Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 20 juni 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: agressieve motorrijder
In de Hoekstraat werd woensdagmiddag een 29-jarige man die op een nieuwe motor reed gecontroleerd. Hem werd om een rij- en kentekenbewijs gevraagd maar de man verleende geen medewerking. Hij werd agressief en aangehouden. Met enig geweld werd hij naar de grond gebracht en geboeid. Een 32-jarige passant begon de agenten uit te schelden en hij werd voor belediging aangehouden. Na verhoor konden beide mannen weer naar huis. Een nader onderzoek naar de herkomst van de motor is ingesteld.

Groningen: man (33) door het lint na zakken voor rijexamen Een 33-jarige man uit Groningen is woensdagochtend aangehouden in een gebouw van het CBR aan de Protonstraat voor vernieling en bedreiging. Na het afleggen van het rijexamen kreeg de man te horen dat hij gezakt was. Aanvankelijk reageerde hij gelaten op het bericht maar op enig moment ontstak de man in woede. Hij bedreigde personeel van het CBR en trok een publicatiebord van de wand. Ook trapte hij enkele deuken in de deur van de examenzaal. Personeel overmeesterde de gezakte kandidaat en waarschuwde de politie. De man werd na verhoor op het bureau met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: man aangehouden na vechtpartij
De politie kreeg woensdagnacht de melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden op de Grote Markt waarbij een van de betrokkenen mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Met behulp van het cameratoezicht werd op basis van het gegeven signalement de verdachte opgespoord en kon hij korte tijd later worden aangehouden. De 29-jarige man uit Groningen bleek geen wapen bij zich te hebben. Wel was hij in het bezit van vijf gebruikershoeveelheden harddrugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: man gewond door kapotte fles
Twee mannen die woensdagavond in een slijterij aan de Claremaheerd een flesje whisky hadden gekocht namen ook nog een grote fles mee. Dit werd gezien door een andere klant die de beveiliger van winkel attendeerde op de diefstal. Buiten aangesproken gooide een van de mannen de fles richting de klant en de beveiligingsbeambte. De fles sloeg stuk en een scherf kwam tegen het been van de klant. Hij werd voor behandeling van de snijwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie probeert de identiteit van de mannen te achterhalen.

Groningen: dronken schipper aangehouden
Een 39-jarige man uit Groningen voer woensdagavond zwalkend met zijn boot door de Noorderhaven. De politie werd gewaarschuwd die de schipper voor overtreding van de Scheepvaartverkeerswet aanhield. Omdat de blaastest op het ademanalyseapparaat niet lukte werd een urineproef afgenomen. Na het afleggen van een verklaring werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: vrouw beroofd in Leeuwenburgstraat
Een 35-jarige vrouw die woensdagavond stond te pinnen bij een automaat in de van Leeuwenburgstraat werd door een nog onbekende man van haar geld beroofd. De man griste het geld uit de handen van de vrouw en rende weg in de richting van de Zwanebloemstraat. Getuigen zagen dat de man na de beroving contact had met een vrouw op een fiets. Deze 26-jarige vrouw uit den Haag werd op basis van het signalement op het Damsterdiep aangehouden. Zij bleek in het bezit van een vermoedelijk gestolen autoradio en cds. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: geluidshinder; stereo in beslag genomen In de woning van een 31-jarige vrouw aan de Surinamestraat nam de politie wegens geluidshinder de stereoapparatuur in beslag. Er kwam woensdagmiddag weer een melding van geluidsoverlast en omdat de vrouw al eerder gewaarschuwd was werd de apparatuur meegenomen. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol.

Winschoten: dronken vrouw aangehouden
De politie heeft woensdagavond aan de M.A. de Ruyterlaan in Winschoten een 18-jarige vrouw aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw gooide onder invloed van drank een aantal ruiten in van haar ouderlijke woning. De moeder van de verdachte wilde geen aangifte doen maar wenste dochter ook niet (meer) in huis te hebben. Na bemiddeling door de politie werd elders onderdak gevonden voor de dochter maar die weigerde het aanbod. Ze is daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar is ze ter ontnuchtering ingesloten.

