Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 13 juni 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vier baldadige jongens opgepakt
De politie pakte woensdagnacht vier 17-jarige jongens uit Groningen op voor de vernieling van een fiets in de Kleine Steentilstraat. Een getuige zag dat een groepje van vier jongens vernielingen aanrichtte en informeerde de politie. Die kon op de Griffeweg de jongens aanhouden. Drie jongens bekenden de vernieling en er werd contact gezocht met de ouders van de vandalen. Zij werden na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: doorgedraaide man aangehouden
In de woning van zijn ouders aan het Boeg is woensdagnacht een 25-jarige man aangehouden die volledig was doorgedraaid. De man had de geluidsinstallatie vol open staan en zorgde voor veel lawaaioverlast.De politie werd ingeschakeld na klachten van omwonenden. Met de nodige moeite en door onder andere pepperspray te gebruiken kon de man uiteindelijk in de woning worden aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht waar hij beoordeeld werd door een COCB arts.

Groningen: aanhouden voor geluidsoverlast
Een 37-jarige bewoner van de Palembangstraat werd woensdagnacht aangehouden voor burengerucht. De man en zijn bezoek veroorzaakten veel lawaai. Nadat het even wat rustiger werd herhaalde de overlast zich en werd er weer geschreeuwd in de woning. Hierop werd de man aangehouden voor burengerucht en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: gestolen auto boven water bij duikoefening Tijdens een oefening van duikers van de brandweer in het Eemskanaal stuiten zij op een auto. Het voertuig werd naar boven getakeld en bleek als gestolen te boek staan. De auto was ruim anderhalf jaar gestolen vanaf het Damsterdiep. De eigenaar is in kennis gesteld.

Glimmen: hovenier raakt gewond bij snoeien
Een hovenier die woensdagochtend in een hoogwerkerbakje met een kettingzaag een aantal takken van een boom aan het zagen was raakte daarbij gewond. Door een zogenaamde kickback van de kettingzaag kreeg de man da zaag in zijn arm. De traumaheli kwam voor de eerste hulp ter plaatse en het slachtoffer werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is gewaarschuwd voor nader onderzoek van het ongeval.

Groningen: hennepkwekerij ontdekt
Een 50-jarige bewoner van de Vinkenstraat bekende tegenover de politie dat hij een hennepplantage in zijn woning exploiteert De politie nam een kijkje in de woning van de man en trof daar toebehoren van een plantage en potten met grond aan. Tevens werden er een aantal zakjes verkoopklare hennep aangetroffen. De bewoner gaf aan net 180 planten te hebben geoogst en illegaal stroom af te tappen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: lastige dronken mannen
Op de Grote Markt waren woensdagavond drie mannen uit een kroeg gestuurd omdat zij zich vervelend gedroegen. Op straat bleven zij op de Grote Markt staan en vielen andere bezoekers van de kroeg lastig. N a een gesprekje met agenten werd hun verteld dat zij weg moesten gaan. Een 45-jarige man uit Groningen begon de agenten te beledigen en werd aangehouden. Een 22-jarige kameraad van hem begon zich lijfelijk met de aanhouding te bemoeien en werd ook aangehouden. De drie betrokken mannen waren allen onder invloed. Na verhoor en voorzien van een proces-verbaal werden ze op vrije voeten gesteld.

Groningen: vrouw beroofd bij pinnen
Een 47-jarige vrouw uit Groningen is woensdagavond bij een pinautomaat aan de Siersteenlaan beroofd van haar even daarvoor gepinde geld. Bij de pinautomaat hielden zich een man en een vrouw op waarvan de man de 47-jarige vrouw nadat zij gepind had het geld weggriste. Hierbij duwde hij de vrouw weg die ten val kwam. De man liep weg over de Siersteenlaan de vrouw reed op een oude fiets dezelfde kant op De politie stelt een ander onderzoek in naar de beroving.

