Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagochtend 19 juli 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: kleding diefstal
Uit een pand van het Leger des Heils aan de Singel werd in de nacht van woensdag op donderdag kleding gestolen. De daders kwamen het pand binnen door een kantelraam te verwijderen. In het pand werd door de daders een grote puinhoop veroorzaakt. Diverse kasten werden opengebroken. Keuken en diverse kantoorruimtes werden doorzocht. Uit het pand werd vermoedelijk alleen kleding weggehaald. De schade is groot.

Hoogezand: auto in beslag genomen
Een 25-jarige inwoner van Veendam mocht donderdagochtend zijn rijbewijs in het politiebureau achterlaten. De man reed met meer dan 50 km overschrijding over de Industrieweg. Hij werd tijdens een snelheidscontrole met de laser gesnapt. Hem staat een forse boete te wachten.

Bedum: boete voor illegaal branden
Een 46-jarige inwoner van Bedum kreeg donderdagavond een boete voor het illegaal branden van afval. Agenten zagen een forse rookontwikkeling achter de woning van de man aan de Noordwolderweg komen. Toen zij een onderzoek instelden bleek de bewoner afval aan het verbranden te zijn. De man was reeds bezig de brand enigszins te dempen gezien de hevige rookontwikkeling. De man kreeg een proces verbaal.

Kolham: bromfiets in beslag genomen
Een 26-jarige man uit Hoogezand werd donderdagavond op de Knijpslaan aangehouden in verband met het rijden met een te hoge snelheid. De man werd op de Hoofdweg gesignaleerd door passerende agenten toen hij met zeer hoge snelheid reed. Toen de agenten de man wilden aanspreken ging de bestuurder er vandoor. Hierbij reed de verdachte met snelheden boven de 80 km per uur. Uiteindelijk reed de man zich zelf op de Knijpslaan klem. Toen agenten hem wilde aanhouden verzette hij zich hevig. De man kreeg aan het bureau een boete en zijn bromfiets werd voor onderzoek in beslag genomen.

Muntendam: geen rijbewijs, verzekering en autokeuring Een 20-jarige man uit Nieuwe Pekela werd afgelopen nacht op de Duurkenakker met zijn auto aangehouden. Agenten zagen de man rijden en toen deze zijn auto stil zette werd hij gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man geen rijbewijs kon tonen. In eerste instantie verklaarde hij niet te weten van wie de auto was en ook geen toestemming te hebben om met de auto te rijden. Uiteindelijk gaf de man aan de auto net gekocht te hebben zonder dat deze verzekerd en gekeurd was. De politie onderzoekt nu of er sprake is van joyriding danwel diefstal van de auto.

Stadskanaal: alcohol
Een 25-jarige inwoner van Emmercompascuum kreeg afgelopen nacht bij een controle op de Dr.Kinglaan een boete voor het rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de man iets teveel gedronken had. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had.

Veendam: zwerver opgepakt
Op een terrein aan de Dr.Bosstraat heeft de politie donderdagnacht een 21-jarige man uit Veendam opgepakt. De man zwierf rond op een bedrijfsterrein waar hij probeerde goederen weg te halen. Aan het bureau bleek dat de man nog 180 celstraf tegoed heeft en bovendien gezocht werd voor andere strafbare feiten. De man is ingesloten.

Stadskanaal: doorrijden na aanrijding en wapenbezit Een 22-jarige man uit Nieuw Buinen werd donderdagavond vlak voor zijn woning aangehouden. De man had op de Buinerweg een aanrijding veroorzaakt maar was direct doorgereden. Op grond van het kenteken kon de verdachte worden achterhaald. Hierbij bleek dat de man bovendien gezocht werd door de politie in verband met het plegen van een vernieling. In de auto van de man werd een verboden alarmpistool aangetroffen. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en had bovendien alcohol gebruikt. Een blaastest wees ruim 1 promille alcohol uit. De man is voor de nacht ingesloten.

Oude Pekela: brand in woning
Donderdagmiddag ontstond brand op de zolder van een woning aan de Burg.van Weringstraat. De bewoners waren bezig te verhuizen en de woning leeg te halen. Twee kinderen van 12 jaar hadden daarbij op de zolder enkele kaarsen aangestoken omdat de elektriciteit niet meer werkte. Vermoedelijk raakte een stuk karton door een van de kaarsen in brand met alle gevolgen van dien. Het dak van de woning brandde geheel af en twee naast gelegen panden liepen ook forse schade op.

Haren: inbreker houdt van voetballen
In de kantine van een voetbalvereniging aan de Rijksstraatweg is woensdagnacht ingebroken. De dader forceerde zowel een klein en een groot raam om vervolgens het materialenhok binnen te klimmen. Uit deze ruimte nam de inbreker meerdere voetballen weg.

Groningen: drie mannen aangehouden na uitschelden agenten Op de Pelsterstraat heeft de politie donderdagmiddag een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden, nadat deze man de agenten had beledigd. De verdachte hield zich zonder goede reden op in de Nieuwstad, waarna de agenten hem van deze locatie wegstuurden. Hierop begon de man zich recalcitrant te gedragen door de agenten uit te schelden. Aan het bureau is de verdachte verhoord. Hij mocht na het verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: mannen aangehouden na controle
Donderdagavond controleerde de politie op de Diamantlaan een personenauto, die werd bestuurd door een 47-jarige man uit Groningen. Bij navraag bleek dat het voertuig niet verzekerd en gekeurd was. Ook bleek dat de bestuurder zonder geldig rijbewijs reed. Hierop werd de stadjer aangehouden. Blijkbaar was dat de bijrijder, een 18-jarige jongen uit Kommerzijl niet naar de zin, omdat deze de agenten begon te beledigingen. Ondanks waarschuwingen van de agenten, ging de verdachte door met zijn scheldpartij. Hierop werd ook hij aangehouden. Beide mannen kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto is in beslag genomen.

