Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 17 juli 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: vechtersbazen aangehouden
De politie heeft dinsdagavond aan de Venne in Winschoten drie jongemannen in de leeftijd van 15, 17 en 23 jaar, allen uit Duitsland aangehouden. De drie waren aan het vechten en toen ze door surveillerende agenten uit elkaar waren gehaald bleek de ruzie te gaan over drugs. Bij onderzoek werd bij de 23-jarige man 5 gram heroïne aangetroffen. De drie werden naar het politiebureau gebracht. Na verhoor zijn de beide minderjarigen heengezonden. Uit hun verhaal bleek dat de andere man drugs voor hen zou gaan kopen en daarvoor geld had gekregen. Toen de koerier pas na twee uur terug kwam met minder drugs dan was afgesproken ontstond de ruzie. De 23-jarige Duitser is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De bij hem aangetroffen heroïne is in beslag genomen.

Kropswolde: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige man uit Scheemda. De man reed in een bestelbus over de Woldweg in Kropswolde. Zijn snelheid werd door surveillerende politiemensen geklokt op 115 km per uur, terwijl op de Woldweg 50 km per uur mag worden gereden. De man werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Krewerd: man onderkoeld
Een wandelend echtpaar trof dinsdagavond in een sloot langs de Kloosterweg in Krewerd een onbekende man aan. Het slachtoffer lag samen met zijn fiets in het water en had daar vermoedelijk al enige tijd gelegen. Het echtpaar waarschuwde de hulpdiensten en hielp de man uit de sloot. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De man, een 36-jarige inwoner van Appingedam, is vermoedelijk tengevolge van een epileptische aanval met zijn fiets in de sloot gereden.

Veendam: inbraak
Maandagnacht werd ingebroken in de kantine van een ambulancepost aan de Langeleegte in Veendam. De daders kwamen binnen door een deur te vernielen. Ze namen onder andere een GSM telefoon en een CD-speler mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Appingedam: diefstal
Op het terrein van een werkvoorzieningschap aan de Woldweg in Appingedam werden maandagnacht een aanhangwagen en een motormaaier gestolen. Uit een auto werd tevens een mobiele telefoon gestolen. Daarnaast werd ook nog een fiets van een medewerker van het schap door de dieven meegenomen. De daders kwamen op het terrein door een hek te vernielen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Langestraat zagen agenten dinsdagochtend een bekende autokraker in een geparkeerde auto zitten. Toen ze de man aanspraken verklaarde deze dat de autoruit al kapot was en dat hij onderzocht of er was ingebroken. Gezien het feit dat de man zelf ook wat inbrekerswerktuigen bij zich had is hij aangehouden. De man, die bekend staat als een van de veelpleger, is ingesloten voor verder onderzoek.

Groningen: drugsdeal voorkomen
Op het Martinikerkhof heeft de politie dinsdagmiddag een 16-jarige drugsdealer uit Rotterdam opgepakt. Agenten zagen een van de bekende zwervers naar de verdachte en zijn twee kornuiten toelopen om dope te halen. Toen ze de agenten in de gaten kregen ging de zwerver er vandoor. Nadat de drie mannen waren aangesproken bleek de 16-jarige een grote bol heroïne in zijn mond te hebben. Deze werd door hem doorgeslikt toen agenten de man vroegen zijn handel af te geven. De verdachte en zijn beide kornuiten werden meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze weggestuurd.

Groningen: niet teruggekeerd van verlof
Op de tippelzone aan de Bornholmstraat heeft de politie afgelopen nacht een 27-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Bij controle op de zone bleek dat de vrouw eigenlijk een gevangenisstraf moest uitzitten, maar niet was teruggekeerd na enige dagen verlof. De vrouw werd weer meegenomen naar het bureau en zal woensdag teruggebracht worden naar haar detentie adres.

Groningen: gestolen bromfiets
Op de Trompstraat zagen agenten afgelopen nacht twee jongens 16 en 18 jaar oud zonder helm met een bromfiets rijden. Toen agenten de beide heren een stopteken gaven weigerden ze te stoppen. Na een korte achtervolging kon het tweetal klem gereden worden. Bij controle konden de heren niet duidelijk maken hoe ze aan de bromfiets kwamen. Deze bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Na verhoor bleek de 18-jarige met de mogelijke diefstal niets van doen te hebben. Hij werd weggestuurd. De 16-jarige verdachte legde een verklaring af en werd daarna overgedragen aan zijn vader.

Groningen: nepwapen
De politie heeft dinsdagavond op de Muurstraat een 27-jarige stadjer aangehouden. De man bedreigde een 41-jarige Groninger met een nepvuurwapen omdat deze hem niet door wilde laten rijden. De verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat hij bang was geworden nadat hij op de Nieuwe Ebbingebrug zich bedreigd had gevoeld door een man die bij hem in de auto wilde springen. Hij zag kans met zijn auto te vluchten. Op de Muurstraat werd de verdachte door de 41-jarige tot stoppen gedwongen. Vervolgens liet de verdachte het slachtoffer een vuurwapen zien. Aan het bureau werd de verdachte gehoord. Gezien zijn geestelijke vermogen werd zijn rijbewijs ingenomen. Na verhoor werd hij weggestuurd.

Groningen: autos vallen van vrachtauto
Op de Friesestraatweg verloor een 32-jarige vrachtauto bestuurder uit Almere een deel van zijn lading autos. Door een slechte belading viel een van de personenautos bijna van de vrachtauto waarmee hij reed. Door een takelbedrijf moest de personenauto weer op de vrachtauto worden gezet. De bestuurder uit Almere kon geen papieren tonen. Hierop werd de gehele combinatie aan het politiebureau Sontweg geparkeerd. De bestuurder kreeg enkele processen verbaal. .

Groningen: overlast van dealers
Op het Deliplein heeft de politie dinsdagmiddag een 28-jarige Groninger aangehouden. Naar aanleiding van klachten stelden agenten een onderzoek op het plein in. Daar troffen ze enkele gebruikers en een dealer aan. Toen de verdachte werd verzocht zijn dope af te geven vielen er enkele bolletjes uit zijn kleding. De man werd aan het bureau gehoord en na verhoor weggestuurd.

Groningen: prostituee aangehouden voor diefstallen Op de W.A.Scholtenstraat konden agenten dinsdagavond een 35-jarige vrouw uit Groningen aanhouden. De vrouw werd door een oude klant van de vrouw herkend als verdachte van een inbraak en beroving in zijn woning. De man waarschuwde de politie die de vrouw op de W.A.Scholtenstraat aantrof in de auto van een andere klant. Bovendien troffen agenten een hoeveelheid gestolen kleding in de auto aan. De vrouw verklaarde direct de goederen gestolen te hebben in een kledingzaak in de stad. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en ingesloten. Haar klant werd weggestuurd.

Groningen: agressieve winkeldief
In een supermarkt aan de Eikenlaan werd een 44-jarige stadjer dinsdagavond betrapt bij de diefstal van een fles port. Toen hij door het personeel op de diefstal werd aangesproken gaf hij een personeelslid een kopstoot en bedreigde deze. Nadat de verdachte door gewaarschuwde agenten was overmeesterd kon hij mee naar het bureau. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en is daarop ter ontnuchtering ingesloten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 17-07-2002 '
Lees ook