Scheemda: bromfietser gewond bij botsing
Bij een verkeersongeval aan de Haven in Scheemda is woensdagmiddag een 26-jarige bromfietser uit Blijham gewond geraakt. De man kwam in een bocht van het fietspad richting Eextahaven in botsing met een 83-jarige fietser uit Scheemda. Beide bestuurders kwamen te vallen. De bromfietser liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De bejaarde fietser kwam in een slootwal terecht maar kon zelf weer naar boven klimmen. Hij liep enkele schaafwonden op en moest zich éénmaal thuis onder doktersbehandeling thuis.

Delfzijl: automobilisten gewond bij ongeval
Een 19-jarige automobilist uit Woldendorp en een 40-jarige automobilist uit de gemeente Scheemda, zijn woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Warvenweg in Delfzijl. De automobilist uit Woldendorp reed in de richting van Delfzijl en wilde op de kruising met de Kloosterlaan linksaf slaan. Hij werd echter op dat moment ingehaald door de andere betrokken automobilist. Er ontstond een aanrijding tengevolge waarvan beide autos in een sloot belandden. Beide automobilisten liepen hoofdletsel op en zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De autos zijn door een takelbedrijf geborgen en afgevoerd.

Warffum: inbraak
In een bedrijf in tuinmaterialen aan de Oostervalge in Warffum is dinsdagnacht ingebroken. De daders kwamen de zaak binnen door een buitendeur te verwijderen. Uit het bedrijf werd een zitmaaier met een waarde van enkele duizenden euros gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Grootegast: doorrijder aangehouden
Wegens doorrijden na aanrijding heeft de politie woendagavond een 18-bromfietser uit Grootegast aangehouden aan de Kemphaan in zijn woonplaats. Surveillerende politiemensen kwam de jongeman tegen terwijl zijn bromscooter al fietsen voort probeerde te bewegen. De man bleek onder invloed te zijn en zijn gezicht en handen waren gehavend en bebloed. Bij onderzoek bleek de bromfietser verder op aan de Kemphaan tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst. De wagen liep daarbij een kapotte spiegel en enkele krassen op. De bromfiets van de Grootegaster bleek niet verzekerd te zijn. De verdachte werd naar het bureau gebracht waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van
1.7 promille op. Zijn verwondingen bleke mee te vallen. Na verhoor is hij met processen-verbaal voor rijden onder invloed en doorrijden na ongeval heengezonden.

Winschoten: veroorzaker ongeval rijdt door
Aan de Stationsweg in Winschoten vloog woensdagavond, vermoedelijk door te hoge snelheid, een auto uit de bocht. Ter hoogte van de spoorwegovergang botste de auto tegen een spoorboom. Daardoor ontkwam een 29-jarige fietsster uit Winschoten aan een botsing met de betrokken auto. De vrouw kwam met haar fiets tussen de treinrails terecht en kwam te vallen. De bestuurder van de verongelukte auto bekommerde zich niet om het slachtoffer, maar stapte direct weer in en reed met de zwaar gehavende auto weg. Doordat de auto een gebroken achteras had opgelopen moest hij de auto in de Lekstraat achterlaten. Bij de komst van de politie bleek dat inmiddels geprobeerd was de auto in brand te steken. Dat mislukte echter. De bestuurder kon in eerste instantie niet worden opgespoord. Later op de avond werd de identiteit van de verantwoordelijke bestuurder aan de hand van getuigenverklaringen bekend. Hij wordt nader door de politie gehoord.

Holwierde: autos zwaar beschadigd na botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos woensdagmiddag op de kruising Bierumerweg met de Hogelandsterweg bij Holwierde ontstond grote schade aan beide voertuigen. Een inzittende van een van de voertuigen had enkele klachten doch deze konden door het ambulancepersoneel vrij snel worden opgelost. Overigens bleef het bij materiele schade. De botsing ontstond doordat een van de bestuurders, een 60-jarige inwoner van Roodeschool, rijdende over de Bierumerweg geen voorrang verleende aan de andere automobilist, een 75-jarige inwoner van Adorp. Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen afgevoerd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 13-06-2002 '
Lees ook