Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 15 juni 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: agressieve jongen aangehouden
De politie werd vrijdagnacht gestuurd naar een cafetaria aan de Grote Markt waar een agressieve jongen omstanders had geslagen. De agenten konden geen fatsoenlijk gesprek met de 18-jarige jongen uit Uithuizen voeren en hij pakte op enig moment een fles en sloeg die kapot. Hij dreigde achter een groepje binnenstadbezoekers aan te gaan. De agenten grepen in en zetten pepperspray in om de jongen onder controle te krijgen. Hij werd aangehouden en ingesloten. Korte tijd later meldde zich een 18-jarige Stadjer zich op het bureau om aangifte van mishandeling te doen. Hij was zonder aanleiding door de Uithuizer geslagen. De mishandeling bleek op door het cameratoezicht te zijn vastgelegd.

Groningen: mobieltje verraad schuilplaats vechtersbaas De beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan de Grote Markt liep vrijdagnacht achter een groepje mannen aan die in de zaak aan het vechten was geweest en vernielingen had aangericht. Ook de medewerker had zelf een klap gekregen. Hij meldde de agenten dat een van de mannen van het groepje richting het Academieplein was gelopen. Een zoektocht ter plaatse bleef eerst vruchteloos tot dat er een mobieltje overging. Achter een bouwlift bleek een 28-jarige Veendammer zich verstopt te hebben. Hij had de gsm in zijn hand. De Veendammer is voor mishandeling aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: inbreker opgepakt
In de Poststraat had een getuige vrijdagnacht een man door een ingeslagen ruit van een universiteitsgebouw zien komen en hij waarschuwde de politie. In het gebouw bleken bloedsporen te liggen en was er kleingeld uit een kantoor weggenomen. Een 45-jarige man zonder vaste woonplaats werd op basis van het opgegeven signalement aangehouden in de Oude Kijk in t Jatstraat. De man had bloed aan zijn handen en bleek in bezit van een hoeveelheid kleingeld. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: ongelukje met brommer op stoep
Een ongelukje met het parkeren van een brommer op de stoep van de Verlengde Hereweg leverde vrijdagmiddag twee gewonden op. De 45-jarige brommerbezitter wilde zijn vehikel parkeren en bij het op de stoep tillen gaf hij per ongeluk gas waardoor de brommer vooruit schoot. Een passerende 43-jarige voetganger werd geraakt en liep gebitsletsel op. De brommerrijder zelf werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobilist ramt pandje in Nieuwstad Een 24-jarige automobilist uit Groningen die vrijdagmiddag een geparkeerde auto in de Nieuwstad over de stoep wilde inhalen gaf daarbij iets te veel gas en ramde de gevel van een pandje. Gevolg was dat de auto in de kreukels lag en de bestuurder moest blazen. Zijn score was 0.65 waarvoor hij een proces-verbaal kraag. Verder bleek de Stadjer niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd en werd in beslag genomen.

Groningen: ongeval met motorrijder
Een uit een uitrit van een sloperij komende 21-jarige automobilist uit Hoogezand zag vrijdagmiddag een 33-jarige motorrijder uit Den Horn op de Aduarderdiepsterweg over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: 1538 blaastesten afgenomen bij alcoholcontrole Op diverse locaties in de stad werd vrijdagavond en nacht een alcohol controle gehouden. Hierbij hebben 1538 bestuurders de alcoholtest afgelegd. Acht automobilisten bleken met meer dan 0.5 promille achter het stuur te zitten. Twee scoorden meer dan 1.0 promille. Een 48-jarige automobilist uit Laren werd op de Hereweg betrapt met 1.05 promille en op het Hoendiep blies een 37-jarige automobilist uit Scheemda 1.4. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Berichten regio komen in de loop van de ochtend Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 15-06-2002 '
Lees ook