Groningen: wildplasser gaat over in beledigen
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De agenten zagen dat de man bezig was met het urineren tegen een gevel van een winkel. Toen zij de stadjer hierop aanspraken, begon hij de dienders direct te beledigen. Een aanhouding was het gevolg. Hij bekende aan het bureau zich schuldig te hebben gemaakt aan beide feiten. Na het verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Voor zijn woning op de Winschoterkade heeft de politie donderdagavond een 54-jarige man aangehouden, nadat hij kort daarvoor een 26-jarige plaatsgenoot in de straat met een mes had bedreigd. Op aanwijzing van de aangever werd de verdachte aangehouden. Onder een deurmat werd het mes aangetroffen. De verdachte is aan het politiebureau verhoord. Hij werd tevens door een arts beoordeeld en daarna in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.

Groningen: stadjer zorgt voor brokken na dollemansrit Een 32-jarige man uit Groningen heeft donderdagmiddag voor veel schade en brokken gezorgd na een dollemansrit door het noordelijke gedeelte van de stad. De stadjer had op het Damsterdiep met zijn auto een aanrijding veroorzaakt en vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. Korte tijd later zagen agenten het verdachte voertuig op de J.C. Kapteijnlaan met bestuurder stilstaan. Toen zij de verdachte aanspraken, ging de bestuurder er vandoor. Hierbij overschreed de bestuurder de maximum snelheid, beging hij diverse verkeersovertredingen en nam hij grote risicos. Tijdens de achtervolging, waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren, kwam de man in de Sint Eustatiusstraat met twee geparkeerde voertuigen in botsing, maar reed hij ook hier door. Op de Oosterhamriklaan wisten de agenten de bestuurder klem te rijden. Toen zij hem probeerden aan te houden, wist de bestuurder via het trottoir te ontkomen. Hierbij reed de verdachte in op een agent, die op hetzelfde trottoir liep. De agent moest een sprong maken om een aanrijding met het verdachte voertuig te voorkomen. Gekomen op de Ulgersmaweg besloten agenten om de achtervolging te staken. Dit in verband met de verkeersdrukte en de hoge snelheid waarmee de verdachte reed. De verdachte kon echter toch niet aan de politie ontkomen, omdat hij op de Oostersluisweg de macht over het stuur verloor en in de berm tot stilstand kwam. Toegesnelde agenten wisten hem vervolgens aan te houden. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde, is van hem de bloedproef afgenomen. Hij is onder meer op verdenking van poging tot doodslag, rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval ingesloten.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in de Oosterstraat een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De Fries reed in verboden richting, waarna politieagenten hem controleerden. Hierbij roken zij zowel alcohol als de geur van weed. Aan het politiebureau weigerde de verdachte alle medewerking en derhalve ook de bloedproef. Ook bleek dat de auto van de verdachte onverzekerd was. De Fries kon na verhoor met een proces-verbaal voor rijden onder invloed, negeren van een geslotenverklaring en onverzekerd rijden op zak te voet het politiebureau verlaten.

Groningen: man voor aanranding en bedreiging aangehouden Een 45-jarige man uit Groningen is in de Schoolstraat op verdenking van bedreiging en aanranding aangehouden. De stadjer had kort daarvoor in de Poelestraat een 19-jarige vrouw onzedelijk betast. Zij was in gezelschap van enkele vrienden en toen zij verhaal wilden halen, trok de verdachte een mes en begon hiermee te dreigen. Toegesnelde agenten zagen de verdachte fietsen en dat hij iets in een prullenbak stopte. Zij troffen in de prullenbak het mes aan, waarna de verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: tasjesdief aangehouden door alerte getuige De politie heeft donderdagmiddag op de Grote Markt een 40-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat deze vanuit een fietstas een tas had weggenomen. Een alerte getuige had de diefstal in de Oude Ebbingestraat waargenomen, waarna hij met een snelle sprint de verdachte wist te achterhalen. Hij droeg vervolgens de verdachte over aan de politie. Omdat er nog twee zaken tegen de tasjesdief openstonden, werd hij ingesloten op het politiebureau.

Groningen: wateroverlast leidt tot ontmanteling hennepkwekerij De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Verlengde Nieuwstraat een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij werd ontdekt, omdat onderburen met wateroverlast werden geconfronteerd. In de woning werden 367 planten aangetroffen. Alle goederen en planten zijn inmiddels vernietigd. Gemeentereiniging assisteerde de politie hierbij. De bewoner was niet thuis en moet nog door de politie worden gehoord.

Groningen: dronken man aangehouden voor vernieling Aan de Westerhaven is een 27-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij een ruit van een winkel had vernield. De man was dermate dronken dat hij is ingesloten in een politiebureau. Hij zal worden gehoord voor de vernieling, waarvan hij wordt verdacht.

Groningen: fietser gewond na botsing met andere fietsers Een 35-jarige man uit Groningen is op de Eikenlaan gewond geraakt, nadat hij op twee stilstaande fietsers was gebotst. De man had deze mede-weggebruikers over het hoofd gezien. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie te.0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 19-07-2002 '
Lees ook