Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 13 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: bromfietser rijdt door na aanrijding De politie hield zondagnacht in de Mussengang een 34-jarige bromfietser uit Groningen aan nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een taxi. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Gelkingestraat met het Gedempte Zuiderdiep. De chauffeur reed de bromfietser achterna die uiteindelijk in de Mussengang kon worden aangehouden. Hij saboteerde de blaasproef en weigerde medewerking. Hij ontkende dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Proces-verbaal is opgemaakt tegen de Stadjer en zijn brommer is voor technisch onderzoek op het politiebureau gebleven.

Groningen: dronken automobilist moet nog zitten Bij de politie kwam zondagavond de melding binnen dat een 44-jarige man uit Groningen vervelend was bij de woning van zijn ex-vrouw in de Bessemoerstraat. De agenten spraken de man aan en waarschuwden hem tevens, gezien zijn dranklucht, niet te gaan autorijden. Kort daarna zagen de politiemensen dat de man toch in zijn auto reed en in de Voermanstraat werd hij aangehouden. Hij gedroeg zich zeer recalcitrant en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Daar weigerede hij de blaasproef af te leggen. Bij nadere controle van de gegevens van de man bleek dat hij nog veertien dagen cel tegoed had. Na het uitschrijven van een proces-verbaal is hij overgedragen aan justitie.

Groningen: inbrekers opgepakt
Een bewoner van de Helpermolenstraat trof zondagavond een 43-jarige man uit Groningen aan in zijn woning. Hij was naar binnen gekomen door een ruitje te forceren en had enkele flessen wijn opengemaakt en etenswaren uit de koelkast gepakt. De man is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Op een terrein aan de Oosterhamrikkade werd zondagavond een 39-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak in een woonboot. Een getuige had de man bij een woonboot gezien. Bij zijn fouillering was de Fries in bezit van inbrekersgereedschap. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: automobilist rijdt door na botsing met geparkeerde auto Een 31-jarige automobilist uit Groningen is zondagmiddag aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding op de Kleine Kruisstraat met een geparkeerde auto. In de Curaçaostraat werd de Stadjer onderschept en naar het bureau gebracht. Daar blies hij een promillage van 1.35 en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij bekende de aanrijding en kreeg voor het verlaten van de plaats van het ongeval een proces-verbaal.

Groningen: acht autos opengebroken
In een aantal straten rond de Westerhaven werd zondagochtend geconstateerd dat er acht personenautos waren opengebroken. Bij elke auto was een ruitje geforceerd en het dashboardkastje leeggehaald. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Appingedam: geluidsoverlast
De politie heeft zondagavond proces-verbaal opgemaakt tegen 50-jarige bewoonster van een woning aan de Georg van Saksenlaan in Appingedam. De vrouw veroorzaakte hinderlijke overlast door een te hard staande geluidsinstallatie. Ze beloofde gewaarschuwde politiemensen de apparatuur zachter zetten. Korte tijd later kwamen er echter weer klachten van buurtbewoners. De bewoonster zette opnieuw de zaak zachter en beloofde te gaan slapen. Toen er nog voor een derde keer klachten kwamen kreeg de vrouw een bekeuring.

Delfzijl: vechtpartij
Bij een vechtpartij aan de Ganzenerf in Delfzijl liepen een 27-jarige man en een 57-jarige man, beiden uit Delfzijl, zondagavond lichte verwondingen op. De ruzie ontstond toen de kinderen van een familielid van beide slachtoffers een geparkeerde auto, eigendom van een 33-jarige Delfzijlster, hadden bevuild en licht beschadigd. Na een woordenwisseling ontstond een handgemeen waarbij over en weer geslagen werd tussen familieleden van de kinderen en de eigenaar van de auto en enkele kennissen. Daarbij ontstond schade aan een geparkeerde auto van een 29-jarige man uit Delfzijl. Na een korte escalatie keerde de rust snel weer. Partijen beraden zich op het doen van aangifte tegen elkaar. Ook zegden ze toe een regeling te zullen treffen aangaande de beschadiging van de geparkeerde auto.

Spijk: motorrijders botsen
Een 47-jarige motorrijder uit Delfzijl is zondagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een andere motorrijder op de EGD-weg in Spijk. Het slachtoffer kwam met zijn motor uit de richting van Spijk en kon een aanrijding met een andere motorrijder, een 30-jarige man uit Spijk, niet voorkomen toen deze vanaf de parallel rijbaan de EGD-weg over wilde steken. Het slachtoffer ging onderuit en gleed tegen de ander motor aan. Hij liep been, borst- en nekletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. De andere motorrijder liep geen letsel op. Beide motoren raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Garsthuizen: snelle automobilist onder invloed
De politie heeft op de Eemshavenweg, vlak bij Groningen een 48-jarige automobilist uit Ulft aangehouden. De man reed in een bestelauto en werd ter hoogte van Garsthuizen door een politiepatrouille gesignaleerd terwijl hij met grote snelheid in de richting van Groningen reed. De politiemensen constateerden een snelheid van 155 km per uur. De wagen kon niet worden staande gehouden en werd pas bij Groningen van de weg gehaald. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.0 promille alcohol gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Lauwersoog: poging illegale straatrace
De politie heeft zondagavond door het houden van intensieve verkeerscontroles opnieuw het houden van illegale straatraces aan de Strandweg in Lauwersoog kunnen voorkomen. Eerder op de avond verzamelde zich een aantal jongeren met ongeveer 30 autos op een parkeerplaats aan de Sontweg in Groningen. Uit gesprekken met politiemensen bleek dat ze voornemens waren met een nog grotere groep een straatrace te organiseren. Toen de groep wegreed werden ze motoragenten de stad uit begeleid. Een aantal autos toog naar de Eemshaven maar daar was vanwege het afgezette motorracecircuit geen ruimte. Daarop reed de groep naar Lauwersoog waar zich later op de avond zon honderdtal autos verzamelde. Al onderweg voerde de politie verkeerscontroles uit, onder andere bij Mensingeweer. Op de route in de richting van Lauwersoog werden snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden ongeveer 75 snelheidsovertredingen geconstateerd, die een aantal van de potentiële straatracers te beurt viel. Bij verkeerscontroles bij Lauwersoog werden nog eens een kleine zestig processen-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen waaronder het niet dragen van de gordel en voor uiteenlopende technische onvolkomenheden aan de autos waaronder ondeugdelijke uitlaten, afwijkende kleuren achterlichten en het rijden met bijvoorbeeld een trekhaak voor de kentekenplaat. In verband met technische afwijkingen nam de politie 10 kentekenbewijzen van autos in. Twee autos werden in beslag genomen. Eén automobilist werd aangehouden voor rijden onder invloed.

