Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 17 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: auto botst op Turfsingel
Agenten hoorden donderdagnacht een harde knal op de Turfsingel en zagen dat een auto tegen een geparkeerde wagen was gebotst. Deze wagen schoot door en raakte nog twee voertuigen. Bij de auto die de aanrijding veroorzaakte stonden twee mannen die elkaar beschuldigden dat de ander gereden had. Beiden werden aangehouden en een 38-jarige Groninger blies 1.1 en een 23-jarige plaatsgenoot blies 1.7 promille. De beschadigde wagens werden weggesleept en de politie stelt een nader onderzoek in naar wie gereden heeft.

Groningen: man gooit ruit van snakbar in
Een schoonmaker van een snackbar op het Stationsplein belde donderdagnacht de politie omdat een 25-jarige man zonder vaste woonplaats twee ruiten van de voordeur had ingegooid. De politie hield de zwerver aan. Hij verklaarde honger te hebben wilde zich toegang tot de gesloten eettent verschaffen. In verband met zijn vreemdelingenstatus is de man ingesloten voor de vreemdelingendienst.

Groningen: rijden onder invloed
Bij alcoholcontroles donderdag hield de politie zes bestuurders aan omdat ze teveel alcohol hadden genuttigd Donderdagnacht werd op de Turfsingel een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden omdat hij onder invloed tegen de richting in reed. Hij weigerde medewerking aan de blaasproef. In de auto werden spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hier wordt nader onderzoek naar ingesteld. De auto bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd. Op last van de douane werd het voertuig in beslag genomen. Op de Noorderstationstraat werd donderdagavond gezien dat een 39-jarige man uit Groningen onvast ter been en met een vol glas in zijn auto stapte. Hij werd aangehouden. Hij weigerde alle medewerking aan de blaastest en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat de man vaker de fout is gegaan. Een 56-jarige automobilist uit Groningen verleende donderdagavond op de kruising van het Voor t voormalig Klein Poortje met het Damsterdiep geen voorrang aan een 31jarige automobilist uit Groningen. Bij het opnemen van de aanrijding roken de agenten een sterke alcohollucht bij de 56-jarige Groninger. Omdat de blaasproef niet geheel lukte werd van de man een bloedproef afgenomen. Omdat het ernstige vermoeden bestaat dat de man een hoger promillage dan 1.3 had werd zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal is opgemaakt. Op de Spilsluizen werd donderdagnacht een 31-jarige automobiliste uit Warfstermolen gecontroleerd. Zij blies een promillage van 1.65 en kon haar rijbewijs inleveren. Verder kreeg de vrouw een dagvaarding mee. Op de Verlengde Hereweg reed dezelfde nacht een 47-jarige automobilist uit Beerta met een slok op. Hij blies 1.0 promille en kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Een 41-jarige Stadjer tenslotte was er al eerder op de donderdag bij. Hij blies nadat hij donderdagmiddag was staande gehouden in de Voermanstraat een promillage van 2.0. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: conflict beslecht met klappen
Een conflict tussen een 34-jarige man en een 30-jarige ex-werknemer, beide uit Groningen, werd donderdagavond met klappen in de Sint Jansstraat beslecht. In een conflict waarin de ex-werknemer nog geld eist kwamen de mannen elkaar in de stad tegen. Na een woordenwisseling werd er over en weer geslagen. De 30-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn opgelopen verwondingen. De 34-jarige man kwam zelf naar het politiebureau toe waar hij werd aangehouden voor mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

Groningen: winkeldief moet nog 92 dagen zitten
Een 37-jarige man uit Groningen werd in een supermarkt aan de Eyssoniustraat betrapt op het stelen van een pak koffie. Hij werd aangehouden en een proces-verbaal werd opgemaakt. Bij controle van zijn gegevens bleek dat de man nog een straf van 92 dagen moest ondergaan. Hij is overgedragen aan justitie.

Wildervank: jongeman aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag Een 19-jarige automobilist is donderdagavond aangehouden, na een wildemansrit door zijn woonplaats Wildervank. De politie zag de betreffende persoon rijden op de Van Delftstraat in Wildervank. Omdat bekend was dat hij geen rijbewijs had, werd hem een stopteken gegeven. Direct daarna gaf hij volgas en probeerde zich aan de controle te onttrekken. Het ging onder meer via de Apollolaan, de Sportterreinstraat naar de wijk Sorghvliet waar hij met hoge snelheid doorheen reed. Zijn snelheid lag ongeveer tussen de 80 en de 1200 km/u waarbij hij gevaarlijk inhaalde, diverse stopborden negeerde en zo de verschillende kruisingen opreed. Op de Bareveldstraat ten slotte reed hij zich min of meer klem, waarna hij zich gewonnen gaf en de auto naar de kant stuurde. De auto is in beslag genomen. Hij krijgt een proces-verbaal voor de verschillende overtredingen.

Zevenhuizen: auto te water
Een 61-jarige automobilist uit Zevenhuizen is donderdagavond met zijn auto met daarachter een aanhanger in het Hoofddiep in zijn woonplaats geraakt. Hij raakte daarbij niet gewond en kon op eigen kracht aan de kant komen. De auto met aanhanger is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald. Volgens de verklaring van de bestuurder begon de aanhanger plotseling te slingeren waarna hij de controle over de combinatie verloor. Hij raakte daarna in het water. Controle gaf aan dat de lading bestaande uit planken, veel te ver achter de aanhanger stak. Hierdoor is het logisch dat een aanhanger begint te slingeren. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: fietser gewond bij botsing
Bij een botsing met een personenauto op de kruising Handelsstraat met de Stationsstraat in Stadskanaal raakte donderdagmorgen een 15-jarige fietsster uit Gasselternijveen gewond. Het meisje is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zij stak de kruising over en verleende geen voorrang aan de automobilist, een 22-jarige inwoner van Groningen.

Appingedam: alcomobilist
Een 27-jarige bromfietser uit Oosterwijtwerd is donderdagnacht op de Dijkhuizenweg in Appingedam bekeurd voor het rijden onder invloed. De politie constateerde dat hij rond de 75 km/u uur reed, hetgeen aanleiding was voor een controle. Daarbij bleek de bestuurder gedronken te hebben. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan, dat hij ongeveer 1.2 promille in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. De bromfiets zal nog nader worden onderzocht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 17-05-2002 '
Lees ook