Korps: Groningen, plaats: Zuidhorn 12-07-2002
Politie lost brute overval op bewoner Vierhuizen op Vrijdag 12 juli 2002

Vier verdachten aangehouden

Met de aanhouding van vier mannen heeft de politie de brute overval op een 52-jarige bewoner van de Westpolder in Vierhuizen opgelost. Het slachtoffer werd op 23 april s avonds op geweldadige wijze overvallen in zijn woning waarbij hij geslagen en geboeid werd. Uit de woning werden enkele duizenden euros en de pinpas van de man weggenomen. Door een uitgebreid en intensief politieonderzoek kon het team dat de overval onderzocht vorige maand vier mannen aanhouden. De mannen die afkomstig zijn uit het westen van het land, 20 jaar uit Maassluis, 40 jaar uit Vlaardingen en 31 en 32 jaar uit Rotterdam, hebben verklaringen afgelegd over hun betrokkenheid bij de overval. De 32-jarige Rotterdammer wordt als organisator van de roofoverval beschouwd.

Het team dat gedurende het onderzoek samenwerkte met politie in Rotterdam-Rijnmond kwam de mannen mede op het spoor door het gebruik van de pinpas die uit de woning van de bewoner was weggenomen. Videobeelden die gemaakt waren bij een pinautomaat werden herkend door politiemensen, waarop vorige maand de verdachten werden aangehouden. In de woning van een van de verdachten werd materiaal gevonden dat gebruikt was om de man in Vierhuizen vast te binden. Van het geld dat bij de overval werd weggenomen is niets teruggevonden.

Alle vier de verdachten zitten op dit moment nog in voorarrest en de politie is bezig met de afronding van de processen-verbaal.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 12-07-2002 '
Lees ook