer diverse automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Enkele bestuurders veroorzaakten daarbij ook een aanrijding. *Op de Haydnlaan in de stad Groningen werd een 20-jarige man uit de stad aangehouden nadat de man met zijn auto tegen een boom was gebotst. Agenten zagen de man zeer onzeker over het Emmaplein rijden. Toen de agenten de bestuurder een stopteken wilden geven ging hij er vandoor en negeerde alle stoptekens van de politie. Via het Zuiderdiep en het Hereplein ging hij met grote snelheid, tussen de 140 en 150 km per uur, de Hereweg op. Via de Goeman Borgesiuslaan ging de man naar de Helperzoom en vervolgens weer richting de Verlengde Oosterweg. Daarbij reed de man voortdurend over de linkerrijstrook. Vlak voor de spoorwegovergang raakte de man in een slip en draaide enkele keren met de auto om de as. Op dat moment kon een politieman de man aanspreken en vastpakken. De bestuurder botste vervolgens opzettelijk tegen de politieauto en zag daarna kans met grote snelheid achteruit te rijden. Hierbij werd de politieman omver getrokken waarbij hij letsel aan zijn hand opliep. De bestuurder ging er weer vandoor maar raakte op de Haydnlaan de macht over het stuur kwijt waarbij hij met de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De man moest met een hoofdwond en kaakletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar werd van de bestuurder een bloedproef afgenomen. De auto was total loss. *Op de Jan Steenstraat werd een 33-jarige Stadjer bij een controle aangehouden. Hij bleek 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen. *Op het Hoendiep werd een 28-jarige Stadjer opgepakt. Hij reed met grote snelheid over de Diamantlaan. Na een korte achtervolging kon de man aan de kant worden gezet. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten en bij een blaastest werd vastgesteld dat de man iets meer dan 1 promille in zijn bloed had.
*Een 21-jarige Stadjer kreeg op de Vismarkt een boete opgelegd voor
1.2 promille, terwijl op *de Kustweg in Delfzijl een 59-jarige Stadjer met ruim 0.7 promille werd bekeurd. *In Grootegast werd een 34-jarige inwoner uit die plaats van zijn bed gelicht. De man had met zijn auto op de Ido Haaimaweg een schrikhek aan flarden gereden en zijn auto in een sloot geparkeerd. De bestuurder liet zich door een voorbijganger naar huis brengen, maar hij kon korte tijde later weer worden opgehaald, De man bleek ook teveel gedronken te hebben en een blaastest wees uit dat hij ruim 1.5 promille in zijn bloed had. Hem werd het rijbewijs afgenomen. *In Winschoten kreeg een 46-jarige inwoner van die plaats een boete voor het rijden met iets meer dan de minimum overschrijding van 0.5 promille, terwijl een 40-jarige inwoner van Bellingwolde voor het rijden met 1.5 promille naast het krijgen van een boete ook zijn rijbewijs moest inleveren. *In Kolham raakte een 22-jarige inwoner van Apeldoorn met zijn auto bij een rotonde van de weg. De man kwam samen met zijn vier inzittenden, nadat de auto over de kop was geslagen in een naast gelegen sloot tot stilstand. Toen de bestuurder werd gevraagd om een blaastest af te leggen gedroeg hij zich zeer recalcitrant. Hij moest geboeid naar het bureau worden gebracht, waar een blaastest uiteindelijk uitwees dat de man ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen. Alle inzittenden kwamen er zonder enig noemenswaardig letsel vanaf.

Groningen: winkeldief ingesloten
Na het plegen van de diefstal van tubes crème uit een drogisterij in de Oude Ebbingestraat is een 32-jarige man uit Groningen door de politie ingesloten. De man werd op heterdaad betrapt, maar zag in eerste instantie kans te vluchten. Na een korte achtervolging door een politieman wist deze de man te tackelen en aan te houden. De verdachte bleek het afgelopen weekend al twee keer eerder te zijn aangehouden bij een autokraak. De verdachte is ingesloten en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Groningen: tasjesrovers gepakt
Omstanders zagen kans zaterdagmiddag op de Herestraat een 18-jarige verdachte uit Lamspringe (D) van een tasroof te pakken en over te dragen aan de politie. De jongen had een 79-jarige vrouw in de Herestraat beroofd. Getuigen zagen dit en wisten de man te pakken. De jongen verklaarde de beroving te hebben beraamd met zijn 17-jarige vriend omdat ook zij hun geld waren kwijt geraakt. De vriend stond bij de auto van beiden op de Heresingel te wachten. Hij kon daar worden aangehouden. Beide heren zijn ingesloten.

Groningen: fietsendief
Op de Haddingestraat wist de politie zaterdagnacht een 43-jarige man uit Groningen op te pakken. Getuigen zagen dat de man het slot van een fiets openbrak en daarmee wegreed. Op aanwijzing konden de agenten de verdachte achterhalen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij ook in het bezit te zijn van een verboden mes. Met twee processen verbaal werd de man later de straat weer opgestuurd.

Groningen: diefstal vlaggen
Op aanwijzing van een Duitse collega konden Groningse agenten zaterdagnacht een tweetal dronken stadjers ( 20 jaar oud) oppakken. De beide heren bleken een drietal vlaggen te hebben weggenomen van schepen in de Oosterhaven. In de omgeving van de haven troffen de agenten de verdachten aan en werden zij meegenomen naar het bureau. Na een proces verbaal konden de heren weer vertrekken.

Winschoten: gedupeerde handelaar
Een 52-jarige kledinghandelaar uit Jorvas (Finland) raakte vrijdagnacht gedupeerd nadat uit zijn geparkeerd staande auto een hoeveelheid dure merkkleding was weggenomen. Dieven zagen kans de autoruit van zijn op de Stationsweg geparkeerd staande auto te openen en daaruit een grote hoeveelheid dure Finse merkkleding te halen. Ook werden uit de auto schoenen, een föhn voor honden, een dure Parkerpen en andere goederen weggehaald. De schade is enkele duizenden Euros.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 08-07-2002 '
Lees ook