Appingedam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond aan de Meedensingel in Appingedam een 47-jarige automobilist uit Appingedam aangehouden. De man reed aanvankelijk over de Woldweg. Bij het zien van een politieauto ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging kon hij aan de Meedensingel worden staande gehouden. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.45 promille alcohol gemeten. Na verhoor werd de Damster met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Veendam: wandelaar mishandeld
Een 39-jarige man uit Veendam is zondagavond mishandeld aan de Meezenbroekstraat in Veendam. De man, die zijn hond uitliet, werd belaagd door twee mannen en een vrouw. Eén van de mannen wilde man gooien en slaan met een bierfles. De wandelaar probeerde zich te verweren maar kon niet voorkomen dat hij geslagen en geschopt werd. Daarbij werd zijn bril vernield. De man kon vluchten met achterlating van zijn jas. Die vond hij later terug in een put. Er is een signalement van de daders bekend. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen van de mishandeling kunnen zich melden aan het politiebureau in Veendam of telefonisch contact opnemen met de politie in Veendam, telefoon 0900 8844.

Hoogezand: man dreigt met bijl
De politie heeft zondagavond in de Thorbeckelaan in Hoogezand een 39-jarige man uit die plaats aangehouden wegens bedreiging. De man kreeg kort voor de aanhouding onenigheid met bewoners van een aantal woningen aan de Castor in Hoogezand. Daarbij dreigde hij met een bijl. De man werd bij het politieonderzoek aan de Thorbeckelaan aangetroffen. Hij werd aangehouden maar weigerde mee te gaan naar het bureau. Na het gebruik van pepperspray kon hij worden overmeesterd en geboeid naar het politiebureau worden gebracht. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Ter Apel: letsel bij steekincident
Bij een ruzie aan de Stationsstraat in Ter Apel is zondagavond een 41-jarige man uit Nieuwediep gewond geraakt. De man kreeg ruzie met een bewoonster van een woning aan de Stationsstraat. Die belde een kennis om hulp. Toen deze kennis, een 52-jarige man uit Roswinkel, arriveerde ontstond een handgemeen tussen hem en het slachtoffer. Uit getuigenverklaringen is inmiddels gebleken dat ook het slachtoffer strafbare handelingen heeft gepleegd, waaronder een ernstige bedreiging in de richting van de Roswinkeler. Die probeerde te voorkomen dat de bedreigingen werden uitgevoerd en stak het slachtoffer met een schroevendraaier in het gezicht. De 52-jarige man uit Roswinkel werd door de politie aangehouden en is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het slachtoffer is met steekwonden in het gelaat naar een ziekenhuis gebracht. Zodra zijn gezondheidstoestand dat toelaat wordt ook hij aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het steekincident.

Winschoten: motorrijder gewond
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de A7 bij Winschoten is zondagmiddag een 31-jarige motorrijder uit Winschoten gewond geraakt. De man reed in de richting van Nieuweschans en verloor door onbekende oorzaak de controle over zijn motor. Hij belandde in de berm en sloeg een aantal malen over de kop. De man belandde zelf op het wegdek en liep letsel op aan armen, rug en benen. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een berger afgevoerd.

Siddeburen: man dringt woning ex binnen
Een 32-jarige man uit Woldendorp is zondagmorgen gewond geraakt toen hij de woning van zijn ex-vrouw aan de Koningsakkers in Siddeburen binnendrong. In de woning ontstond een vechtpartij tussen de gewonde man en de vriend van zijn ex, een 36-jarige man uit Harkstede. Daarbij ontstond aanzienlijke schade aan het interieur van de woning. Beide mannen sloegen aan het vechten naar aanleiding van een zakelijk geschil dat beiden hebben. De Woldendorper liep letsel op aan een voet en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Hij wordt nader door de politie gehoord. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Hoogezand: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagmorgen op de Gorechtlaan in Hoogezand een 28-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar 1.6 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Appingedam: inbraak
Zaterdagnacht werd ingebroken in een partycentrum aan de Opwierderweg in Appingedam. De inbrekers kwamen de zaak binnen door een deur open te breken. Ze doorzochten de gehele zaak en gingen er vandoor met een geldbedrag van enkele honderden euros.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 13-05-2002 '
Lees ook