Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 15 februari 2003

Dagelijkse berichten

Provincie Groningen: alcoholcontroles
In het kader van een grote landelijke en Europese alcoholcontrole heeft Regiopolitie Groningen van vrijdagmiddag 15.00 uur tot zaterdagmorgen 07.00 op diverse plaatsen in de provincie Groningen alcoholcontroles uitgevoerd. Op 37 locaties, verspreid over Stad en provincie, werd van in totaal 3304 bestuurders een blaasproef afgenomen. Zeventien bestuurders werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. Ze werden alle 17 meegenomen naar verschillende politiebureaus voor het afleggen van de ademanalyse. Er werden promillages gemeten uiteenlopend tussen 0.53 en 2.12 promille. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd terwijl automobilisten werden beboet omdat ze niet in het bezit bleken te zijn van een rijbewijs. Tevens kreeg één bestuurder een bekeuring omdat hij in een onverzekerde auto reed. Voor de alcoholcontroles werden 72 politiemensen ingezet.

Winschoten: dronken automobilist rijdt in sloot Een 30-jarige automobilist uit Drieborg belandde vrijdagavond met zijn auto in een sloot langs het Oostereinde in Winschoten. De man raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt en kwam naast de weg terecht. Hij kon de auto niet weer op de weg krijgen en reed de sloot in. Bij onderzoek door de politie bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen en bij de ademanalyse werd 0,92 promille alcohol vastgesteld. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Zuidbroek: dronken op landbouwvoertuig
Aan de Klaas Woltjerweg in Zuidbroek heeft de politie vrijdagavond een 29-jarige man uit Zuidbroek aangehouden wegens rijden onder invloed. De man meldde zich in beschonken toestand bij de woning van zijn moeder. Hij viel de vrouw lastig en die wees hem de deur. De man vertrok daarop weer en reed weg op zijn landbouwvoertuigje, een soort brommobiel, geschikt voor het vervoeren van kleine hoeveelheden goederen. De man werd rijdend door de politie aangetroffen. Hij bleek inderdaad onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2,5 promille gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur opgelegd.

Zuidbroek: inbreker aangehouden
Aan de Weverstraat in Zuidbroek heeft de politie vrijdagavond een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd betrapt door omwonenden bij een inbraakpoging in een woning aan de Heiligelaan. Buurtbewoners, die de verdachte bij meerdere woningen hadden zien rondscharrelen, probeerden de man aan te houden maar hij vluchtte. Tijdens een achtervolging te voet raakten de buurtbewoners het zicht op de verdachte kwijt. De politie werd gebeld en met behulp van een politiehond werd een onderzoek in de buurt ingesteld. Tijdens dat onderzoek kon de verdachte worden aangehouden, toen hij vanuit een tuin bij een woning wegrende. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De verdachte heeft niet de kans gehad om in te breken. Vermoedelijk is hij bij zes woningen langs geweest. Bij één woning werd schade van een inbraakpoging geconstateerd.

Ter Apelkanaal: clandestiene zender
In samenwerking met het agentschap telecom van het ministerie van Economische zaken heeft de politie vrijdagmiddag in Ter Apelkanaal de clandestiene zender De Vrije Piraat uit de lucht gehaald. Met de zender werd uitgezonden vanuit een woning aan de Odoornerweg in Ter Apelkanaal. De zendapparatuur is in beslag genomen en tegen de eigenaar en gebruiker van de zender, de 39-jarige bewoner van het pand, is proces-verbaal opgemaakt.

