Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 14 februari 2003

Editie vrijdagmiddag

Groningen: fietsster aangereden door auto
Een 36-jarige fietsster uit Groningen kwam vrijdagmiddag op de kruising van de Eikenlaan met de Iepenlaan ten val na een botsing met een 52-jarige automobiliste uit Zuidwolde. De automobiliste verleende op de kruising geen voorrang aan de fietsster die voor onderzoek werd meegenomen naar het ziekenhuis.

Groningen / Onnen: verkeerscontroles
Op de Eemsgolaan werd vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 125 passerende voertuigen rden er 19 harder dan 50 km per uur. Hoogste overtreder 77 km per uur. Op de Zonnelaan gingen s middags van 673 passerende voertuigen er 29 in de fout. Hoogst gemeten snelheid was 91 km per uur daar waar 50 km per uur is toegestaan. Op de Dorpsweg in Onnen (50 km regiem) werden vrijdagochtend 150 voertuigen gecontroleerd. 4 reden te snel en de hoogste overtreder reed 72 km per uur. Op de Beneluxweg werd een 20-jarige automobilist uit Groningen betrapt toen hij met een snelheid van maar liefst 143 km per uur reed. Op de Lavendelweg werd de man door de politie staande gehouden. Vanwege de grote overschrijding (limiet ligt op 70 km per uur) werd zijn rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen. In de Bloemstraat werd gecontroleerd op het rijden in verboden richting door fietsers. In totaal werden 47 bonnen uitgeschreven. In het zuidelijk gebied van de binnenstad werd gecontroleerd op het rijden in verboden richting en rijden op de stoep. Respectievelijk 11 en 7 bekeuringen werden uitgeschreven.

Oude Pekela: overval drogisterij opgelost
Met de aanhouding van een 20-jarige man uit Oude Pekela heeft de politie de overval op een drogisterij aan de Raadhuislaan in Oude Pekela opgelost. De verdachte heeft tegen over de politie bekend dat hij de drogisterij op vrijdagavond 7 februari 2003 heeft overvallen. Hij bedreigde daarbij een caissière met een, overigens ongeladen, vuurwapen. Hij beval de 41-jarige vrouw geld uit een kassa aan hem te geven. Toen de kassa niet wilde openen richtte de verdachte zijn aandacht op een tweede kassa. Hij beval de vrouw ook die kassa te openen. Uit die kassa nam hij een klein geldbedrag weg. Op zijn vlucht verloor hij daar een deel van. De politie kwam de verdachte op het spoor door onderzoek in de omgeving en het horen van getuigen. Naar aanleiding van berichtgeving in de media meldden zich ook enkele getuigen. De verdachte kon op dinsdag 11 februari worden aangehouden. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd. De man pleegde de overval om aan geld te komen voor de bekostiging van zijn harddrugverslaving. Hij is ingesloten en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man is in bewaring gesteld.

Nieuweschans: houtdief aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen aan de Verlengde Hoofdstraat in Nieuweschans op aanwijzing van een boswachter een 49-jarige inwoner van Nieuweschans aangehouden wegens diefstal van openhaard hout. De man was bezig omver gezaagde bomen in kleinere stukken te zagen en af te voeren naar zijn huis. Hij had inmiddels ongeveer 2 kubieke meter hout afgevoerd. Het hout is eigendom van Staatsbosbeheer en de verdachte had geen toestemming gevraagd of gekregen om het hout mee te nemen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man deed afstand van het inmiddels weggehaalde hout. Staatsbosbeheer krijgt dit terug.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 14-02-2003 '
Lees ook