Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 20 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: man gewond bij vechtpartij
Twee groepjes van drie mannen kregen het woensdagnacht met elkaar de stok in de Guldenstraat. Na een woordenwisseling vielen er klappen waarbij een man uit Drachten na een schop met zijn hoofd op straat terechtkwam. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn twee vrienden, 23 en 24 jaar uit Groningen, komen een getuigenverklaring afleggen.

Groningen: gestolen brommer aangetroffen
Een surveillerende politieagent kwam woensdagavond in de Bonairestraat een bromfietser tegen die zonder licht reed. Bij het zien van de agent maakt de brommerrijder direct rechtsomkeer en smeet in de Bandoengstraat de brommer van zich af. Hij ging er hard hollend vandoor. Hij bleek op een gestolen brommer te rijden. Een zoektocht met meerdere politie eenheden leverde geen resultaat op. De eigenaar van de brommer kon blij gemaakt worden met het terug vinden van de plof.

Groningen: winkeldievegge moet nog zitten
Een 38-jarige vrouw uit Groningen werd woensdag in een supermarkt aan de Eikenlaan betrapt op het wegnemen van verschillende artikelen. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek de winkeldievegge nog een gevangenisstraf van vier weken tegoed te hebben. Zij is na verhoor overgedragen aan justitie.

Groningen: verwarde man opgepakt
Agenten zagen woensdagochtend een 25-jarige man uit Groningen slingerend rijden op de Vismarkt en daarbij onverstaanbare woorden luid schreeuwen. De agenten spraken de man aan die op een verwarde manier reageerde en beledigingen (wel verstaanbaar) uitte. Hij werd naar het bureau meegenomen en ter beoordeling aan een psychiater voorgeleid. Na een afkoelingsperiode werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: hennepplantages ontmanteld
Bij een inspectie van balkons in opdracht van een woningbouwvereniging bij een flat aan de Parelstraat werd een sterke wietlucht waargenomen. De politie ging een kijkje nemen en trof in de woning in een slaapkamer een hennepplantage met 411 planten aan. De stroom werd illegaal afgetapt. In overleg met de officier van justitie werd de plantage met toebehoren afgevoerd en vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij wordt ingesteld. Naar aanleiding van meldingen ging de politie ook een woning aan de Atensheerd binnen. Hier werd in de badkamer een kleine (45 planten) kwekerij ontdekt. Alles werd afgevoerd. Tegen de 31-jarige bewoner van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
De politie hield woensdagmiddag een roodlichtcontrole op de kruising van de Sint Jansstraat met de Sint Jansbrug. In ruim een uur tijd negeerden 72, voornamelijk fietsers, het rode licht en kregen een bekeuring. Op de Bornholmstraat, Helperzoom en Paterswoldseweg werd op het dragen van de veiligheidsgordels gecontroleerd. Zon 160 voertuigen werden bekeken en 8 bonnen uitgeschreven. In voornamelijk het oostelijk deel van de stad werd een brommercontrole gehouden. 6 brommer hadden een te hoog vermogen en er werden nog 5 bonnen uitgeschreven voor inrichtingseisen en het onverzekerd rijden. Op de Beneluxweg reed een 50-jarige motorrijder uit Warffum met een snelheid van 124 km per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 28-jarige man uit Gronau reed met zijn auto ook 124 km per uur over dezelfde weg. En op de Rijksweg in Groningen werd de snelheid van een 61-jarige automobilist uit Oldeberkoop geklokt op 111 km per uur (limiet 50 km per uur). De man verklaarde hoge nood te hebben en snel naar een benzinestation te willen rijden. Op de Peizerweg werd de snelheid van 999 voertuigen gemeten. 40 reden er sneller dan de limiet van 50 km per uur. Opmerkelijk was dat de snelste overtreder een brommer was die met 87 km per uur langs de radarauto reed. Snelste auto reed 80 km per uur. Op de Rijksweg werden 142 overtredingen van de 50 km limiet geconstateerd. De snelheid van 1571 voertuigen werd gemeten.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 20-03-2003 '
Lees ook