Korps: Groningen, plaats: Groningen 17-03-2003
Uitzending Opsporing Noord 18 maart 2003 Maandag 17 maart 2003

Hulp van kijkers gevraagd

In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die dinsdagavond wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan een tasjesroof van een oude vrouw door een jongen en een meisje in Winschoten. Verder een gewapende overval op de eigenaar van een supermarkt in Leek. De kijkers wordt gevraagd om informatie over een poging verkrachting van een vrouw bij het museum in Groningen. Er kan gereageerd worden op beelden van een diefstal uit een juwelierszaak in Leek, diefstal van spijkerbroeken uit een kledingwinkel in Groningen en brandstichting van een auto aan de Kruitlaan in Groningen. Verder zoekt de politie eigenaren bij een aangetroffen meetlint met inscriptie, een Zaanse klok en een acht meter lange zeilboot.

Het preventie-item gaat over het voorkomen van diefstal van LCD schermen uit met name bedrijven. Een agent van de politie geeft uitleg over de werkwijze van de inbrekers en presenteert een aantal tips om de inbraken te voorkomen. Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven van de vorige uitzendingen en de resultaten die behaald zijn.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 17-03-2003 '
Lees ook