Sappemeer: kleine hennepkwekerij
Nadat er informatie was binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Langewijk in Sappemeer, werd daar vrijdagmiddag een onderzoek ingesteld. Daar werd op de zolder van het huis een kleine kwekerij aangetroffen waar 25 hennepplanten werden gekweekt. Planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de 48-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: man mishandelt vrouwen
In zijn woning aan de Patrimoniumstraat in Appingedam heeft de politie vrijdagnacht een 19-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 18-jarige vriendin en twee van haar vriendinnen. De vriendin van de verdachte was met drie vriendinnen uit geweest en zou, volgens afspraak met de drie vrouwen overnachten in de woning van haar partner. Bij thuiskomst bleek de verdachte niet aanwezig maar kwam korte tijd later thuis. Om onbekende reden werd hij agressief en er ontstond een woordenwisseling tussen hem en zijn vriendin. Dat draaide op een handgemeen uit waarbij de vrouw door de verdachte werd geslagen. Eén van de vriendinnen, een 19-jarige vrouw uit Gieterveen, probeerde tussen beide te komen maar werd ook door de verdachte geslagen. Ook een tweede vriendin liep klappen op. De vrouwen zagen kans de politie te bellen. Die hield de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, aan en nam hem mee. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Geen van de slachtoffers liep ernstige verwondingen op.

Delfzijl: graffiti
Drie 14-jarige jongens uit Delfzijl zijn vrijdagavond door de politie aangehouden wegens het bekladden met verf van een aantal ramen en deur van een manege aan De Ransel in Delfzijl. Ze werden daarbij betrapt door de eigenaren van de manege. Die namen de knapen mee en brachten ze naar het politiebureau. Daar bleek dat de jongens zich naast het bekladden ook schuldig hadden gemaakt aan het wegnemen van hulpmiddelen voor paardrijden waaronder een aantal pionnen. Die gooiden ze in de buurt van de manege in een sloot. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn na verhoor heengezonden en worden aangemeld bij het HALT-bureau.

Groningen: autokraker aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Van Heemskerckstraat in Groningen een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man werd door politiemensen aangetroffen in een geparkeerde auto, nadat buurtbewoners hem tussen geparkeerde autos hadden zien rondlopen waarbij hij aandachtig in alle autos keek. Onderweg naar het politiebureau bekende de verdachte in de auto te hebben ingebroken. Hij had nog niets gestolen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: meisje aangehouden
Een 16-jarig meisje is vrijdagavond door de politie aangehouden in haar ouderlijke woning aan de Van Imhoffstraat in Groningen. Het meisje ging tijdens een ruzie met haar broertje volledig door het lint en dreigde daarbij met een mes. Een vriend van de moeder van het kind probeerde haar te kalmeren maar daarbij ontstond een worsteling waarbij vriend en het meisje beiden lichten verwondingen opliepen. Het meisje is door de politie meegenomen. Nadat ze gekalmeerd was is ze na verhoor heengezonden.

Groningen: snackbar overvallen
Een nog onbekende man heeft vrijdagavond een snackbar aan de Kraneweg in Groningen overvallen. De man kwam gemaskerd de zaak binnen en bedreigde de snackbarmedewerkster met een mes. De 41-jarige vrouw stelde daarop de inhoud van de kassa ter beschikking. De verdachte deed een greep in de kassa en vluchtte naar buiten. Hij verdween op een fiets. Onderzoek in de omgeving leverde niets op. Over de buit is nog niets bekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: graffiti
Twee mannen in de leeftijd van 25 en 26 jaar, beiden uit Groningen zijn vrijdagavond door de politie aangehouden aan de J.A. Feithstraat in Groningen. Omwonenden hadden gezien dat de mannen bezig waren met spuitbussen gevels te bekladden. Ze belden de politie. Beide verdachten werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige man uit Veendam aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man terwijl hij met zijn complete geslachtsdelen uit zijn broek over de Grote Markt in Groningen liep. Hij liep daarbij ook nog te plassen. De man werd bekeurd maar weigerde mee te werken. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring is de man heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

Groningen: man mishandelt vrouwen
In de Poelestraat heeft de politie vrijdagnacht een 28-jarige man uit Groningen aangehouden wegens mishandeling. Twee 19-jarige vrouwen uit Groningen spraken op de Grote Markt surveillerende politiemensen aan, nadat ze zonder aanleiding door de verachte waren geslagen. De vrouw wezen de man aan en hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. De man ontkent de mishandeling. De beide vrouwen liepen geen letsel op.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 15-02-2003 '
Lees ook