Korps: Groningen, plaats: Blijham 17-07-2002
Bejaarde man overvallen in woning
woensdag 17 juli 2002

Politie zoekt getuigen

Blijham: Bejaarde in woning beroofd
In de afgelopen nacht, omstreeks 06.00 uur werd een 71-jarige bewoner van de Schoolstraat in Blijham in zijn woning beroofd en mishandeld. De verdachte gaf het slachtoffer darbij enkele klappen in zijn gelaat en bond het slachtoffer vervolgens vast. Hierna werd de woning door de verdachte doorzocht, waarna deze de woning verliet. Het slachtoffer zag kans zichzelf te bevrijden en waarschuwde passerende buren, die de politie alarmeerden.

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en rond de woning in. Het slachtoffer moest met gezichtsletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Hij kon na behandeling weer huiswaarts. Uit een verklaring van het slachtoffer blijkt dat hij omstreeks 06.00 uur in de woning werd verrast door een zeer goed Duits sprekende man, die de woning was binnengedrongen door de toegangsdeur van de woning te forceren. Het slachtoffer werd direct door de verdachte bedreigd en bij een worsteling liep het slachtoffer klappen in het gezicht op en handletsel. De verdachte bond het slachtoffer vast en doorzocht de woning. Uit de woning werd door de verdachte geld weggenomen en een horloge van het slachtoffer met een munt als wijzerplaat.

Het slachtoffer kon van de verdachte geen herkenbaar signalement geven, doordat de verdachte zich had vermomd met een integraal helm. Nadat de verdachte de woning had doorzocht en deze weer had verlaten wist het slachtoffer zichzelf te bevrijden en buren te waarschuwen. De politie begon aan een uitgebreid technisch onderzoek en buurtonderzoek. Daarnaast is de politie op zoek naar mogelijke getuigen die tussen 05.30 en 06.30 uur iets bijzonders bij de woning hebben gezien of mogelijk iemand bij de woning hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met het bureau in Winschoten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900--8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 17-07-2002 '
Lees ook