Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 16 juni 2002

Dagelijkse berichten

Hoogezand / Scheemda: zwaar beschonken automobilisten betrapt Op de Kerkstraat in Hoogezand betrapte de politie zaterdagnacht een 36-jarige automobilist op het rijden onder invloed. De man reageerde niet direct op het gegeven stopteken en dat was gezien zijn promillage niet eens zo verwonderlijk. Hij blies op het bureau 2.65 promille wat vijf maal meer dan de wettelijke limiet is van 0.5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Op de Oude Rijksweg in Scheemda viel dezelfde nacht een 36-jarige automobilist uit Winschoten op doordat hij ver voor de verkeerslichten zijn auto tot stilstand bracht. Hij werd gecontroleerd en blies een promillage van
1.8. proces-verbaal werd opgemaakt en het rijbewijs ingeleverd.

Winsum: klap in het gezicht
De politie werd zaterdagnacht gestuurd naar de Wierdaweg in Winsum waar een 30-jarige man uit Leens een 19-jarige Ulrummer in het gezicht had geslagen. De aanleiding was een ruzie over de bestemming van een taxireis. De agenten wisten de partijen te scheiden en de Leenster bekende de mishandeling. Hij krijgt een proces-verbaal.

Ulrum: automobilist tegen betonblokken aan
Op de Leensterweg in Ulrum reed zaterdagnacht een 45-jarige automobilist uit Zoutkamp tegen een rij betonblokken aan die een bocht in de weg markeren. Na een zoektocht van de politie kon de Zoutkamper worden opgespoord en moest hij blazen op het bureau. Zijn score bedroeg 1.5 en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens werd een proces-verbaal uitgeschreven.

Appingedam: jongen (14) voor baldadigheid aangehouden Een bewoner van de Solwerderweg in Appingedam hoorde zaterdagnacht lawaai op straat en zag een twee jongens op het dak van wee autos liggen. Hij waarschuwde de politie en ging achter de baldadige jeugd aan. Een 14-jarige jongen kon op de Wilhelminaweg worden achterhaald. Hij wilde geen volledige personalia aan de agenten geven en werd aangehouden. Op het bureau werd hij verhoord en later op vrije voeten gesteld.

Ten Boer: lastige jongen in AZC
Een 16-jarige bewoner van het AZC in Ten Boer werd zaterdagavond in het AZC aan de Nijverheidsweg in Ten Boer aangehouden voor bedreiging van een personeelslid. Eerder op de dag was de jongen al agressief geweest nadat de politie te hulp was geroepen vanwege herhaalde geluidsoverlast. De agenten namen de stereo-installatie mee zodat de overlast stopte. De jongen, die onder invloed van drank was, had na de inbeslagname nog ruzie gezocht in het dorp. Terug in het AZC begon hij een medewerker te bedreigen waarop de politie wederom werd gewaarschuwd. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Bedum: jeugdige fietsendieven ( 15 en 17) aangehouden Een getuige zag zaterdagavond dat twee jongens een fiets in Bedum wegnamen en ging er achteraan. De politie werd ook gewaarschuwd en op aanwijzen van de getuigen konden de beide jongens uit Groningen, 15 en 17 jaar oud, worden aangehouden. Zij bleken in bezit van vier fietsen waarvan er drie als gestolen geregistreerd stonden. De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en de ouders zijn gewaarschuwd.

Marum: vrouw gewond door losgebroken paard
Bij een tuigpaardenconcours aan de Hoornweg in Marum raakte zaterdagmiddag een paard van een stalhouder uit Otterloo in paniek en brak uit. Het paard ging zelf onderuit op de verharde weg en nam in zijn val een inwoonster van Marum (leeftijd onbekend) mee. De vrouw had last van hoofd en borst en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Uithuizen; man (25) aangehouden voor mishandeling en vernieling Een 25-jarige man uit Uithuizen werd zaterdagnacht aangehouden voor vernieling van drie ruiten van een woning aan de Departementsstraat. Hij had eerder in de nacht ruzie gehad in de Leeuwstraat en daarbij een cafébezoeker in het gezicht geslagen. De man was onder invloed van verdovende middelen en is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Tolbert: snelheidscontrole
Op de Holm in Tobert is zaterdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 70 passerende voertuigen werd de snelheid gemeten en 11 daarvan reden sneller dan de limiet van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km per uur.

Groningen: jongens zwaaien met mes
Buurtbewoners van de Agricolastraat waarschuwden de politie dat er zaterdagavond jongens met een mes stonden te zwaaien. De agenten namen twee jongens, 15 en 17 jaar uit Groningen, mee omdat zij in bezit waren van een groot mes. Na verhoor begrepen zij dat hun gedrag bedreigend overkomt en werden zijn op vrije voeten gesteld. Het mes bleef achter op het bureau.

Groningen: fietsster valt na openen autoportier Een 58-jarige fietsster uit Groningen kwam zaterdagavond op de Pottebakkersrijge ten val nadat een 57-jarige vrouw uit Assen haar autoportier opende. Beide vrouwen bleken wat onvoorzichtig te zijn geweest. De vrouw in de auto keek onvoldoende uit bij het openen van het portier en de fietsster hield onvoldoende rechts op de rijbaan. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Gedempte Zuiderdiep werd zaterdagnacht een 32-jarige automobilist uit Surhuizum betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1.7 en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: drie aanhoudingen in binnenstad
Op de Grote Markt ontstond zaterdagnacht een vechtpartij tussen een groep jongeren en enkele binnenstadbezoekers die bij een cafetaria stonden. De politie was snel ter plaatse en scheidden de partijen. Hierbij werd een agent van achteren geschopt door een 26-jarige man uit Oosterwolde. Hij werd aangehouden. Twee mannen, 18 en 30 jaar beide uit Groningen, werden aangehouden omdat zij tegen politievoertuigen schopten en sloegen. De sfeer in de binnenstad was enige tijd gespannen maar door de opvallende aanwezigheid van politiepersoneel verspreidde de groep zich en keerde de rust weer terug.

Groningen: winkeldief moet nog zitten
In een supermarkt aan de Kerklaan werd zaterdagochtend een 55-jarige man zonder vaste verblijfplaats betrapt op het stelen van een fles port. Hij werd overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat er nog een gevangenisstraf openstond tegen de man van 30 dagen. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de celstraf.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 16-06-2002 '
Lees ook