Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 19 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: vijftien tips voor Opsporing Noord
Op de uitzending van het programma Opsporing Noord zin dinsdagavond in totaal vijftien tips binnen gekomen (stand tot 23.00 uur). Op de verschillende items werd een of meerdere keren gereageerd. De politie trekt de tips na en vervolgd de onderzoeken.

Groningen: dozen met henneptoppen aangetroffen
Naar aanleiding van een sterke wietgeur nam de politie dinsdagavond een kijkje in een woning aan de Kerkstraat. In de woning trof de politie een aantal dozen aan met zon vijftien kilo henneptoppen. Ook werd hennepafval aangetroffen. Gezien het afval werd aangetroffen is er kort voor het binnen treden van de politie nog gewerkt. In de woning werd een 19-jarige bewoner aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: lastige gasten aangehouden
De politie werd dinsdagavond gestuurd naar een woning aan de Soerabajastraat waar twee personen voor problemen zorgden. De twee, een 20-jarige man uit Ter Apel en een 32-jarige vrouw uit Groningen, hadden de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd. Bij het verlaten van het pand maakte de 20-jarige man aanstalten om op zijn brommer weg te rijden. Hij werd gewaarschuwd dat niet te doen maar sloeg de waarschuwing in de wind. Hij moest blazen maar saboteerde de test. De 32-jarige vrouw werd erg lastig en op een gegeven moment midden op straat staan en blokkeerde het verkeer. Met de nodige moeite werd zij aangehouden en na het bureau gebracht. Op het bureau weigerde de man de blaastest en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor het belemmeren van het verkeer.

Groningen: nepwapen aangetroffen bij brommercontrole Bij een bromfietscontrole in de Oude Ebbingestraat dinsdagochtend trof de politiebij een 17-jarige brommerrijder een neppistool aan. Bij het pakken van zijn bromfietscertificaat zag een agent onder de buddyseat een zwart pistool. De jongen werd aangehouden voor een overtreding van de wet Wapens en Munitie en kreeg een proces-verbaal. Op de rollenbank bleek zijn brommer een te hoog vermogen te hebben waarvoor hij nog een bon kreeg.

Groningen: gammele auto
Op de Ulgersmaweg werd dinsdagochtend een 47-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. De auto bleek niet verzekerd en mistte een kentekenplaat aan de voorkant. Bij een eerste inspectie bleek er tal van gebreken aan de auto te zitten. De wagen is voornader onderzoek op een bureau geplaatst. In de kofferbak bleken een achttal koperen buizen te liggen waar de man geen redelijke verklaring voor had. Onderzoek naar de herkomst van de buizen wordt ingesteld.

Groningen: man aangehouden na steekpartij met schroevendraaier Een 37-jarige man uit Loppersum die dinsdagmiddag bij zijn geparkeerde auto in de Oude Kijk in t Jatstraat stond werd aangesproken door een 28-jarige man uit Groningen. De man zocht zonder aanleiding ruzie en na wat duw en trekwerk stak hij de man uit Loppersum tweemaal een schroevendraaier. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. Twee in de straat aanwezige agenten konden de Stadjer aanhouden. Hij had de schroevendraaier nog in zijn bezit. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Regio komt zo

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 19-02-2003 '
Lees ook