Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 16 februari 2003

Dagelijkse berichten

Winschoten: auto in sloot
Een 22-jarige automobilist uit Stadskanaal belandde zaterdagnacht met zijn auto in een sloot langs het Oostereinde in Winschoten. De man verloor de macht over het stuur en reed de sloot in. De auto reed door de sloot en ramde aan de overzijde een hekwerk van een woning dat zwaar beschadigd raakte. Bij de komst van de politie was de bestuurder van de auto verdwenen. Hij werd korte tijd later te voet in de directe omgeving van het ongeval aangetroffen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.22 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Zijn auto is door berger weer over de sloot getakeld en afgevoerd.

Ter Apel: openlijke geweldpleging
Aan de Hanetangerweg in Ter Apel heeft de politie zaterdagnacht een 21-jarige man uit Ter Apel aangehouden wegens openlijke geweldpleging en vernieling. De man vernielde samen met een andere verdachte twee autos op een parkeerplaats aan de Hanetangerweg. Beiden werden door getuigen betrapt. Die konden de verdachte overmeesteren en aan de politie overdragen. Zijn kompaan wist te ontkomen. De daders trapte deuken in beide autos en van één van de wagens werd tevens een spiegel afgeschopt. De aangehouden verdachte is door de politie meegenomen. Hij is ongesloten voor nader onderzoek en verhoor. Naar de tweede verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Winschoten: poging inbraak
De politie heeft zaterdagnacht aan het Schönfeldplein in Winschoten een 26-jarige en een 44-jarige man, beiden uit Winschoten aangehouden. Beide mannen renden hard weg bij het gebouw van het Leger des Heils aan de Johan Modastraat in Winschoten toen zij een politieauto voorbij zagen komen. Bij onderzoek bleek dat er geprobeerd was in te breken in het gebouw. Er was een gat in een deur gemaakt en de deuren waren tevens verbogen. De vluchtende mannen konden vrijwel direct worden getraceerd en aangehouden. Ze zijn naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: controle autogordels
Aan de Atlantislaan in Stadskanaal heeft de politie zaterdagmiddag een controle gehouden op het dragen van autogordels. Er werden 61 voertuigen gecontroleerd. Vijf mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Klein Ulsda: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagmiddag aan de Koude Hoek in Klein Ulsda een 50-jarige automobilist uit Veelerveen aangehouden. De man viel op omdat hij slingerend reed en de bochten in de weg erg ruim nam. Hij bleek bij controle te hebben gedronken en werd meegnomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.2 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Hoogezand: snorfietser aangehouden
Wegens het zich onttrekken aan een politiecontrole heeft de politie zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man reed met hoge snelheid op een snorfiets door de B. van der Helststraat in Hoogezand. Hij werd door surveillerende politiemensen staande gehouden en moest mee naar het politiebureau om zijn snorfiets op de rollerbank te laten testen. Hem werd bevolen voor de politieauto uit naar het bureau te rijden. De man deed dit aanvankelijk maar bedacht zich kennelijk en ging er vandoor. Bij een korte achtervolging wist hij echter te ontkomen. De snorfiets werd kort daarna aangetroffen in een tuin bij een woning aan de Winkelhoek in Hoogezand. De politie wist de identiteit van de snorfietser te achterhalen en de man werd thuis aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor het niet voldoen aan een politiebevel. De man had de snorfiets van een vriend geleend en wist dat de motor te veel vermogen afgeeft. Om onder de bekeuring uit te komen probeerde de man zich aan de controle te onttrekken.

Delfzijl: auto-inbreker aangehouden
Op een parkeerplaats aan de Noordersingel in Delfzijl heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man werd opgepakt nadat voorbijgangers hadden gezien dat hij zich verdachte ophield tussen geparkeerde autos. Politieagenten troffen de man aan in een auto waarvan hij een ruit had ingeslagen. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: autos vernield; daders aangehouden
Vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar, allen uit Delfzijl zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Hogelandsterweg in Delfzijl. Terwijl politiemensen onderweg waren naar de Roerstraat in Delfzijl, waar vernielingen zouden worden gepleegd aan autos, kwam de agenten op de Hogelandsterweg vier knapen tegen die voldeden aan door getuigen opgegeven signalementen. De vier jongens gingen er hardlopend vandoor bij het zien van de politieauto. Twee konden direct worden aangehouden. Twee andere werden aangetroffen in bosschages waar ze zich hadden verstopt. Bij onderzoek bleek dat de verdachten aan de Botterlaan een auto dwars op de weg hadden geduwd. Aan de Boeierlaan vernielden ze een spiegel van een auto en aan de Ankerstraat, de Roerstraat en de Rijksweg haalden merkemblemen van autos af. Eén van de verdachten gooide de emblemen weg bij de aanhouding. De jongens zijn meegenomen en na verhoor heengezonden. Ze worden aangemeld bij het HALT-bureau.

