Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 11 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: rijbewijs in beslag genomen na aanrijding Een 38-jarige automobilist uit Groningen reed maandagavond op het Schuitendiep tegen een lastdrager van een geparkeerde auto aan. De man bleek gedronken te hebben en moest mee naar het bureau voor de ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 1.9. Het rijbewijs van de Stadjer werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man (33) aangehouden met autoradio
In de Nieuwstad werd maandagavond een 33-jarge man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal van een autoradio en een telefoon. Een getuige had de politie gewaarschuwd omdat hij gezien had dat de man een autoradio onder zijn kleding verborg. Na een zoektocht werd de Stadjer opgespoord. Hij bleek bloed op zijn handen en kleding te hebben en verzette zich sterk tegen de aanhouding. Behalve de autoradio had de man nog een telefoon bij zich. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: man betrapt met gestolen waardebonnen Personeel van een groenwarenhuis aan de Cuypersweg betrapte maandagmiddag een 31-jarige man uit Groningen toen hij met gestolen waardebonnen wilde afrekenen. Zij waarschuwde de politie die de man in de winkel aanhield. De bonnen bleken eerdere gestolen uit een kantoor in de stad. Bij de fouillering van de man trof de politie nog een mes aan. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: Belg onder invloed
Een 51-jarige man uit Kalmthout (België) werd maandagavond staande gehouden omdat hij met zijn auto over het fietspad tussen het Gedempte Zuiderdiep en de Rademarkt reed. Bij de controle bleek de Belg gedronken te hebben. Hij scoorde een promillage van 1.0 en kreeg een transactie voorstel van 405 euro en een rijverbod van vier uur.

Groningen: man (34) aangehouden na bedreiging
Een aantal studenten waarschuwde de politie maandagnacht dat zij bedreigd waren op de Grote Markt door een 34-jarige man uit Groningen. De studenten zagen dat de man een fiets wilde stelen en spraken hem aan. Zij werden door hem met een voorwerp bedreigd. Bij de fouillering van de man door de agenten kwam een tang naar voren. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Beneluxweg werd maandagmiddag met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Van de ongeveer 80 gecontroleerde voertuigen reden er 5 harder dan 100 km per uur daar waar de limiet op 70 km per uur ligt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km per uur. Op de Plataanlaan werd bij een zelfde controle 5 bekeuringen uitgeschreven. De overtreders reden tenminste 25 km per uur te hard. Later op de avond werd een 26-jarige automobiliste uit Groningen op de Plataanlaan betrapt met een snelheid van 121 km per uur. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren. Op de Korreweg werd maandagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. Dertig fietsers hadden de verlichting niet op orde en kregen een bon. In de Nieuwe Ebbingestraat werden 25 fietsers die onverlicht reden beboet. Op de Grote Markt en in de directe omgeving werd een controle op bromfietsen gehouden. 2 bonnen voor geen helm, 2 voor geen bromfietscertificaat en 3 vanwege een te hoge constructiesnelheid van de brommer. Op de Kluiverboom een de Bornholmstraat werd gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Vijf bestuurders kregen een bekeuring.

Kropswolde: man aangehouden
De politie heeft maandagmiddag aan de Woldweg in Kropswolde een 44-jarige man uit die plaats aangehouden wegens bedreiging. De man heeft ruzie met zijn huisbaas en wilde, na een café te hebben bezocht, een gesprek aangaan over de onenigheid. Hij toog naar de huisbaas en nam een gebroken biljartkeu mee, kennelijk om zijn argumenten kracht bij te zetten. De huisbaas zag de man aankomen en ging uit voorzorg zijn huis binnen. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, sloeg met de biljartkeu op de deur van de woning en uitte een aantal bedreigingen. Hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oostwold gemeente Scheemda: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Huningaweg in Oostwold, gemeente Scheemda. Van 25 voertuigen werd de snelheid gemeten. Zeven bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km per uur, terwijl 50 km de maximum toegestane snelheid is.

Hoogezand: zoon bedreigt moeder
In een woning aan de Goeman Borgesiuslaan in Hoogezand heeft de politie maandagmiddag een 21-jarige man aangehouden. De man gedraagt zich al langere tijd agressief tegen zijn moeder. Enkele dagen geleden escaleerde de ruzie en bedreigde de verdachte zijn moeder met een mes. Zaterdag verbleef de vrouw bij haar dochter en werd daar opnieuw, nu telefonisch door haar zoon bedreigd. Ze durfde niet meer naar huis en deed maandag aangifte bij de politie. De verdachte werd na de aanhouding meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden. De man bekende de bedreigingen en is aangemeld bij het project huiselijke geweld.

Grijpskerk: poging snelkraak
Onbekende hebben maandagnacht geprobeerd in te breken in een supermarkt aan de Jonkerslaan in Grijpskerk. Om binnen te komen vernielden de daders met een steen een ruit naast de toegangsdeur van de zaak. Onbekend is of de inbrekers binnen zijn geweest. Er wordt niets vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: tiener aangehouden
Een 16-jarige meisje is maandagmorgen door de politie aangehouden in de woning van haar grootouders aan Mars in Hoogezand. Het kind dat bij haar grootouders woont, werd om onbekende reden agressief. Ze vernielde een kast en gooide de inhoud daarvan over de grond. Op en Oma belde de politie. Agenten namen het meisje mee naar het bureau. Het kind verzette zich hevig tegen de aanhouding maar kon worden overmeesterd. Het meisje is na verhoor heengezonden. Er wordt gezorgd voor een hulpverleningstraject.

Leek: man meldt zich
Een 48-jarige man uit Tolbert meldde zich maandagmiddag aan het politiebureau in Leek met de mededeling dat hij vermoedelijk nog een straf uit moest zitten. Bij navraag bleek de man inderdaad nog een gevangenisstraf van zes weken open te hebben staan ter zake verduistering. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 11-02-2003 '
Lees ook