Korps: Groningen, plaats: Winschoten 20-09-2002 Winschoter bekent 40 inbraken
Vrijdag 20 september 2002

Computers gestolen

Met de aanhouding vorige week van een 24-jarige man uit Winschoten heeft de politie 40 inbraken in scholen en bedrijven opgelost. De man kon worden aangehouden nadat hij had ingebroken in een school en daarbij was opgenomen door een camera die door de politie geplaatst was.

Uit de school aan de Grintweg in Winschoten, die hij 11 maal bezocht, nam de inbreker elke keer een computersysteemkast mee. Verder bekende de Winschoter dat hij vanaf juli 2001 nog zon 30 inbraken in diverse bedrijven in Winschoten heeft gepleegd. De meeste bedrijven zijn gevestigd op het oude dan wel nieuwe industrieterrein in Winschoten. In enkele bedrijven en bijvoorbeeld een huisartsen praktijk kwam de verdachte meerdere keren langs voor zijn criminele activiteit. Hij kwam binnen door een raam te forceren met een breekijzer of door vernieling. Voordat hij naar binnen ging vergewiste hij zich ervan dat er geen alarminstallatie aanwezig was. Eenmaal binnen nam de man de systeemkast van een aanwezige computer mee. De man beperkte zijn inbraken niet alleen tot Winschoten. In ieder geval bij twee gevallen stal de man een computer uit een ziekenhuis in Groningen waar hij als patiënt behandeld wordt.

De verdachte verkocht de illegale waar door. Een onderzoek naar de afnemer(s) van de computers loopt nog. Slechts de laatste gestolen computer werd bij de man terug gevonden. Hij is inmiddels voorgeleid en zit in bewaring.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 20-09-2002 '


Lees ook