Delfzijl: vrouw mishandeld
Aan de Biessumervijver in Delfzijl, nabij het Biessumerbos is zaterdagmiddag een 24-jarige vrouw uit Delfzijl mishandeld. De vrouw liep te wandelen en werd plotseling door een haar onbekende jongeman benaderd. De jongeman dreigde met een mes en er ontstond vrijwel direct een worsteling tussen beide. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen aan het gezicht op. De dader vluchtte na de worsteling en de vrouw ging naar huis. Ze waarschuwde de politie en op basis van het opgegeven signalement kon korte tijd later in de omgeving van het Biessumerbos een 16-jarige jongen uit Delfzijl worden aangehouden. De jongen is naar het bureau gebracht en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Groningen: autodief aangehouden
Een 50-jarige man uit Antwerpen is zondagochtend door de politie aangehouden aan de Noorderhaven in Groningen. De man werd gearresteerd nadat voorbijgangers bij de politie hadden gemeld dat een man zich verdacht ophield in een auto. De man werd door politieagenten in de auto aangetroffen die bij onderzoek bleek te zijn gestolen in Hengelo. De verdachte is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: gewonde bij ruzie
Bij een ruzie in een discotheek aan de Gelkingestraat in Groningen is zaterdagnacht een 22-jarige man uit Haren gewond geraakt. De man raakte door nog onbekende oorzaak betrokken bij een vechtpartij en werd daarbij met een fles op het hoofd geslagen. Hij liep een fikse hoofdwond op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Op aanwijzing van getuigen kon de politie in de disco een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij is betrokken geweest bij de ruzie. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man aangehouden en weer vrijgelaten
Aan de Grote Kromme Elleboog heeft de politie zaterdagnacht een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd meegenomen nadat de politie een melding had gekregen over een ruzie in een café aan de Turftorenstraat in Groningen. Daarbij werd met voorwerpen gegooid en een medewerker van het café werd mishandeld. De man werd de kroeg uitgewerkt en ook op straat ontstond enig tumult. De politie kon een massale vechtpartij voorkomen door de inzet van meerdere agenten en twee politieruiters. Kort daarop kon de verdachte worden aangehouden. De man werd naar het bureau gebracht. De mishandelde cafémedewerker meldde zich aan het politiebureau. Hij wilde echter geen aangifte doen omdat hem dat op straffe van ontslag door zijn werkgever was verboden. De verdachte is daarop vrijgelaten. Tijdens de schermutselingen op straat hield de politie een 37-jarige man uit Groningen aan. De man weigerde aan de kant te gaan toen een politieauto kwam aanrijden. Hij sloeg tegen een spiegel van de politieauto aan en spuugde naar politiemensen. Hij werd opgepakt en meegenomen. Ook onderweg bespuugde de man het interieur van de politieauto. Na verhoor is hij heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor baldadigheid.

Groningen: man met drugs aangehouden
In een cafetaria aan de Rodeweg in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man gedroeg zich verdacht. Hij was in het bezit van een tas waar hij voortdurend in keek. Ook liet hij meerdere cafetariabezoekers in de tas kijken. Getuigen meldden dit gedrag bij de politie. Politiemensen spraken de man aan en bij onderzoek aan de tas werd daarin ongeveer een kilo, vermoedelijke zuivere heroïne aangetroffen. De verdachte is naar het bureau gebracht en ingesloten. De drugs is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst ervan.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd opgepakt omdat hij zich voortdurend bemoeide met een gesprek tussen politieagenten en een tweetal mensen die betrokken waren geweest bij een opstootje op straat. De verdachte werd gesommeerd door te lopen maar voldeed niet aan dit verzoek. Ook na vordering door de agenten bleef de man zich met de zaak bemoeien. Daarop is hij aangehouden en meegenomen. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een politiebevel.

Groningen: man bedreigt horecaportier
Wegens bedreiging heeft de politie zaterdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 18-jarige Groninger aangehouden. De man was betrokken bij een ruzie in een horecagelegenheid en werd daarop deur gewezen. Hij maakte zich daar kwaad over en bedreigde de portier van de horecagelegenheid. De verdachte is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

Groningen: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht in de Guldenstraat in Groningen een 42-jarige automobilist uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen en op het politiebureau werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.87 promille gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd.

Groningen: jongen met drugs aangehouden
Een 15-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmiddag door de politie aangehouden in de Hoekstraat in Groningen. De knaap liep met een fiets waarvan het slot bleek te zijn geforceerd. Bij het onderzoek dat daarop door agenten werd ingesteld, werd een zakje weed en ongeveer 10 gram cocaine bij de verdachte aangetroffen. De jongen, die vermoedelijk de Tunesische nationaliteit heeft, bleek niet in het bezit te zijn van identiteis- of verblijfsdocumenten. Hij is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Hij is ingesloten.

Groningen: vrouw vernielt autos
Een 35-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden aan de Antonius Deusinglaan in Groningen. De vrouw wordt verdacht van vernieling van de auto van haar ex-vriend en diens nieuwe vriendin. De vrouw meldde zich zaterdagmorgen overstuur bij de woning van de nieuwe vriendin van haar ex aan de Irislaan in Groningen. De vrouw was boos omdat haar ex-vriend een afspraak niet nakwam. Ze vernielde daarop de ruiten van de auto van de ex en de achterlichten van de auto van de vriendin. Daarna reed ze in haar eigen auto weg. Ze werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 16-02-2003 '
Lees ook