Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 13 februari 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: inbrekers sportkantine aangehouden
Twee mannen, 30 en 37 jaar uit Groningen, zijn woensdagnacht op het sportpark Corpus den Hoorn aangehouden voor een inbraak in twee voetbalkantines. Na een inbraakalarm van een van de kantines, waar de mannen via een raam naar binnen waren gekomen, ging de politie op zoek naar de inbrekers. In de andere sportkantine op het sportpark werden beide mannen aangetroffen. Ze dronken uit blikjes frisdrank, die ze uit de voetbalkantine hadden weggenomen. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
Een 26-jarige vrouw belde woensdagnacht naar de politie dat zij in haar woning in de Amkemaheerd door haar 27-jarige vriend was mishandeld. Ook zou de vriend hardhandig met hun vier maanden oude baby zijn omgesprongen. De vriend werd aangehouden en naar het bureau gebracht. In de woning werd nog een handvuurwapen en patronen aangetroffen. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van het wapen.

Groningen: automobilist (19) rijdt tijdens ontzegging Op de Nieuwstad werd woensdagavond een 19-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. De man gaf aanvankelijk een valse naam op. Op het bureau bleek hij te rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. Omdat het niet de eerste keer was dat de man dit deed, werd na overleg met de officier van justitie zijn auto in beslag genomen. Hij krijgt een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en het rijden tijdens een ontzegging.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Beneluxweg werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1380 passerende voertuigen reden er 52 te hard (limiet 70 km per uur). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur. Met de lasergun werd de snelheid op de Legeweg en de Zuiderweg gecontroleerd. Hier werden 18 bestuurders beboet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur (limiet 50 km per uur). Verder werd er nog een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de helm en eenmaal voor de veiligheidsgordel. Bij een bromfietscontrole in de Oude Ebbingestraat werd bij negen brommer een te hoog vermogen geconstateerd. Op de Korreweg werd een 17-jarige bromfietser uit Groningen gezien die reed met een passagier zonder helm. De jongen probeerde aan de politiecontrole te ontkomen waardoor hij in de Star Numanstraat twee vrouwen bijna omver reed. Uiteindelijk werd hij staande gehouden in de Antillenstraat. Op de rollenbank bleek zijn brommer een te hoog vermogen te hebben. Omdat hij reeds drie keer eerder voor dezelfde overtreding werd bekeurd werd zijn brommer in beslag genomen. Op de Vismarkt (22 bonnen voor fietsers) en op de Rijksweg en Heerdenpad werden woensdagavond verlichtingscontroles gehouden. Op de laatste twee wegen werden 60 bekeuringen aan fietsers en 4 aan automobilisten uitgedeeld voor ontbrekende verlichting. In samenwerking met de Dienst Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde de politie op de Weg der Verenigde Naties op overbelading van vrachtautos. In totaal werden 18 combinaties gecontroleerd waarbij er 9 processen-verbaal werden uitgeschreven. In drie gevallen moest de combinatie worden afgeladen.

berichten regio komen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 13-02-2003 '
Lees ook