Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 11 juni 2002

Dagelijkse berichten

Haren: man aangehouden voor inslaan ruit
Een 42-jarige man uit Haren is op de Westerse Drift in Haren aangehouden voor vernieling van de voordeurruit van zijn buurman. De politie werd maandagavond geroepen naar de buren waar de man een ruit had ingeslagen. Op het moment dat de agenten arriveerden reed de 42-jarige man langs in een auto en werd hij staande gehouden. Hij bleek met een promillage van 0.5 de auto te besturen. Omdat de politie vraagtekens had bij de geestelijke gesteldheid van de man kwam een hulpverlener aan het bureau. Na het afleggen van verklaringen kon de man met processen-verbaal op zak weer gaan.

Groningen: agressieve supermarktklant
In een supermarkt aan de Kerklaan werd maandagavond een 47-jarige Stadjer aangehouden die klanten bedreigde en de bedrijfsleider aanviel. De bedrijfsleider had de man aangesproken op zijn gedrag naar andere klanten in de winkel. Hij reageerde daar agressief op en bedreigde de chef. Met meerdere personeelsleden kon de man in bedwang worden gehouden en overgedragen aan de politie. De agressieveling had geen redelijke verklaring voor zijn gedrag. Hij kreeg een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Haren: ramkraak bij elektronicazaak
Bij een elektronicazaak aan de Rijksstraatweg in Haren werd maandagnacht de voordeur geforceerd door nog onbekende personen en meerdere goederen weggenomen. Onder andere werden telefoons, telefoonkaarten en cameras ontvreemd. De daders zijn met een witte auto, oud model VW Passat, weggereden. De politie stelt een onderzoek in.

Niezijl: alcomobilist na achtervolging aangehouden Een 32-jarige automobilist uit Zoutkamp is maandagavond aangehouden na een achtervolging over onder meer de Friesestraatweg tussen Niezijl en Zuidhorn. De man ging met zijn auto op de vlucht toen hij een politiesurveillanceauto bij Niezijl voorbij reed. Hij haalde gevaarlijk in richting Zuidhorn en reed met hoge snelheid. Bij de brug in Noordhorn, die geopend was, ging hij via het trottoir linksaf het Van Starkenborgh ZZ op, waarna hij even later op een doodlopende weg in een bocht in de weg eruit vloog en met de auto in de sloot belandde. Hij kwam met de schrik vrij en verleende alle medewerking toen de politie hem aanhield. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau gaf het analyseapparaat 2 promille aan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Blijham: bromscooterrijdster gewond
Bij een botsing op de kruising Tweekarspelenweg met de Winschoterweg in Blijham is een 17-jarige bromscooterbestuurster uit Bellingwolde gewond geraakt. Zij had bij het oversteken de over de Tweekarspelenweg rijdende 38-jarige automobilist eveneens uit Bellingwolde over het hoofd gezien waardoor de botsing ontstond. Hoewel ze een flinke buiteling door de lucht maakte, bleef het bij kneuzingen en enkele schaafwonden. Ze werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Snelheidscontroles
Op de Oostervalge in Warffum zijn maandagmiddag 310 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 8 te hard. De hoogst genoteerde reed 65 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op De Wieren in Lutjegast (maximum 30) werden maandagmorgen 11 automobilisten bekeurd die te hard reden. De hoogst genoteerde reed hier 62 km/u. Op de Midwolderweg bij Leek (60 km/u) werden maandagmorgen 776 voertuigen gecontroleerd. De hoogst genoteerde reed 89 km/u. In totaal werden 59 bestuurders bekeurd. Op de Provincialeweg bij Zandeweer (80 km/u) werden maandagmiddag 225 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te hard (hoogste 113 km/u).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 11-06-2002 '
Lees ook