Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 19 juni 2002

Dagelijkse berichten

Winsum: auto over de kop
Op de Provincialeweg S2 in Winsum is dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen gewond geraakt, nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. De bestuurder is om onbekende reden naast de rijbaan geraakt, waarna hij vervolgens tegen een boom botste en over de kop sloeg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Gebleken is dat de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs is. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kolham: motorfietser komt ten val
Dinsdagavond is op de Provincialeweg N387 in Kolham een 23-jarige vrouw uit Groningen na een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Vermoedelijk blokkeerde de vrouw haar achterwiel, waarna ze kwam te vallen. Het slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Ter Apel: asielzoeker pleegt vernielingen op AZC De politie heeft dinsdagavond op het terrein van het AZC een 44-jarige man uit Mongolië aangehouden, die kort daarvoor een ruit had vernield. Tevens bleek de man dronken te zijn. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Groningen: jongens mishandeld
Op de Beijumerweg in Groningen is maandagmiddag een 13-jarige jongen uit Groningen samen met twee vriendjes mishandeld door twee andere jongens. Het slachtoffer fietste met zijn kameraden onder het tunneltje van de ringweg door, toen zij twee andere jongens passeerden. Plotseling werden zij achtervolgd en achterhaald door deze twee jongens. Vervolgens werden de jongens geschopt en geslagen. De 13-jarige jongen werd hierop bedreigd met een mes. Door tussenkomst van een postbode werden de twee daders verjaagd. De politie beschikt over een goed signalement en stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Groningen: doorrijder onder invloed
Een 20-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht door de politie aangehouden op het Damsterdiep in Groningen. De man was in de Viaductstraat in Groningen met de auto van een huisgenoot, die hij zonder toestemming had meegenomen, tegen een lantaarnpaal gereden. De auto liep daarbij zware schade op. Na het ongeval reed de man door. Bij aanhouding van de man bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd naar het politiebureau gebracht waar 0.7 promille alcohol werd gemeten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na ongeval, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en joyriding. Na verhoor is hij heengezonden.

Groningen: dronken man aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht aan het Hanzeplein in Groningen een 30-jarige man uit Leeuwarden aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man probeerde bij alle in en uitgangen het terrein van het Academisch Ziekenhuis op te komen. Hij wilde naar binnen omdat zijn vriendin daar is opgenomen. De man was inmiddels meerdere keren door beveiligingspersoneel meegedeeld dat hij niet naar binnen kon. Daarbij bleek dat de man zwaar onder invloed van drank verkeerde. Door de gewaarschuwde politie werd hij op het Hanzeplein aangetroffen. De Fries kon niet meer op zijn benen staan en is naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Groningen: inbreker aangehouden
Getuigen meldden dinsdagavond een inbraak in een administratiekantoor aan de Dirk Huizingastraat in Groningen. Daarbij gaven ze tevens het signalement van een verdachte door. Bij onderzoek in de omgeving werd door de politie in de Agricolastraat een man aangehouden die aan het signalement voldeed. De verdachte, een 27-jarige man uit Groningen is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De verdachte was het kantoorpand binnengekomen door een nooddeur open te maken. Het is nog niet duidelijk of er iets vermist wordt. Bij de aanhouding had de verdachte geen gestolen spullen bij zich.

Groningen: man mishandeld
Aan de Damstersingel in Groningen is dinsdagavond een 38-jarige man uit Groningen mishandeld. De man reed op de fiets over de Damstersingel. Hij werd daar gepasseerd door een auto die tevens moest uitwijken voor twee andere fietsers. Het slachtoffer raakte daarbij de buitenspiegel van de passerende auto. De auto stopte waarna twee mannen uitstapten en de fietser te lijf gingen. Die kwam te vallen en werd liggende op de grond meerdere keren geslagen en geschopt. De man liep aangezichtsletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Onderzoek naar de auto met inzittenden in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: zwemmer gewond
Tijdens het zwemmen in het Zilvermeer aan het Koerspad in Groningen is dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt. De jongen werd door medezwemmers in het water gegooid en raakte daarbij een paal. Hij liep een beenwond op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: man aangehouden na ruzie met vader
In een woning aan de Achterweg in Groningen heeft de dinsdagmiddag een 38-jarige man aangehouden. De man kreeg om nog onduidelijke reden ruzie met zijn 80-jarige vader. Die ruzie liep zo hoog op dat zoon de bejaarde man te lijf ging en hem bijna wurgde. De vader kwam daarbij te vallen maar liep geen ernstige verwondingen op. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft daarbij maatschappelijk werk en de geestelijke gezondheidszorg ingeschakeld.

Groningen: auto-inbreker aangehouden
Een 39-jarige man uit Leeuwarden is dinsdagnacht door de politie op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak aan het Hanzeplein in Groningen. Agenten stelden een onderzoek in naar een mogelijke inbraak in een bedrijfspand aan de het plein. Daar kon niets van blijken en de politiemensen werden aangesproken door beveiligers van het Academisch Ziekenhuis die een man hadden gezien die mogelijk in een auto inbrak. Bij de komst van de agenten bij de auto bleek de verdachte nog in de wagen te zitten. Hij had nog niets gestolen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: automobilist aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 26-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met zijn auto vanuit het voetgangersgebied van de Herestraat het Zuiderdiep op en droeg geen gordel. Hij bleek tevens onder invloed te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.4 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zijn auto bleek niet APK-gekeurd te zijn. De man kreeg een rijverbod van 6,5 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: fietser ernstig gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan het Damsterdiep in Groningen is dinsdagmiddag een 80-jarige fietser uit Groningen gewond geraakt. De reed op de fiets en werd ingehaald door een scooter bestuurd door een 31-jarige man uit Groningen. Bij het passeren raakten fiets en scooter elkaar en beide bestuurders kwamen te vallen. De bejaarde fietser liep ernstig hoofdletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van de scooter liep geen letsel op. Zijn 32-jarige duopassagier liep enkele schaafwonden op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Groningen: inbreker aangehouden
Op verdenking van inbraak in een kantine van een voetbalclub aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen heeft de politie dinsdagmorgen een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte werd na de melding van de inbraak door agenten op basis van een opgegeven signalement aangetroffen op het fietspad langs de A7. Hij bleek in het bezit te zijn van goederen afkomstig uit de kantine. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Delfzijl: onderzoek wijst uit: pony door geweld gestorven Nader onderzoek naar de doodsoorzaak van de pony die maandagmorgen dood werd aangetroffen in een weiland langs de Weg naar Den Dam in Delfzijl heeft uitgewezen dat het dier inderdaad door geweld is omgekomen. Nadere bestudering van het letsel, onder andere door een dierenarts, heeft uitgewezen dat verwondingen aan de buik van het drachtige dier bestonden uit meerdere diepe steekwonden met hevig bloedverlies tot gevolg. Ook werden sporen van verwurging op de hals van het dier aangetroffen. De politie is inmiddels begonnen met een onderzoek in de buurt. Daarvan zijn nog geen resultaten bekend. Per abuis is in het persbericht van dinsdag 18 juni vermeld dat het weiland is gelegen in Appingedam. Dit betreft echter Delfzijl. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie in Delfzijl.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 19-06-2002 '
Lees ook