Korps: Groningen, plaats: Groningen/Musselkanaal 17-02-2003 Persberichten Regiopolitie Groningen (extra editie) Maandagmiddag 17 februari 2003

Drie extra berichten

Opsporing Noord dinsdag 18 februari 2003
In de uitzending van Opsporing Noord van dinsdag 18 februari wordt voor meerdere misdrijven in onze provincie de hulp van het kijkerspubliek ingeroepen. Zo werden er meerdere auto-inbraken gepleegd in diverse plaatsen in de provincie. Een van de autokrakers staat op een video. Ook worden er meerdere videos getoond van verdachten van ramkraken van benzinepompstations en diefstallen en inbraken in stad en provincie. Verdere wordt er aandacht gevraagd voor de poging tot een overval op een winkel in Delfzijl. Zoals gebruikelijk is er een terugblik op de vorige uitzendingen en worden de resultaten genoemd. Het service-item gaat over het observeren van daders van misdrijven.

Groningen: vrouw (37) gewond door messteken
De politie werd maandagochtend gewaarschuwd dat een 37-jarige vrouw in haar woning aan de Padangstraat neergestoken was. De vrouw had meerdere steekwonden in haar bovenlichaam en is naar het ziekenhuis gebracht. Een in de woning aanwezig familielid van het slachtoffer vertelde dat de vrouw was neergestoken door een ex-vriend. De man, een 40-jarige inwoner van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, was niet meer in de woning. Na contact met de politie meldde hij zich later op de ochtend op een politiebureau in de stad Groningen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Een ruzie zou voorafgegaan zijn aan het steekincident. De vrouw ligt inmiddels in stabiele toestand in het hospitaal.

Musselkanaal: dodelijke aanrijding op N366
Bij een inhaalmanoeuvre is een automobilist maandagmiddag op de N366 ter hoogte van de afslag Musselkanaal/Valthermond frontaal tegen een tegemoet komende kleine vrachtwagen aangereden. De bestuurder van de personenauto overleed als gevolg van zijn bij de aanrijding opgelopen verwondingen ter plaatse. De chauffeur en bijrijder van de vrachtwagen werden beide naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur liep zwaar borstletsel op en zijn bijrijder kwam er met lichter letsel vanaf. De hulpverleningsdiensten, brandweer, ambulance en traumaheli, waren geruime tijd bezig met de reddings- en bergingswerkzaamheden. De N366 was ruim twee en een half uur gestremd. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid. (personalia van de slachtoffers zijn op dit moment, maandag 17.30 uur, nog niet bekend / familie moet nog ingelicht worden)

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 17-02-2003 '
Lees ook