Stadskanaal: vrouw gewond bij val
Een 65-jarige vrouw uit Stadskanaal is woensdagmiddag gewond geraakt bij een val aan de Navolaan in haar woonplaats. De vrouw liep met haar fiets aan de hand en kwam door onbekende oorzaak te vallen. Ze liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Oostwold gemeente Scheemda: dodelijk bedrijfsongeval Bij een bedrijfsongeval op het terrein van een grasdrogerij aan de Langeweg in Oostwold, gemeente Scheemda, is woensdagmiddag een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwe Pekela om het leven gekomen. De man was bezig met het lossen van zijn vrachtauto met aanhangwagen. Daarbij koppelde hij de aanhangwagen af. Kort na het afkoppelen echter rolde de aanhanger vooruit waardoor de chauffeur bekneld raakte tussen truck en aanhangwagen. Hij liep ernstig hoofdletsel op en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie heeft het onderzoek overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Hoogezand: man aangehouden na mishandeling
Wegens mishandeling van zijn 27-jarige vriendin heeft de politie woensdagmiddag in een woning aan de Hoeklaan in Hoogezand een 20-jarige man uit die plaats aangehouden. De man en de vriendin kregen om onbekende reden ruzie. Daarbij sloeg de vrouw zijn vriendin en verliet daarna de woning. De vrouw sloot haar vriend buiten maar die vernielde een deur en kwam weer binnen. De verdachte bedreigde de vrouw daarna maar zij zag kans de woning te verlaten en te politie te bellen. Agenten namen de man mee naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Hij is na verhoor heengezonden.

Mussel e.o.: zoekactie naar winkeldieven
De politie heeft met inzet van meerdere agenten en twee speurhonden woensdagmiddag een groot gebied in en rond Mussel afgezocht naar twee winkeldieven. De mannen kwamen kort voor 16.00 uur een juwelierszaak aan de Musselweg binnen. Ze keken rond in de zaak totdat een andere klant zag dat één van beide mannen een aantal zilveren horloges uit een vitrine pakte en er mee wegliep. De klant waarschuwde de eigenaar van de zaak die de mogelijke dief volgde en hem buiten confronteerde met de waarneming van de klant. De dief gaf daarop een aantal horloges terug en zette het vervolgens op een lopen. Ook de andere man vluchtte. Bij de zoekactie werden twee fietsen, een jas en een shirt, mogelijk afkomstig van de daders gevonden. Politiemensen zagen op enig moment in een graanveld langs de Ontsluitingsweg in Mussel een man lopen die voldeed aan het signalement van één van de daders. Ondanks dat zicht- en spreekcontact met deze man is geweest wist hij te ontkomen. Ook de andere dader kon niet worden aangehouden. De politie beschikt over videobeelden uit de juwelierszaak waarop de daders te zien zijn. Van één van de daders de identiteit zo goed als zeker bekend. De politie kreeg tijdens de zoekactie spontaan hulp van de vliegclub Westerwolde die met de inzet van drie ultralichte vliegtuigjes vanuit de lucht heeft meegeholpen aan de zoekactie. Ook vanuit de lucht konden de daders niet worden opgespoord. Kort na 19.00 uur werd de zoekactie gestaakt. Er wordt een nader onderzoek door de politie ingesteld.

Scharmer: schennispleger aangehouden; politie zoekt getuige Wegens het plegen van openbare schennis van de eerbaarheid heeft de politie woensdagmiddag aan de Heerenlaan in Scharmer een 49-jarige man uit de gemeente Ten Boer aangehouden. De man die naakt aan het zwemmen was pleegde onzedelijke handeling ten overstaan van drie meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar uit Groningen. De meisjes waarschuwden daarop die politie de verdachte in de directe omgeving aantrof. De man is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij ontkent het plegen openbare schennis. De politie is in het onderzoek naar het voorval op zoek naar een vrouw die kort voor of na het voorval met vier ongeveer 8 jaar oude kinderen door het recreatiegebiedje nabij de Heerenlaan liep en vermoedelijk, samen met de kinderen, bezig was met een speurtocht. Deze vrouw is door de meisjes aangesproken en gewaarschuwd voor de schennispleger. Mogelijk dat deze vrouw de handeling van de man heeft waargenomen. De vrouw wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand. Telefoon 0900 8844.

Oldenzijl: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Battenweg in Oldenzijl is woensdagavond een 38-jarige man uit de gemeente Eemsmond gewond geraakt. De man reed met zijn auto in de richting van Roodeschool en kwam door onbekende oorzaak in een bocht met de wagen in de berm terecht. Na een stuurcorrectie verloor hij de controle over de auto en belandde in een sloot. De man liep schouderletsel op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Zijn zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Nieuwe Pekela: heftruckchauffeur gewond
Een 40-jarige heftruckchauffeur uit Nieuwe Pekela is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in een hal van kartonverwerkend bedrijf aan de Doorsneeweg in Nieuwe Pekela. De man reed op en heftruck en werd aangereden door een achteruitrijdende andere heftruck, bestuurd door een 51-jarige man uit Nieuwe Pekela. De heftruck van het slachtoffer kantelde tengevolge van de botsing en de man kwam onder het voertuig terecht. Hij moest met behulp van de andere heftruck en de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De man liep armletsel en ernstig beenletsel op. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. De arbeidsinspectie is ingeschakeld voor een nader onderzoek.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 20-06-2002 '
Lees ook