Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 14 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: mannen in gestolen auto
Agenten zagen maandagmiddag twee mannen in een gestolen auto rijden op de Winschoterweg. Bij de Waterhuizenweg bij Haren stapte een van de mannen uit. Na een achtervolging kon de 38-jarige bestuurder uit Groningen worden klemgereden. De man negeerde meerdere malen stoptekens. Hij werd aangehouden en onderging een bloedproef omdat hij verdovende middelen had gebruikt. Tevens bleek op het bureau dat hij reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Zijn passagier werd later opgepikt door de politie op de Winschoterweg. Hij verklaarde niets van een gestolen auto te weten en werd na verhoor heengezonden. De 38-jarige verdachte werd ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: aanrijding op Plataanlaan
Een 39-jarige automobiliste uit Groningen werd maandagochtend na een aanrijding met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw remde voor de slagbomen van de brug op de Plataanlaan en een achter haar rijdende 58-jarige automobiliste zag dit te laat. Een botsing was het gevolg. De auto werd weggesleept.

Haren: fietssters botsen op fietspad Rijksstraatweg Een 15-jarige fietsster uit Haren kwam maandagochtend rond 09.00 uur ten val op het fietspad langs de Rijksstraatweg in haar woonplaats. Zij werd ingehaald door een nog onbekende fietsster waarbij de sturen tegen elkaar kwamen. Het 15-jarige meisje kwam ten val en liep verwondingen op aan been, hand en kaak. De andere fietsster stopte even maar reed door zonder haar identiteit bekend te maken. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld.

Groningen: bromfietser onder invloed
Een 51-jarige bromfietser uit Groningen werd maandagmiddag op de Rijksweg betrapt op het rijden met een te hoge snelheid. Bij het uitschrijven van de bekeuring werd een sterke alcohollucht waargenomen bij de brommerrijder en volgde een blaasproef. De Stadjer blies een promillage van 2.7. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Veendam: automobilist onwel en overlijdt na botsing Een 63-jarige automobilist uit Veendam werd maandagmiddag onwel toen hij op het Beneden Oosterdiep in Veendam reed. Vervolgens reed de automobilisteen lantaarnpaal omver. Omstanders haalden de man uit de auto en waarschuwden de hulpdiensten. Medische hulp mocht het slachtoffer niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan een hartinfarct.

Winschoten: Duitse automobilist onder invloed
Op de Venne in Winschoten werd maandagnacht een 29-jarige Duitse automobilist uit Weener gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.55. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Appingedam: geluidsoverlast; apparatuur in beslag genomen Buurtbewoners hadden maandagavond al diverse pogingen ondernomen om de geluidsoverlast van een 50-jarige bewoonster van de Georg van Saksenlaan in Appingedam te stoppen. De muziek stond, niet voor de eerste keer, erg hard aan. Ook op signalen van de gewaarschuwde politie werd niet gereageerd. De toegang werd met geweld geforceerd door een deur in te trappen en binnen bleek de vrouw in diepe slaap te verkeren. Om de overlast te stoppen werd de stereotoren in beslag genomen.

Oosternieland: invalidewagen van de weg
Op de Tilweg in Oosternieland schrok een 44-jarige bestuurster van een invalidewagen maandagavond van een tegemoet komende automobilist. Zij week naar rechts uit en belandde met de wagen in een naastgelegen sloot. De vrouw raakte met haar voet bekneld en werd met beenletsel naar het ziekenhuis in Delfzijl gebracht.

Aduard: aanrijding tussen twee automobilisten
Op de kruising van de Burg. van Barneveldweg met Wierum in Aduard botsen twee automobilisten maandagavond tegen elkaar aan. Een 29-jarige inwoner van Aduard verleende op de kruising geen voorrang aan zijn 22-jarige plaatsgenoot. De laatste werd met onder meer nekklachten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Beide voertuigen werden weggetakeld door een bergingsbedrijf.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 14-05-2002 '
Lees ook