Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 10 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: inbreker aangehouden
In een brandgang van woningen aan het Damsterdiep werd donderdagnacht een 31-jarige man uit Roderesch aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Een buurvrouw had gezien dat de man zich verdacht ophield achter een woning. Bij onderzoek bleek een raampje van de woning ontzet. De verdachte verklaarde in de woning te zijn geweest en is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man breekt in bakkerij in
Een 32-jarige man uit Groningen werd donderdagavond aangehouden in de Blekerstraat nadat hij in een bakkerij aan de Westersingel had ingebroken. De man had de deur van de winkel ingetrapt en had vervolgens wat snoepgoed meegenomen. Bovendien had hij de kassa doorzocht. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich recalcitrant. Met gepast geweld werd hij naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: flessentrekker aangehouden
De politie werd donderdagmiddag naar een horecagelegenheid in de Oosterstraat gestuurd waar een 43-jarige man uit Groningen had gegeten en gedronken maar niet kon betalen. Omdat de man zich al vaker aan dit soort delicten schuldig maakt werd hij aangehouden. Met een proces-verbaal op zak werd hij later op vrije voeten gesteld.

Groningen: aanhouding bij afzetting voor brand
Een 31-jarige man uit Groningen werd donderdagavond aangehouden voor het trappen naar een politieagent in de Poelestraat. Vanwege een brandje, als gevolg van een uit de hand gelopen barbecue op een dak, werd een gedeelte van de Poelestraat afgezet. Twee mannen kwamen onder het lint door en werden gesommeerd de plek te verlaten. Bovendien liepen zij met geopende bierflessen over straat wat niet geoorloofd is. De 31-jarige man wilde het flesje niet legen en op het moment dat de agent het flesje pakte trapte de Stadjer tegen een been van de agent. Hij werd aangehouden en bij de aanhouding viel de agent in het glas van de bierfles en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De Stadjer werd voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: motorrijder ten val
Op de Groningerweg werd donderdagmiddag een 53-jarige motorrijder uit Helmond liggend naast zijn motor aangetroffen. Het bleek dat hij te hard aan de voorrem had getrokken en onderuit was gegaan. Met vermoedelijk een beenbreuk werd de man naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: brombakfietser zwaar onder invloed
Een 47-jarige brombakfietser uit Groningen werd donderdagmiddag gecontroleerd omdat hij op de busbaan van het Gedempte Zuiderdiep reed. Bij de controle bleek dat de man alcohol had genuttigd. Hij blies een promillage van 1.95 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: onenigheid tussen bromfietser en automobilist Onenigheid over wederzijds rijgedrag van een 19-jarige bromfietser uit Groningen en een 56-jarige automobilist uit Spijk leidde tot vernieling en bedreiging. De automobilist verklaarde dat de Stadjer tweemaal tegen het autoportier en een spiegel trapte. De bromfietser bekende de vernielingen maar verklaarde dat de automobilist op hem was ingereden. Voor de vernielingen werd de Stadjer aangehouden en beide partijen doen aangifte.

Ter Apel: man overlijdt tijdens racewedstrijd
Dondermiddag is tijdens een racewedstrijd aan de Hanetangerweg in Ter Apel een 37-jarige man uit Schoonoord overleden. Uit onderzoek is gebleken dat de man tijdens een racemanche achter het stuur onwel is geworden en vervolgens tegen de vangrail is gebotst. Geboden medische hulp mocht de man niet meer baten. De racewedstrijd is vervolgens gestaakt.

Middelstum: Duitse bestuurder rijdt te hard
De politie heeft donderdagochtend een 42-jarige man uit Nettetal (Duitsland) bekeurd, omdat deze automobilist op de Eemshavenweg 160 km/uur had gereden. Op deze weg is 100 km/uur toegestaan. De bestuurder kreeg in overleg met de officier van justitie een bekeuring van 450 Euro opgelegd. De man heeft de boete direct betaald.

Bierum: jongeren vernielen tuinen: oproep getuigen Woensdagnacht zijn in enkele tuinen aan de Torenlaan in Bierum vernielingen aangericht. Diverse tuinartikelen, zoals bloempotten en stoelen, zijn vernield. De politie nam een spoor van vernieling waar van de Hereweg via de Luingaweg naar de Torenlaan. Door getuigen zijn vlak voor de vernielingen een drietal knapen gezien. De politie is op zoek naar meerdere getuigen, die nadere informatie over de vernielingen kunnen verschaffen. Zij kunnen zich melden bij basiseenheid Delfzijl of bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Grijpskerk: vrouw gewond na aanrijding
Donderdagmiddag is een 41-jarige vrouw uit Twijzelerheide op de Friesestraatweg in Grijpskerk na een aanrijding gewond geraakt. De vrouw zat naast haar man in een auto toen deze een tractor aan de linkerzijde wilde inhalen. Op dat moment wilde de bestuurder van de tractor, een 15-jarige jongen uit Pieterzijl, linksaf de Bosscherweg inrijden. Een botsing was het gevolg. De vrouw is met nek- en hoofdklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De 15-jarige jongen kreeg een bekeuring voor het besturen van de tractor.

Eenrum: man gewond na vechtpartij
Donderdagnacht is tijdens de Eenrummermarkt een man uit Mensingeweer in de Hoofdstraat gewond geraakt na een vechtpartij. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De toedracht van de vechtpartij is tot op heden nog niet vastgesteld. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was de rust reeds weergekeerd.

Appingedam: bromfiets vliegt in brand na ongeval Donderdagavond is op de Georg van Saksenlaan in Appingedam een 17-jarige jongen uit Appingedam met zijn bromfiets komen te vallen, waarna het voertuig in brand is gevlogen. Vermoedelijk is de jongen door een kuil gereden, waarna hij de macht over het stuur is verloren. Ten gevolge van de brand is ook schade ontstaan aan een geparkeerde auto. De brandweer heeft het brandje geblust.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 10-05-2002 '
Lees ook