Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 14 juni 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: bromfietscontrole
Donderdagavond is aan de Beresteijnstraat in Veendam een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn twintig bromfietsen aan een nader onderzoek onderworpen. In vier gevallen werd een bromfietser bekeurd omdat zijn bromfiets te veel vermogen had. Verder zijn bekeuringen gegeven voor het niet dragen van de helm, ontbreken van een verzekeringsplaatje en een bromfietscertificaat. Enkele bromfietsers moeten de bromfiets voor hercontrole aanbieden in verband met kleine gebreken.

Wildervank/Delfzijl: alcomobilist
Een 55-jarighe automobilist uit Veendam is donderdagavond op de Rijksweg33 bij Wildervank betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op. Hetzelfde gold voor een 37-jarige automobilist uit Delfzijl die op de Fivellaan in zijn woonplaats werd gecontroleerd kort na middernacht. Hij bleek 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat dit de tweede keer was in korte tijd werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidscontroles
In Zuidhorn werden donderdagavond op de Provincialeweg Zuidhorn-Marum 430 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 60 km/u. In totaal werden 53 bestuurders genoteerd. De hoogste score was 97 km/u. In Den Horn werd op een gedeelte van het Hoendiep waar een maximumsnelheid van 80 km/u gold, donderdagmiddag ruim 300 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 38 overtredingen geconstateerd. De hoogst genoteerde reed 100 km/u precies.

Resultaten controle zwartvissen
In de controleweek op zwartvissen in de hele provincie zijn tot en met woensdag enkele honderden vissers gecontroleerd op het in bezit hebben op het in bezit hebben van sportvisakte en visvergunning. Tot dan toe werden 28 overtredingen geconstateerd De meeste hadden betrekking op het niet voorhanden hebben van de juiste papieren. Ook werden er een aantal processen-verbaal uitgeschreven voor het vissen met levend aas. Omdat de afgelopen dagen de weersomstandigheden niet optimaal waren voor het vissen trof de politie op de diverse visstekken niet heel veel sportvissers aan. Het overgrote deel van de vissers die gecontroleerd werden juichten de controle toe en waren tevreden met de aandacht die er geschonken werd aan het in het bezit hebben van de akte en vergunning.

Groningen: man vernielt ruiten
Een 38-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht aangehouden in de Zwanestraat voor het vernielen van twee ruiten. Een getuige zag de man een ruit vernielen in de Turftorenstraat en gaf het signalement door aan de politie. Bij onderzoek bleek er ook nog een ruit vernield te zijn in het Soephuisstraatje. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: politie treft gewonde man aan
Op de Zonnenlaan werd donderdagnacht een gewonde 21-jarige man uit Smilde aangetroffen op straat. De man zat van top tot teen onder het bloed en had een bloedende wond aan zijn hand. Hij maakte op de agenten een verwarde / onder invloed zijnde indruk. Uit zijn verklaring bleek hij een feest bezocht te hebben en was vermoedelijk op de terugweg gevallen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Groningen: cameras zien met mes zwaaiende man
Agenten werden, nadat het cameratoezicht een met een mes zwaaiende man in de Poelestraat had gezien, donderdagnacht naar die straat gezonden. De 18-jarige Stadjer met het mes werd overmeesterd en naar het bureau gebracht. Hij probeerde bij zijn aanhouding een bol cocaïne van 5 gram weg te moffelen. Een 27-jarige man uit Groningen, die onder invloed verkeerde, was licht gewond geraakt door het mes. Hij gedroeg zich agressief naar de agenten toe en werd ook naar het bureau gebracht. De reden van de schermutseling is nog niet duidelijk. De 18-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: straatdealers aangehouden
Een getuige dacht donderdagavond bij een man die op de Hoge der A liep een vuurwapen te zien en waarschuwde de politie. De man was in gezelschap van een vrouw. Kort na de melding werd het tweetal in de Hoekstraat gesignaleerd en aan een controle onderworpen. Hierbij werd bij de 31-jarige man zonder vaste woonplaats geen vuurwapen aangetroffen maar wel een grammenweger die mogelijk voor een wapen werd aangezien. Wel had hij een aantal gebruikershoeveelheden heroïne bij zich. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: man licht gewond na steken met mes
De politie werd donderdagavond gezonden naar de Veldspaatstraat waar onenigheid op straat was tussen twee mannen. Ter plaatse troffen de agenten een 51-jarige man uit Groningen aan die lichte verwondingen had aan arm en schouder. Hij verklaarde ruzie gehad te hebben met een 50-jarige man uit Groningen die hem verwond had met een mes. In een nabijgelegen woning werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling.

Groningen: hennepplantage in schuur
In de Schoenerstraat werd donderdagmiddag de herkenbare lucht van hennep waargenomen en in het schuurtje van een woning in de straat werd een plantage met 112 plantjes ontdekt. De aanwezige 26-jarige bewoner werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De planten en toebehoren zoals filters, transformatoren en ventilator werden in beslag genomen.

Groningen: bromfietser onder invloed
In het Noorderplantsoen werd donderdagnacht een bromfietser gezien die een passagier achterop had zitten die geen held droeg. Bij controle werd een alcohollucht bij de 16-jarige brommerbestuurder waargenomen. Hij blies een promillage van 1.0 en hij kreeg een proces-verbaal. Zijn passagier kreeg een bon voor het niet dragen van de helm.

Haren: autogordelcontrole
Op de Vondellaan in Haren werd donderdagochtend een gordelcontrole gehouden. Van de 225 gecontroleerde voertuigen droegen er 16 bestuurders geen gordel. Een boete van 40 euro werd hun deel.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 14-06-2002 '
Lees ook