Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Pinkstermaandag 20 mei 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: agressieve automobilist aangehouden Een 36-jarige automobilist uit Musselkanaal is zondagavond aangehouden, nadat hij zich nogal agressief had gedragen ten opzichte van een andere weggebruiker en diverse overtredingen hadden gepleegd. De man veroorzaakte een botsing met een achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 26-jarige plaatsgenoot toen hij op de Oosterstraat plotseling op de rem trapte, waardoor de ander die achter hem reed achter op zijn auto botste. Kort daarvoor had de ander geclaxonneerd toen de 36-jarige man voor de rotonde stond te wachten, terwijl er geen verkeer in de buurt was. Kennelijk was de man afgeleid door het telefoongesprek dat hij niet handsfree voerde. Na de botsing was de 36-jarige man zeer agressief ten opzichte van zijn dorpsgenoot en later ook ten opzichte van de politieagenten. Nader onderzoek gaf aan dat de man ook nog een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Zijn rijbewijs die hij nog niet had ingeleverd werd ingevorderd. Zijn mobiele telefoon is in beslag genomen om na te gaan of de man daadwerkelijk gebeld heeft tijdens het rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Toezicht illegale autorace
De politie heeft zondagmiddag en avond extra verkeerscontroles gehouden op de toevoerwegen naar de Eemshaven en andere Provinciale wegen in de regio. Daarbij zijn enkele bekeuringen uitgedeeld voor technische gebreken. Van een auto werd het kentekenbewijs ingenomen in verband met een foutieve uitlaat. Na hercontrole door de politie kan de man zijn kentekenbewijs terugkrijgen. Voor het merendeel zijn er snelheidsovertredingen geconstateerd (ruim 100). Uitschieter daarbij is een snelheid van 130 km/u op een weggedeelte waar maximaal 80 km/u is toegestaan. De grootste concentratie autos die de politie aantrof was ongeveer 40 autos op het Eemshaventerrein. Deze automobilisten hebben omstreeks 22.00 uur op last van de politie het terrein verlaten. Uiteraard zijn weer de nodige kentekens genoteerd..

Delfzijl: man aangehouden voor beledigen politieagenten Een 27-jarige man uit Spijk is zondagnacht op het Burgemeester Buiskoolplein aangehouden, nadat hij enkele politieagenten die daar surveilleerden beledigde. De man verweet de politiemensen dat zij de vertegenwoordigers waren van foute landgenoten en bezigde woorden als NSBer en dergelijke. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Winsum: stier neemt eigenaar op de horens
De eigenaar van een stier die in het weiland langs de Garnwerderweg bij Winsum liep is zondagmiddag door deze stier op de horens genomen. Toen de man op de grond lag werd hij nog enkele keren getrapt door de stier. Voorbij rijdende automobilisten die dit incident zagen gebeuren zijn het land ingelopen en hebben de gewonde man uit het weiland gesleept. Hij is daarna per ambulance met mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis,

Zoutkamp: aanhoudingen kermis
Op de kermis in Zoutkamp zijn zondagnacht zes Zoutkampers aangehouden in verband met vernielingen. De politie kreeg klachten over vernielingen en overlast bij de botsautos. Tevens bestond er een dreigende situatie. Met behulp van diverse eenheden uit de wijde omgeving zijn vervolgens de zes aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De eigenaar van de botsautos zal nog een nadere verklaring afleggen over de vernielingen. De politie stelt aan de hand daarvan een nader onderzoek in.

Wildervank: vervuiler bekeurd
Na een tip heeft de politie zondagavond in zijn woonplaats Wildervank een 27-jarige man bekeurd voor het dumpen van tuinafval langs de parallelweg van de Rijksweg 33 bij Wildervank. Hij had het afval daar met een aanhangwagentje naartoe gebracht. Hij gaf de overtreding toe. Hij kreeg een bekeuring van 231 Euro.

Groningen: barbezoeker aangehouden
Een 42-jarige inwoner van Groningen is zondagnacht in een café aan de Grote Markt aangehouden, nadat hij weigerde het café te verlaten. Hij was dronken en uitte diverse bedreigingen richting het barpersoneel. Hij moest daarom het café verlaten. Hij bleef dit weigeren ook na de komst van de politie. Omdat hij zich hevig verzette tegen de aanhouding heeft de politie pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen Hij is ter ontnuchtering ingesloten. daarna zal hij nog nader worden verhoord.

Groningen: Friese gasten met Somaliërs in de slag De politie heeft zondagnacht op de Grote Markt een groot aantal vechtende Friezen en Somaliërs uit elkaar moeten halen. De groep was met elkaar slaags geraakt, nadat een Somaliër de portemonnee van een van de Friezen, allen inwoners van Buitenpost, had gepikt op de Schoolholm. Meteen werden de drie Somaliërs achterna gezeten door de groep waarbij ze bij de Grote Markt werden achterhaald. Vervolgens vielen over en weer klappen. Drie van de groep Friezen wilden de interventie van de politie tegenhouden. Zij (26, 29 en 31 jr) werden aangehouden voor ambtsbelemmering. De Somaliër (19) die de portemonnee had gestolen werd eveneens aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De Friezen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld Zij krijgen een proces-verbaal voor het belemmeren van het politieoptreden.

Groningen: man breekt been bij botsing
Een 38-jarige motorrijder uit Groningen brak zondagavond zijn been, nadat hij op de Antonius Deusinglaan in Groningen frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende automobilist een 51-jarige stadsgenoot. De automobilist keerde op de weg, waarbij hij de naderende motorrijder over het hoofd zag. De motorrijder is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Bij nader onderzoek bleek het slachtoffer niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewelddadige man aangehouden
Een 26-jarige Stadjer is zondagavond op de Wibenaheerd aangehouden nadat hij een verjaardagsfeestje had verstierd en bovendien een kennis had bedreigd met een mes. Als climax gooide hij de ramen in op het adres van de jarige. Betrokkene, die kennelijk een kwaaie dronk had, begon op een gegeven moment bijna met alle aanwezigen ruzie te maken. Op een gegeven moment ontaardde dat in een vechtpartij met een van de bezoekers, waarbij hij dreigde met een mes. De ander echter liet het er niet bij zitten en bedreigde hem even later eveneens met een mes. Nadat de twee hadden gevochten was het eventjes rustig. Later echter ontvlamde de zaak telkens weer waar iedere keer een ander bij was betrokken. De verdachte echter was er steeds wel bij en was zoals het leek de hoofdschuldige. Nadat hij de ramen had ingegooid kon hij na een korte achtervolging in de kraag worden gevat. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de details.

Groningen: tasjesrover aangehouden
De politie heeft zondagmiddag op de Boteringesingel in Groningen een 38-jarige dief aangehouden. De man, een goede bekende van de politie, had kort daarvoor op de Kreupelstraat de portemonnee gestolen van een 17-jarige jongen en was daarna op de fiets weggevlucht. Aan de hand van het signalement werd hij vrij snel getraceerd. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De portemonnee met een deel van inhoud is terug.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 20-05-2002 '
Lees ook