Korps: Groningen, plaats: Groningen 19-03-2003
Politie rolt grote drugsbende op in stad Groningen Woensdag 19 maart 2003

Tien verdachten aangehouden

Met een inval in negen woningen in de stad Groningen en de aanhouding van tien mannen heeft de politie in Groningen een grote drugsbende opgerold. Bij de invallen werd zon vijf kilo harddrugs, ongeveer 40.000 XTC pillen, een aantal kilos softdrugs en vier vuurwapens aangetroffen. De aangehouden mannen in de leeftijd van 19 tot en met 54 jaar worden waarschijnlijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie startte in het najaar van 2002 een onderzoek naar een 27-jarige man uit Groningen op verdenking van handel in verdovende middelen. In het onderzoek richtte de politie zich op het in beeld brengen van de activiteiten van de verdachte en de daarbij behorende groep mensen. Het bleek dat er uit meerdere huizen in de stad Groningen gehandeld werd in verdovende middelen. De meeste van de klanten kwamen vanuit Duitsland om in de stad Groningen dope te kopen. De hoeveelheden varieerden van vijf gram tot meerdere tientallen grammen.

Op dinsdag 18 maart viel de politie s morgens de woningen in Groningen binnen. De zoekingen in de woningen werden gedaan onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie. Op adressen in de Goudlaan, Jacob Catsstraat, Deliplein, Fultsemaheerd en de Rode Weeshuisstraat hield de politie de verdachten aan. Tevens werden daar vuurwapens en verdovende middelen aangetroffen. In Utrecht werd een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. In zijn woning lag vijf kilo softdrugs. In een woning aan de Rode Weeshuisstraat, die als opslagplaats werd gebruikt, vond de politie zon vijf kilo harddrugs, een paar kilo versnijdingsmiddel en 40.000 vermoedelijk XTC pillen. Ook werd hier een pistool mitrailleur aangetroffen. In vijf onderzochte panden was geen drugs aanwezig. Deze woningen werden gebruikt voor het afleveren van de drugs aan de kopers. In twee andere woningen vond de politie twee handvuurwapens met munitie, een gasalarmpistool en een nepwapen.

De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit. Aan het onderzoek wordt door tien politiemensen gewerkt. Bij de invallen, aanhoudingen en doorzoekingen van dinsdagochtend waren zestig mensen van politie en justitie betrokken.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 19-03-2003 '
Lees ook