Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 10 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man (33) aangehouden voor belediging Een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd dinsdagochtend door agenten gewekt toen hij lag te slapen op het Martinikerkhof. Hij kon de wekactie niet waarderen en begon te schelden en de dienders te beledigen. Hierop gingen de agenten tot aanhouding over. De man probeerde aan de aanhouding te ontsnappen en nam de benen. Na een achtervolging te voet en met assistentie van een hulpvaardige burger kon de zwerver in de Hofstraat worden achterhaald Bij zijn fouillering bleek hij in bezit van een gestolen studentenpas. Omdat zijn identiteit niet voor de volle 100 procent vaststaat is een nader onderzoek ingesteld met de vreemdelingendienst.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Wilhelminakade werd dinsdagochtend gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. 13 van de 108 gecontroleerde bestuurders bleken de gordel niet te dragen en kregen een bon van 40 euro. Met de lasergun werd de snelheid van 64 autos die dinsdagochtend door de Haydnlaan (30 km zone) reden. Er reden twee voertuigen te snel.

Groningen: auto rijdt door na aanrijding
De politie hield dinsdagavond een 22-jarige automobilist uit Haulerwijk aan die was doorgereden na een aanrijding met een bromscooter op de kruising van de Korreweg met de Riouwstraat. De 15-jarige bromfietser reed over de Korreweg en raakte de voorkant van de auto die uit de Riouwstraat kwam. Een 17-jarige passagier van de brommerrijder kwam ten val en bezeerde zich tegen een verkeersbord. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist reed naar het ongeluk door. Aan de hand van het genoteerde kenteken kon de Fries enige tijd later in de stad worden achterhaald. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Groningen: autokraker op heterdaad betrapt
In de Hoopstraat werd een nog onbekende man dinsdagnacht betrapt bij het openbreken van een Belgische personenauto. De man trachtte nog aan de agenten te ontkomen door in de bosjes te duiken en over een hek weg te komen. Daar werd hij gegrepen en naar het bureau gebracht. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. De man wenste zijn personalia niet op te geven en is voor nader onderzoek ingesloten.

Lauwersoog: aanhouding voor verduistering in dienstbetrekking Met de aanhouding van een 20-jarige man uit Zwaagwesteinde heeft de politie een omvangrijke verduistering in dienstbetrekking bij de visafslag in Lauwersoog opgelost. Door de visafslag werd vorige week aangifte gedaan van de verduistering van enkele tienduizenden euros uit de kas. Een 20-jarige uitzendkracht die sinds enkele maanden bij de afslag werkte werd als belangrijkste verdachte aangemerkt. Hij werd na een kort onderzoek aangehouden en geconfronteerd met de kasverschillen. De man bekende de verduisteringen en gaf aan gehandeld te hebben om door hem gemaakte schulden af te lossen en vakanties en merkkleding te betalen. Van het verduisterde geld heeft de man ook zijn auto verfraaid. Deze auto is in beslag genomen. De verdachte heeft aangegeven te willen meewerken aan een terug betalingsregeling. Hij is, na enkele dagen voor onderzoek te hebben vastgezeten, op vrije voeten gesteld. De man is bij de afslag op staande voet ontslagen en moet zich te zijner tijd voor de rechtbank verantwoorden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veendam: paard met aanhangwagen in de sloot
Dinsdagmorgen raakte op de Rijksweg 33 bij Veendam door een botsing een paardentrailer los en belandde met paard en al in de sloot. Het paard liep daarbij geen noemenswaardige verwondingen op en kon na anderhalf uur uit zijn benarde positie worden bevrijd, nadat een takelbedrijf de aanhanger weer op de kant had gezet. Het ongeval ontstond toen de verkeersstroom enigszins stokte en een 75-jarige automobiliste uit Appingedam dit te laat in de gaten had. Ze botste tegen de voor haar rijdende aanhanger waardoor deze losschoot en in de sloot belandde. De 46-jarige bestuurder van het trekkend voertuig kon zijn personenauto op de weg houden. De automobiliste kwam na de aanrijding zelf met haar auto tegen een boom tot stilstand. Ze liep daarbij geen verwondingen op.

Oude Pekela: agressieve klant sociale dienst aangehouden Een bezoeker van de sociale dienst, een 29-jarige inwoner van Nieuwe Pekela, is dinsdagmorgen in het gemeentehuis in Oude Pekela aangehouden, nadat hij stennis maakte op de afdeling en een politieagent die hem tot rede wilde brengen een vuistslag in het gezicht gaf. Omdat hij bij de aanhouding nogal heftig tegenwerkte en om zich heensloeg gebruikte de agent pepperspray waarna hij geboeid kon worden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij is verhoord. In de loop van de middag kon hij het bureau weer verlaten. De politieagent liep tengevolge van de mishandeling een licht kneuzing op.

Delfzijl: alcomobilist
Een 38-jarige automobilist Delfzijl is dinsdagmorgen in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten controleerden de man op de Eemsweg, waarbij ze een alcohollucht waarnamen. Onderzoek wees uit, dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Doezum: ongeval zwembad
Een meisje uit Lutjegast is dinsdagmiddag door onbekende oorzaak van het bordes van de hoge duikplank gevallen in het zwembad te Doezum-Grootegast. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Snelheidscontrole
Op verschillende plaatsen zijn dinsdag weer snelheidscontroles geweest. Op de Rijksweg 33 bij Wildervank werden 1520 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar een maximumsnelheid gold van 100 km/u. Daarvan reden er 8 te hard. De hoogst genoteerde reed 126 km/u. Op de N366 bij Stadskanaal (maximum 100) werden 1010 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er slechts 3 te hard./ De hoogst genoteerde reed 108 km/u (na correctie met 3 km/u). Op het Hoofddiep bij Zevenhuizen (80) werden 5 bestuurders bekeurd. De hoogst genoteerde reed 99 km/u. Op de Halbe Wiersemaweg in Niebert (60) werden 6 automobilisten bekeurd. De hoogst genoteerde reed 98 km/u. Op de Noordwijkerweg bij Kornhorn (60) overtraden 7 bestuurders de snelheid.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 10-07-2002 '
Lees ook