Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 10 juni 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: gewonde bij vechtpartij
Bij een vechtpartij aan de Bovenburen in Winschoten is zondagavond een 21-jarige man uit Winschoten gewond geraakt. Het slachtoffer was met een drietal bevriende kennissen aan het vissen toen zich bij hen een 16-jarige jongen en een 14-jarig meisje, beiden uit Winschoten, voegden. Er ontstonden plagerijen waarbij één van de vissers het 14-jarige meisje beetpakte en boven het viswater hield. Het meisje en de 16-jarige knaap vetrokken daarop maar kwamen korte tijd later terug met een zevental mannen en vrouwen in twee autos. Uit dit gezelschap traden twee mannen naar voren die de vissers te lijf gingen. Die werden allemaal geslagen en het 21-jarige slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. Hij moest voor behandeling daarvan en met hartklachten naar een ziekenhuis worden gebracht. Het is nog onduidelijk wie de dader(s) van de mishandeling zijn of is geweest. De politie stelt een onderzoek in.

Muntendam: wielrenners gewond
Bij wielerwedstrijden in Muntendam zijn zondag twee wielrenners ernstig gewond geraakt. Zondagmiddag raakten in de Zuiderstraat drie renners betrokken bij een valpartij. Een wielrenner uit Beilen moest met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis worden gebracht. Bij de valpartij raakte voorts een hek bij een woonhuis beschadigd. Zondagavond kwamen in de Jan Bakkerstraat twee coureurs hard ten val. Eén van hen, een 22-jarige renner uit Groningen, liep ernstige verwondingen op. Hij moest met rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagnacht op de Blijhamsterweg in Winschoten een 40-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd 1.42 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de Pekelder met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Stadskanaal: bromfietser onder invloed
Aan de Nautiluslaan in Stadskanaal heeft de politie zondagnacht een 39-jarige bromfietser uit Stadskanaal aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed zonder verlichting en werd daarvoor bekeurd. Daarbij bleek ook dat de man gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau waar 1.27 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de bromfietser met een dagvaarding en een rijverbod 6 uur heengezonden.

Holwierde: automobilist gewond
Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Delfzijl is zondagnacht gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Bierumerweg in Holwierde. De man was onderweg naar zijn weg en merkte dat hij iets vergeten was. Hij keerde en reed terug. In een bocht van de Bierumerweg verloor hij door onbekende oorzaak de controle over zijn auto en raakte van de weg om vervolgens tegen een boom te botsen. De man kon zelf uit zijn zwaar beschadigde auto komen en meldde zich bij de dichtstbijzijnde woning. Daar werden hulpdiensten gebeld. De bestuurder bleek hoofd en beenletsel te hebben opgelopen en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

Appingedam: motorrijder gewond
Op de Farmsumerweg in Appingedam raakte zondagmiddag een 34-jarige motorrijder uit Delfzijl gewond geraakt. De man reed achter een auto bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Holwierde. Die moest remmen omdat een voor haar rijdende auto snelheid minderderde. De motorrijder kon niet tijdig remmen en botste tegen de auto van de vrouw uit Holwierde aan. Hij kwam te vallen en liep beenletsel op. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is veiliggesteld.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
Een 44-jarige man uit Groningen werd zondagnacht in een bedrijf aan de Nieuwe Ebbingestraat betrapt bij een inbraak. Agenten zagen dat een raam van een deur was vernield en dat er binnen licht brandde. Zij gingen naar binnen en zagen de 44-jarige Stadjer gemoedelijk aan een glas wijn zitten aan een keukentafel. De man had ook al een pannetje water opgezet om mosselen te koken. Hij werd aangehouden en ingesloten. Dat was de tweede keer dit weekend want de man was, na zijn vrijlating uit de gevangenis op vrijdag, zondag met een gestolen auto betrapt. Vanwege dit feit was hij gehoord en kreeg een proces-verbaal. Kort na zijn vrijlating ging de man zondagnacht weer de fout in. Hij is ingesloten.

Groningen: man wil leegstaande woning in
Agenten betrapten een 39-jarige Groninger zondagnacht in de Dirk Huizingastraat in en leegstaande woning. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en waarschuwde de politie. De man verklaarde een ruit ingeslagen te hebben omdat hij op zoek was naar slaapruimte. Hij is naar het bureau gebracht en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: autos botsen op kruising
Een 21-jarige automobiliste uit Schildwolde verleende zondagavond op de kruising van de Odenseweg met de Koldingweg geen voorrang aan een van rechts komende 20-jarige automobilist uit Emmen. Als gevolg van de botsing vloog de auto van de Emmenaar over de kop. Ook beschadigde een reclamezuil van en autobedrijf en geparkeerde autos als gevolg van de aanrijding. Het letsel van de betrokkenen viel mee maar voor de zekerheid werd de bestuurder en een passagier voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vechtpartij op Onnemaheerd
De politie hield zondagavond een 29-jarige man met een nog onbekende verblijfplaats aan op de Onnemaheerd na een gevecht met twee inzittenden van een geparkeerde auto. Een getuige verklaarde dat de 29-jarige man om een bromfiets tegen de auto was aangereden en vervolgens met een helm en een lat de twee mannen, 34 en 39 jaar uit Groningen, in de auto te lijf ging. Er ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte een hoofdwond opliep. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en later ingesloten. De oorzaak van de vechtpartij blijkt een al veel langer lopend conflict te zijn.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen
Op de Sumatralaan werd zondagavond een 16-jarige maaltijdbezorger overvallen door een nog onbekende man. De man sprak de jongen na het bezorgen van een maaltijd op staart aan en bedreigde hem vervolgens met een mes. De jongen moest zijn portemonnee afgeven waarna de overvaller wegliep. De politie stelt een onderzoek in naar de overvaller.

Groningen: botsing tussen snorfietsers en automobilisten Een 55-jarige automobilist uit Bedum verleende zondagavond geen voorrang aan een van rechts komende 38-jarige snorfietster uit Groningen waarna de vrouw ten val kwam. De aanrijding vond plaats op de kruising van het fietspad van de Esserhaag en de Esserweg. De vrouw werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Op de kruising van de Bieskemaar en de Gasthuizermaar verleende zondagmiddag een 19-jarige snorfietser geen voorrang aan een 41-jarige Belgische automobilist. De snorfietser en zijn passagiere kwamen ten val en werden met respectievelijk schouderletsel en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: dronken automobilist
Agenten zagen zondagnacht een 28-jarige Stadjer slingerend autorijden over de Eendrachtskade. Op het Hoendiep werd de auto stilgezet en moest de bestuurder mee voor de blaastest op het bureau. Hij blies een promillage van 1.5 en zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven. Hij kreeg ook een bon omdat de auto niet APK gekeurd was. Zondagavond werd een 31-jarige automobilist uit Hoogezand gecontroleerd op het Gedempte Zuiderdiep omdat hij over de busbaan reed. De man blies een promillage van 1.35. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 10-06-2002 '
Lees ook