Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 9 juli 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: dronken man aangehouden voor vernieling Een 47-jarige Amsterdammer is maandagmiddag aangehouden, nadat hij een lege drankfles naar het hoofd van een politieman gooide. De politieman had de man juist gesommeerd het terrein van de plaatselijke sportclub aan de Berkenstraat in Stadskanaal te verlaten, omdat hij daar op de tribune zichzelf zat te bezatten. De fles miste de politieman op een haartje, maar sloeg wel een deuk in het portier van de politieauto. Hij is vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Omdat bleek, dat voor hem nog een boete open stond, is hij na verhoor overgebracht naar Groningen. Vermoedelijk zal hij de vervangende hechtenis ondergaan.

Ten Boer: vechtende asielzoekers aangehouden
Twee 17-jarige asielzoekers zijn maandagavond aangehouden nadat ze in het centrum met elkaar op de vuist waren gegaan. Tevens had een van hen een begeleidster mishandeld. De beide jongens konden met veel moeite in de boeien worden geslagen, waarna ze voor nader onderzoek zijn ingesloten aan het politiebureau.

Grootegast: snelheidscontrole Langeweg
Op de Langeweg in Grootegast zijn maandagmorgen 134 voertuigen gecontroleerd op snelheid (maximum 50). Daarvan reden er 12 te hard. De hoogst genoteerde reed 73 km/u.

Uithuizen: vernieling stationsgebouw
In de nacht van zondag op maandag zijn er zes grote ruiten vernield (50 x 200 cm) van het stationsgebouw te Uithuizen. Een onderzoek in de omgeving leverde niet voldoende informatie op. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Uithuizen 0900-8844.

Winschoten/Nieuwolda: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg bij Nieuwolda (80 km/u), zijn maandag 16 automobilisten bekeurd. De hoogst genoteerde snelheid was 116 km/u. In Winschoten werden op de Udesweg (50 km/u) 14 automobilisten bekeurd. Daar reed de hoogst genoteerde 87 km/u.

Leens: gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Breekweg met de Provincialeweg bij Leens zijn de beide bestuurders met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen een van de bestuurders, een 55-jarige inwoner van Kloosterburen vanaf de Breekweg de kruising opreed en geen voorrang verleende aan de andere bestuurder, een 26-jarige inwoner van Ulrum. De beide autos werden zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Haren: man aangehouden voor ingooien ruit
Op basis van het opgegeven signalement werd maandagnacht een 26-jarige man zonder vaste verblijfplaats op de Rijksstraatweg in Haren aangehouden die bij een elektronicazaak een ruit had ingegooid. Verder bleek dat de man in een container een vuurtje had gestookt omdat hij het koud had gekregen. De man verkeerde onder invloed van softdrugs en alcohol. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: dollemansrit met gestolen auto
In de Oude Kijk in t Jatstraat zagen agenten maandagnacht een auto rijden die bij navraag eerder op de dag gestolen was in Stadskanaal. De auto reed met hoge snelheid de binnenstad uit en ging vanaf het Julianaplein spookrijdend de A28 op in de richting van Assen. Een andere politiewagen nam bij Haren de achtervolging op zich en zag dat de wagen bij de afslag Tynaarlo/Vries de A28 verliet. In Lieveren stopte de auto plotseling en reed achteruit in op de politiewagen waarna de weg weer vervolgd werd. Via Langelo, Norg en Roden werden twee afzettingen van de politie omzeild en werd er weer met zeer hoge snelheden koers gezet richting Groningen. Tussen Peize en Hoogkerk op de N372 remde de gestolen wagen in een bocht zeer plotseling waardoor de politiewagen tegen de remmende auto aanreed. Gevolg was dat de politieauto niet verder kon. De gestolen wagen werd later in de nacht leeg in de Madame Curiestraat teruggevonden. De auto is voor nader onderzoek vervoerd naar de politieopslag.

Groningen: vrouw (20) aangehouden voor bedreiging Een 20-jarige vrouw uit Groningen werd maandagavond in de Arubastraat aangehouden voor mishandeling van een 29-jarige bewoonster van die straat. De vrouw ging verhaal halen bij de nieuwe vriendin van haar ex-vriend en trapte een ruit in van het portiek. Toen een passant daar wat van zei werd hij bedreigd met de dood en wilde de man aanvliegen. Dat werd tegengehouden door gewaarschuwde politiemensen. Die namen de vrouw mee naar het bureau. Verder bleek nog dat de verdachte een deuk getrapt te hebben in de auto van haar rivale. Zij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: botsing tussen bestelauto en autobus Op de kruising van de Rigaweg met de Emdenweg verleende een 37-jarige bestelbusbestuurder uit Ten Boer maandagmiddag geen voorrang aan een van rechts komende Belgische autobus, bestuurd door een 44-jarige chauffeur uit Wachtebeke. In de bestelbus zat behalve de bestuurder ook zijn 25-jarige vrouw en hun pasgeboren baby. De baby en de moeder werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de Ten Boerster werd totaal vernield afgevoerd.

Groningen: fietsendief aangehouden
In de Marktstraat werd maandagavond een 38-jarige man uit Groningen gesignaleerd die met een extra fiets aan de hand reed. Bij controle gaf de man toe dat hij de fiets voor een klein bedrag en wat medicijnen had gekocht. Hij werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De beide fietsen bleven op het politiebureau staan ter vaststelling van de rechtmatige eigenaar.

Groningen: aanrijding tussen fietsster en bromfietser Bij het opstappen op haar fiets op de Korreweg lette een 25-jarige vrouw uit Groningen maandagmiddag even niet goed op en kwam in botsing met een passerende 29-jarige bromfietser uit Groningen. Beide bestuurders kwamen ten val. De vrouw werd door de ambulance meegenomen voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Groningen: opgever van valse naam valt door de man Op de Iepenlaan werd maandagmiddag een 35-jarige man uit Groningen gecontroleerd voor de Opiumwet. In de auto lagen attributen voor het gebruik van harddrugs. De naam die de man eerst opgaf toen hij gecontroleerd werd bleek bij de politie in de computer te staan voor het feit dat hij nog 28 dagen gevangenisstraf tegoed had. Daarop gaf de man toch maar zijn echte naam op. Hij werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam en kreeg daar een bon voor.

Groningen: man (38) moet nog zitten
Een 38-jarige man uit Groningen werd maandagochtend op de Bloemsingel gecontroleerd voor de Opiumwet. Hij bleek geen dope bij zich te hebben. Wel stonden er nog twee gevangenisstraffen ( 9 en 42 dagen) tegen hem open. Voor het uitzitten van de 51 dagen is hij overgedragen aan justitie.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 09-07-2002 '
Lees ook