Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 13 juli 2002

Dagelijkse berichten

Muntendam: automobilist zonder rijbewijs
De politie kreeg vrijdagnacht een melding dat er een automobilist in Muntendam met een lekke band doorred. De 30-jarige automobilist uit Triscompagnie werd op De Wijde Blik aangetroffen. Na onderzoek bleek hij in Oude Pekela een betonnen paaltje te hebben geraakt waarbij een band lek raakte. De man blies precies de alcohollimiet van 0.5 promille. Wel bleek hij zonder rijbewijs te rijden. Daar krijgt hij een proces-verbaal voor.

Hoogezand: Duitse automobilist rijdt door na aanrijding Een in zijn auto gevallen sigarettenpeuk zorgde er vrijdagmiddag voor dat een 29-jarige automobilist uit Krefeld een aanrijding veroorzaakte op de A7 bij Hoogezand. Na de botsing vond de Duitser een afspraak die hij in de stad Groningen had belangrijker dan het uitwisselen van gegevens en reed door. Op de Oostersingel in Groningen werd hij achterhaald en naar het bureau gebracht. De officier van justitie bepaalde de boete voor het doorrijden na de aanrijding op 650 euro.

Winschoten: controle op drugs
Een 35-jarige automobilist uit Groningen werd op grond van de Opiumwet vrijdagavond op een parkeerplaats aan de Jachtlaan gecontroleerd. Hij bleek meerdere gebruikershoeveelheden cocaïne en heroïne bij zich te hebben. De man werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Verkeerscontroles
Op het Beneden Oosterdiep in Veendam werd vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 1207 gecontroleerde voertuigen reden er 76 sneller dan de limiet van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. In Westerlee werd vrijdagochtend op de Hoofdweg de snelheid gemeten van 120 voertuigen. 1 automobilist reed 64 km per uur en was de enige die sneller reed dan de toegestane 50 km per uur. Op de Provincialeweg in Heiligerlee werd vrijdagochtend gecontroleerd of de veiligheidsgordels werden gedragen. Van de 225 controles bleken er 5 bestuurders geen gordel te dragen wat een boete opleverde van 40 euro.

Leek: bromscooter uit de bocht
In Leek reed een 20-jarige bromscooterrijder uit die plaats vrijdagnacht op de Oostindie in een bocht rechtdoor. Hij raakte een boom, een groencontainer en een lantaarnpaal die scheef kwam te staan. De scooter was doormidden en de container kapot maar wonderwel had de bestuurder slechts wat last van zijn been. Hij bleek onder invloed te zijn en blies een promillage van 1.25. De jongeman krijgt een proces-verbaal en een dagvaarding.

berichten uit de stad Groningen komen in de loop van de ochtend Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 13-07-2002 '




Lees ook