Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 9 juni 2002

Dagelijkse berichten

Musselkanaal: man valt van ladder
Een 58-jarige man uit Musselkanaal is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een val van een ladder. De man was bij zijn woning aan de Schoolkade bezig met onderhoudswerkzaamheden. Door onbekende oorzaak verloor de man zijn evenwicht en viel van de ladder. Hij letsel op aan een hand en aan het hoofd en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Glimmen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Zuidlaarderweg in Glimmen is zaterdagmiddag een 35-jarige vrouw uit Zuidlaren gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto in de richting van Noordlaren en wilde linksaf slaan om een parkeerplaats op te rijden. Ze verleende daarbij geen voorrang aan een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Smilde. Er ontstond een nagenoeg frontale botsing waarbij het slachtoffer letsel op liep. In verband met haar letsel is de vrouw met behulp van de brandweer uit haar auto gehaald. Ze is met nog onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist uit Smilde raakte niet gewond. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: winkeldief
Zaterdagmorgen werd een 38-jarige man uit Delfzijl betrapt toen hij in een winkel in de Herestraat in Groningen ondergoed wegnam. Hij werd door een beveiligingsmedewerker aangesproken maar ging er hardlopend vandoor. Na een achtervolging te voet door de binnenstad kon de man uiteindelijk in de Papengang worden achterhaald. Hij werd aan de politie overgedragen en bleek tien slipjes met een gezamenlijke waarde van bijna 55 euro te hebben gestolen. De man is na verhoor op het politiebureau heengezonden.

Groningen: man met zwaard opgepakt
Surveillerende politiemensen zagen zaterdagmorgen op de Emingaheerd in Groningen een man lopen die zich verdacht gedroeg. Bij het zien van de politie stopte hij iets onder zijn jas. Ook omstanders was het gedrag van de man opgevallen. Zij spraken de agenten daarop aan. Toen de politiemensen naar de betrokken man toegingen gooide hij een groot zwaard in de bosjes. Hij werd aangehouden en gaf daarbij vrijwillig een mes aan de politiemensen af. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij heengezonden. De man verklaarde onderweg te zijn naar diegenen die zijn auto zouden hebben aangereden. Zwaard en mes zijn door de politie in beslag genomen.

Hoogezand: gewonde bij burenruzie
Bij een burenruzie aan de Ter Laanstraat in Hoogezand is zaterdagavond een 24-jarige man uit Hoogezand gewond geraakt. De man werd bij zijn woning aan het Piersonpad aangesproken door een bewoonster van een woning van de nabijgelegen Ter Laanstraat. De vrouw meldde dat de zonen van het slachtoffer een schutting bij haar woning hadden vernield. De man ging samen met de vrouw poolshoogte nemen en bood aan de schutting te repareren. Terwijl de eigenaresse van de schutting en het slachtoffer over een schaderegeling stonden te praten kwam de ex-vriend van de vrouw ter plaatse. Hij bemoeide zich met het gesprek en eiste voor de vrouw een compleet nieuwe schutting en onmiddellijke betaling. Het slachtoffer ging hier niet mee akkoord waarop de ex-vriend de woning van de vrouw binnenging en korte tijd later met een mes naar buiten kwam. Hiermee verwondde hij het slachtoffer aan een hand, ondanks pogingen van de vrouw dit te voorkomen. De dader vluchtte na zijn daad. Het slachtoffer liep een snijwond. De verdachte kon nog niet door de politie worden aangehouden. Zijn identiteit is bekend.

Enumatil: dronken autodief te water
Na een bij de politie binnengekomen melding over een te water geraakte auto troffen politiemensen zaterdagnacht aan het Hoendiep in Enumatil een drijfnatte man aan. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, verklaarde met een auto het Hoendiep te zijn ingereden. Ook bekende de man onmiddellijk de auto te hebben gestolen. Bij onderzoek bleek de auto inderdaad aan de Bedumerweg in Groningen te zijn gestolen. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht. Daar werd
1.87 promille alcohol vastgesteld. De verdachte is ingesloten. De auto is door een bergingsbedrijf uit het Hoendiep getakeld.

Onderdendam: auto te water
Nadat hij door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm was terechtgekomen verloor een 33-jarige man uit Groningen zaterdagavond de macht over het stuur en belandde met de wagen in het water van het Boterdiep, langs de Bedumerweg in Onderdendam. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij liep geen letsel op. De auto is door een berger uit het Boterdiep gehaald.

meer berichten Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 09-06-2002 '
Lees ook