Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 16 juli 2002

Dagelijkse berichten

Leek: twee mannen aangehouden na verzet tegen agenten De politie heeft maandagavond op het Industriepark in Leek een 21-jarige man uit Tolbert en een 20-jarige man uit Leek voor verzet aangehouden. De agenten zagen kort daarvoor dat een groep van ongeveer 15 personen een paar pakken bier bij zich hadden en dat tevens enkele flesjes waren aangebroken. Hierop besloten zij het bier af te pakken. Terwijl de agenten bezig waren om de pakken bier in het politievoertuig te laden, bemoeide de Tolberter zich met de maatregel van de agenten. Hij probeerde een pak bier van een van de agenten af te pakken. Omdat de Tolberter meerdere waarschuwingen van de agenten had genegeerd, werd de man uiteindelijk aangehouden. Hierop verzette hij zich tegen zijn aanhouding en kreeg hij hulp van zijn maat uit Leek, die een van de agenten van achteren schopte. Met enige moeite wisten de agenten de verdachte uit Tolbert in de auto te krijgen. Korte tijd later werd ook de verdachte uit Leek aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten.

Zuidwolde: vrachtwagenchauffeur met drank achter het stuur Op de Groningerweg in Zuidwolde heeft de politie maandagnacht een 43-jarige man uit Bedum aangehouden voor rijden onder invloed. De vrachtwagenchauffeur bleek 0,7 promille in zijn bloed te hebben. De Bedumer kreeg een dagvaarding en een rijverbod uitgereikt. Hij kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Ten Boer: asielzoeker aangehouden na zware mishandeling De politie heeft maandagmiddag op het AZC aan de Nijverheidsweg een 49-jarige asielzoeker uit Irak aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De agenten troffen in een woonunit de verdachte aan bij een 28-jarige man uit Azerbaidsjan. Beide mannen hebben vermoedelijk onenigheid gekregen, waarna een vechtpartij is ontstaan. Hierbij is het slachtoffer vermoedelijk gestoken met een scherp voorwerp. Hij is met handletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De Irakees is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Onderdendam: vrouw door het lint
Op de Beckeringhstraat in Onderdendam heeft de politie maandagavond een 42-jarige vrouw uit Scheemda aangehouden voor vernieling. De vrouw had kort daarvoor met haar personenauto een hekwerk aan de woning van haar ex, een 41-jarige man uit Onderdendam, geramd. De reden hiervoor was het feit dat de man de relatie met de vrouw had beëindigd. De Onderdendammer heeft inmiddels aangifte gedaan. De vrouw is ingesloten.

Ter Apel: alcomobilist aangehouden
De politie heeft maandagnacht op de A.G. Wildervanckweg een 24-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek 0,85 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt. De verdachte kon na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Musselkanaal: bromfietser gewond na aanrijding
Een 17-jarige jongen uit 1e Exloermond is maandagavond op de Geraniumstraat gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Dit voertuig werd bestuurd door een 51-jarige man uit Musselkanaal. De automobilist die reed op de Azaliastraat verleende hierbij geen voorrang aan de bromfietser. De jongen is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfiets is totall loss.

Groningen: man aangehouden
Een 25-jarige man uit Groningen is maandagmorgen door de politie aangehouden op het Zuiderdiep in Groningen. Getuigen hadden gezien dat de man vernielingen had aangericht aan een rolluik van een winkel aan de Brugstraat en meldden dat bij de politie. Op basis van het opgegeven signalement kon de man worden opgepakt. Hij werd naar het bureau gebracht. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: vernielingen op bouwterrein
Op een bouwterrein aan de Protonstraat in Groningen zijn tussen vrijdagmiddag 12 juli en maandagmorgen 15 juli diverse vernielingen aangericht. Onbekenden richtten schade aan een hoogwerker aan en vernielden daarnaast pasgebouwde wanden, glasplaten en een schuifpui. Tevens werden enkele tientallen koppen van een sprinklerinstallatie weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Weg der Verenigde Naties ter hoogte van Hoogkerk. In verband met het verrichten van wegwerkzaamheden mag daar tijdelijk slechts 70 km per uur worden gereden. Van 710 voertuigen werd de snelheid gemeten. Daarvan reden 370 bestuurders sneller dan 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km per uur.

Groningen: man dreigt met vuurwapen
Een 41-jarige man uit Groningen is maandagmiddag in de Muurstraat in Groningen bedreigd met een vuurwapen. De man reed in zijn auto in de richting van de Oude Boteringestraat toen hem een in verboden richting rijdende auto tegemoet kwam. Beide bestuurders kwamen tegenover elkaar te staan waarbij de in overtreding zijnde man gebaarde dat het slachtoffer ruimte moest maken. Toen deze dat niet snel genoeg deed zette de verdachte zijn auto naast die van het slachtoffer en richtte al schreeuwend een vuurwapen op hem. Het slachtoffer reed daarop naar het politiebureau. Het signalement van de verdachte en zijn auto werden onder surveillerende politiemensen verspreid en korte tijd later zagen agenten de auto rijden op de Korreweg. In de Padangstraat kon de auto een stopteken worden gegeven waarop de bestuurder werd aangehouden. In zijn auto werden een vuurwapen en een mes aangetroffen. De verdachte, een 27-jarige man uit Groningen, bleek onder invloed te zijn van alcohol. Bij hem werd aan het bureau een bloedalcoholgehalte van 1.35 promille gemeten. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 16-07-2002 '
Lees ook