Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 14 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: aanhoudingen voor vernielingen
Kort nadat surveillerende agenten een joelend groepje jongens zaterdagnacht hard zagen weglopen uit de Herestraat kwam de melding binnen dat er een fiets door een winkelruit was gegooid in die straat. De vier mannen werden in de Nieuwstad achterhaald en naar het bureau gebracht. Uit de verhoren bleek een 21-jarige Bedumer schuldig te zijn aan de vernieling. Hij krijgt een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld. Een 16-jarige jongen uit Groningen werd dezelfde nacht aangehouden omdat hij een ruit van een portiek in de Kleine Pelsterstraat had ingetrapt. Getuigen wezen politiemensen de dader aan die op de Grote Markt kon worden aangehouden. Met een proces-verbaal op zak werd de jongen in vrijheid gesteld.

Groningen: vechtpartij in café
De politie werd zaterdagnacht gestuurd naar een café in de Poelestraat waar moeilijkheden waren tussen twee jongemannen. Ter plaatse bleek een 16-jarige jongen uit Eelde problemen te hebben gehad met een 19-jarige Stadjer. De Eeldenaar had daarbij met een glas uitgehaald waardoor zijn opponent licht letsel in zijn gezicht kreeg. De verdachte is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: wateroverlast brengt hennepplantage aan het licht Vanwege wateroverlast werden agenten zaterdagnacht naar een appartementencomplex aan de Barestraat gestuurd. Het water liep met grote hoeveelheden vanuit het bovenste appartement langs de gevel naar beneden. In de woning stond zon 10 centimeter water en in een van de kamers bevond zich een professioneel uitziende hennepplantage met zon 350 planten. De stroom voor de kweek werd waarschijnlijk illegaal afgetapt. Door een bedrijf werd de woning zo goed mogelijk droog gemaakt. Nader onderzoek naar de eigenaar van de plantage wordt ingesteld.

Groningen: inbreker betrapt in bouwmarkt
Een beveiligingsmedewerker betrapte in een bouwmarkt aan het Damsterdiep zaterdagnacht een 37-jarige Groninger die had ingebroken. De verdachte verklaarde via een zijdeur die hij geforceerd had te zijn binnengekomen. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: vernielingen bij woning
Een 48-jarige man uit Groningen werd zaterdagmiddag aangehouden voor vernieling van een tuinhekje en het ingooien van twee ramen bij een buurman van hem op de Jaltadaheerd. De man verdenkt zijn buurman ervan de nacht ervoor een brandende vuilniszak voor zijn deur gezet te hebben en haalde op deze manier zijn gram. Er zijn al langer problemen tussen beide buren. Beide partijen gaan aangifte doen bij de politie.

Groningen: Drentse stapper flink onder invloed
Een 25-jarige man uit Dalerpeel viel zaterdagnacht op door met zijn bedrijfsbusje over de Vismarkt te rijden en vanaf de verboden kant de Folkingestraat in te gaan. Hij werd op de Preadiniussingel aan de kant gezet en moest de blaastest ondergaan. De man blies een promillage van 2.1 en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg ook een dagvaarding mee.

Onnen: auto tegen boom aan
Een 21-jarige man uit Glimmen reed zaterdagnacht op het Zuidveld in Onnen de auto van zijn vader tegen een boom aan. De man slipte uit de bocht en de auto krulde zich om de boom heen. Hij kon ongedeerd uitstappen en liep naar huis toe. Daar kreeg hij bezoek van de politie en moest mee naar het bureau om te blazen. Hij blies een promillage van 0.55 en kreeg een dagvaarding en een proces-verbaal.

Winschoten: ruiten ingegooid bij woning
Bij een woning van een 41-jarige vrouw aan de Schonfeldplein werd zaterdagnacht twee ruiten ingegooid. Aanleiding van de vernieling zou een ruzie zijn eerder in de nacht in een café aan het Marktplein. De dader van de vernieling was niet meer bij de woning aanwezig. De bewoonster doet aangifte.

Ter Apel: onenigheid tussen buren
De politie werd zaterdagmiddag gestuurd naar de Leeuwerik in Ter Apel waar een ruzie tussen twee buren geëscaleerd was. Een 47-jarige man vertelde de agenten dat hij vanwege een ruzie tussen kinderen verhaal ging halen bij zijn 38-jarige buurman. Hierbij werd geslagen en moest de 47-jarige man naar het ziekenhuis voor behandeling. De buurman werd aangehouden voor mishandeling en verhoord. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Niebert: jongen (17) beroofd van visgerei
In Niebert troffen agenten zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Marum aan die vertelde dat toen hij terug kwam van de Letterberterplas beroofd was door een man op een brommer. De man had de hengels en een schepnet van hem afgepakt. Op basis van het opgegeven signalement kwam een 27-jarige man uit Leek naar voren. Hij werd aangehouden in zijn woning en het visgerei lag in zijn schuur. De Leekster is ingesloten voor nader onderzoek.

Appingedam: dronken automobilist veroorzaakt aanrijding Een onder invloed zijnde 34-jarige automobilist uit Appingedam veroorzaakte in de Wijkstraat in zijn woonplaats een aanrijding met een bestelbusje. Hij reed door en werd op de Ossendrift staande gehouden door de politie. De man blies een promillage van 1.95. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Stadskanaal: bromfietser met passagier onderuit Op de Hoveniersweg in Stadskanaal kwam een 18-jarige bromfietser zaterdagmiddag ten val. Hij kwam met zijn achterwiel in de berm terecht en verloor de macht over het stuur en viel. Zijn 16-jarige broer die achterop zat viel ook en liep een hoofdwond op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 14-07-2002 '
Lees ook