Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 11 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: wildplasser in automatiek
Een 44-jarige man uit Groningen werd woensdagnacht aangehouden omdat hij tegen een automatiek aan de Grote Markt stond te plassen. Hij werd aangehouden voor vernieling. Bij zijn fouillering kwam een bankpas naar voren die niet zijn eigendom is. Uitgezocht wordt hoe de verdachte aan de pas is gekomen. Voor nader onderzoek is de Stadjer ingesloten.

Groningen: rijden onder invloed
De politie kreeg woensdagavond een melding dat er een dronken automobilist vanaf de Europaweg het Damsterdiep op zou rijden. Op de Zaagmuldersweg werd de 36-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Op het bureau blies de man een promillage van 1.9. Omdat de Stadjer geen rijbewijs heeft en vaker betrapt is op het rijden onder invloed is in overleg met de officier van justitie zijn auto in beslag genomen. Hij krijgt een proces-verbaal en een dagvaarding.

Groningen: auto te water; getuigen redden inzittenden Door nog onbekende oorzaak reed woensdagmiddag een auto met twee inzittenden in een bocht in het Hoendiep het water in. De auto kwam op de kop in het water te liggen. Drie getuigen van het ongeval verleenden direct eerste hulp. Zij konden de twee mannen, 24 en 27 jaar uit Groningen, niet direct uit de wagen krijgen. Met behulp van een spanband die aan de auto en aan een vrachtwagen werd vastgemaakt kon de auto gedeeltelijk uit het water worden getrokken. De achterruit kon worden ingeslagen en via deze weg werden de mannen uit de wagen gehaald. Agenten begonnen met hulp van een omstander direct met reanimatie die werd overgenomen door hulpverleningsdienst personeel. Beide mannen werden na het ziekenhuis gebracht en daar verder behandeld. Door uitermate kordaat optreden van omstanders konden de inzittenden van de te water geraakte auto worden gered.

Groningen: bromfietser onder invloed
Agenten zagen woensdagavond een 40-jarige bromfietser op het Hoendiep rijden zonder verlichting en controleerden hem. De man rook naar drank en ging mee naar het bureau voor de blaastest. Hij blies een promillage van 2.1 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: insluiping bij bejaarde vrouw
Bij een 84-jarige vrouw die aan de Kornalijnlaan woont belde woensdagmiddag een vrouw aan. De bejaarde dame liet de vrouw binnen maar constateerde dat er plotseling nog twee vrouwen in haar woning waren binnen gekomen. Hierop riep ze dat ze de politie ging waarschuwen waarop de bewoonster in een slaapkamer werd geduwd en de voordeur met de sleutel werden afgesloten. Voor zover bekend wordt niets uit de woning vermist behalve de meegenomen sleutels.

Groningen: bekeuringen op Weg der Verenigde Naties De politie hield woensdagochtend toezicht op de Weg der Verenigde Naties bij het inhaalverbod bij de afrit Vrijheidsplein vanaf Hoogkerk. Er vielen 27 bekeuringen waaronder 2 bestuurders die over de vluchtstrook reden. Opvallend was dat het toezicht en het uitdelen van de bekeuringen door de agenten met complimenten en kenbaar gemaakte instemming van andere weggebruikers gepaard ging.

Delfzijl: man weigert kantoor te verlaten
De politie heeft woensdagochtend een 23-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man weigerde het kantoor van Mens en Werk aan de Singel te verlaten nadat hij was ontslagen, Hierbij bedreigde hij een medewerker van het bedrijf en greep deze bij de keel. De verdachte werd door gewaarschuwde agenten meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een proces verbaal en een boete opgelegd, waarna hij de straat werd opgestuurd. >

Leek: inbraak in winkels
Woensdagnacht werd ingebroken in een tweetal winkels op de Schans. De daders kwamen een sigarenmagazijn binnen door een rolluik open te breken. Uit de winkel werd geld weggenomen. Ook een naastgelegen paviljoen werd door de daders aangedaan. Hier werd gebruik gemaakt van het aanwezige snoepgoed. De politie stelt een onderzoek in.

Musselkanaal: alcohol gebruik
Op de Schoolkade werd woensdagmiddag een 36-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest wees uit dat hij ruim 1.7 promille in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen in verband met herhaaldelijk rijden onder invloed.

Veendam: zwaar overbeladen
Op de Petersenstraat werd woensdagochtend een 42-jarige Veendammer aangehouden. De man reed met een auto en een daarachter gekoppelde aanhangwagen terwijl deze zwaar overladen was. De verlichting van de aanhangwagen werkte niet en een deel van de lading viel op het wegdek. Bij controle van geheel bleek dat de aanhangwagen zo zwaar beladen was dat deze op de weegbrug gewogen moest worden. Het geheel bleek ruim 120 % overbeladen te zijn. De man moest een deel van de lading verwijderen en hij kreeg een forse boete opgelegd.

Nieuwe Pekela: met invalidenkar tegen boom
Een 20-jarige vrouw uit Hoogezand botste woensdagmiddag met haar invalidenkar op de Zuidwending tegen een boom. De vrouw raakte door onbekende oorzaak met het voertuig in de linkerberm van de Zuidwending en kwam tegen de boom tot stilstand. Onbekend is waardoor zij de macht over het stuur verloor. De vrouw moest met licht letsel voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Veendam: botsing door geen voorrang te verlenen Een 81-jarige inwoonster van Veendam veroorzaakte woensdagavond op de Lloydsweg een aanrijding. De vrouw reed zonder op te letten de kruising met de Transportweg op. Hierbij werd ze aangereden door een 37-jarige automobilist uit Veendam. Beide voertuigen liepen forse schade op. De beide bestuurders moesten voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 11-07-2002 '
Lees ook