Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 12 maart 2003

Dagelijkse berichten

Snelheidscontroles: dinsdag

Bellingwolde: Rhederweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 110 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 84 km

Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 11650 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 117 km

Kropswolde: Woldweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 332 voertuigen, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 94

Beerta: Hoofdstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 395 voertuigen, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 83 km

Sappemeer: Noorderstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 257 voertuigen, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 74 km

Oosterwijtwerd: man aangehouden
Aan de Ripperdaweg in Oosterwijtwerd heeft de politie dinsdagmorgen een 40-jarige man uit Termunten aangehouden. De man, die ernstige psychische problemen heeft, had om onbekende reden een ruit van de auto van een zus vernield. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg. De man is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Winsum: controle autogordels
Op de Provinciale weg S2 (N361) bij Winsum heeft de politie dinsdagmorgen een controle op het dragen van autogordels gehouden. Daarbij werden 121 autos gecontroleerd. Eén automobilist kreeg een boete van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Uithuizen: aanhouding op AZC
De politie heeft dinsdag op het asielzoekerscentrum aan de Alberdalaan in Uithuizen een 19-jarige inwoner van Assen aangehouden. Getuigen zagen dat de man een bromfiets stal van een 43-jarige bewoner van het AZC. De getuigen waarschuwden de eigenaar van de brommer. Die wist de verdachte te achterhalen en te overmeesteren. De man belde de politie en droeg de verdachte over aan agenten. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De gestolen brommer werd later elders op het terrein van het AZC aangetroffen en is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

t Zandt: man aangehouden
Een inwoner van t Zandt is dinsdagmorgen door de politie in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van een handgranaat onder een auto. Het explosief werd op vrijdag 21 september 2001 aangetroffen onder de auto van een inwoner van de gemeente Scheemda. De wagen stond toen geparkeerd op het parkeerterrein van een bedrijf aan de Vredenburgweg in Hoogezand. Onderzoek door de technische recherche en de Explosieven Opruimingsdienst van de Koninklijke Landmacht wees destijds uit dat de handgranaat een scherpe explosieve lading bevatte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. In zijn woning is huiszoeking gedaan. Daarbij werden twee handgranaten en twee vuurwapens met bijbehorende munitie aangetroffen. Tevens werd in de woning een hennepkwekerij gevonden. Driehonderd hennepplanten en de kweekapparatuur zijn door de politie in beslag genomen. Tevens werd bij de zoeking een nog onbekende hoeveelheid hasjiesj aangetroffen. De politie is bezig met een nader onderzoek.

Berichten Stad komen z.s.m.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 12-03-2003 '
Lees ook