Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 21 maart 2003

Dagelijkse berichten

Zuidbroek: gewonde bij ongeval
Een 42-jarige automobilist van Veendam is donderdagavond gewond geraakt toen hij vanaf de afrit van de A7 bij Zuidbroek geen voorrang verleende aan een 46-jarige automobilist die op de kruisende weg reed aan het eind van de noordelijke afrit. De Veendammer raakte na het ongeval bewusteloos en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na enkele uren kon hij weer naar huis. De beide personenautos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: winkeldief valt op door dikte
Een 33-jarige winkeldief uit Hoogezand liep donderdagavond in een tuincentrum aan de Steenhouwer in Stadskanaal tegen de lamp toen hij bij de kassa een stenen beeldje onder zijn jas stuk liet vielen. Daarbij viel op dat de man onder zijn kleding wel heel dik was en mogelijk meer aan dergelijke spullen onder zijn jas had. De man die inmiddels winkel wilde uitvluchten werd bij de uitgang opgewacht door de eigenaar van de zaak. Toen deze hem wilde aanhouden, haalde de verdachte een snoeischaar te voorschijn waarmee hij de winkelier bedreigde. Hierna nam de man de benen. De winkelier die de man achtervolgde gaf daarbij per telefoon aan de politie de positie door van de winkeldief die onderweg allerlei spullen loosde. In een tuin aan de Oosterstraat kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Hij had toen geen spullen meer bij zich. Na een korte zoektocht vond de politie op de gelopen route enkele tuinbeeldjes, boekensteunen en klompen. De buit vertegenwoordigde een waarde van bijna 400 Euro. De man is voor nader onderzoek vastgezet.

Hoogezand: alcomobilist
Een 44-jarige automobilist is donderdagnacht op de Meint Veningastraat aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle bleek hij 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontroles
Op de Eemshavenweg bij Bedum zijn donderdagavond 1981 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 61 te hard. De hoogst genoteerde reed 146 km/u op een weggedeelte waar maximaal 100 was toegestaan. Op de weg langs het Aduarderdiep bij Feerwerd zijn 435 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse was 80 km/u toegestaan. De hoogst genoteerde reed 130 km/u.

Groningen: man aangehouden voor inslaan winkelruit De politie hield donderdagnacht een 41-jarige man uit Groningen aan op verdenking van het inslaan van een winkelruit in de Oude Ebbingestraat. Een getuige wees de politie op een wegfietsende man die in de Butjesstraat werd aangehouden. De Stadjer bloedde hevig aan zijn hand en was in het bezit van een cake die vermoedelijk uit de winkel was weggenomen. Hij is na behandeling van zijn verwonding ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: huiselijk geweld
In een woning aan het Hyadenpad werd donderdagnacht een 48-jarige vrouw aangehouden voor mishandeling van haar 37-jarige vriend. Agenten namen na een melding van een huiselijke twist poolshoogte. Tijdens het gesprek viel de vrouw de man aan en gaf hem een harde klap tegen het hoofd. De vrouw werd direct aangehouden en ingesloten. In een woning aan de A van Ostadestraat werd dezelfde nacht een 45-jarige man aangehouden. Hij had tijdens een ruzie zijn 41-jarige vriendin mishandeld. In verband met de kennelijke staat waarin de man verkeerde is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij
Politiemensen werden donderdagnacht door de medewerkers van het cameratoezicht gestuurd naar de Grote Markt omdat daar een stevige vechtpartij aan de gang was. Er werden zeven jongemannen in de leeftijd van 19 tot en met 22 jaar mee naar het bureau genomen. De aanleiding van de vechtpartij lag in het feit dat een van de mannen bier over zich heen had gekregen. Er werd over en weer geslagen en geschopt. Na verhoor werden de mannen op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Een 32-jarige automobilist uit Veendam werd donderdagnacht op de Duinkerkenstraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 1.8. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt.

Groningen: graffiti
Surveillerende agenten zagen donderdagnacht een 21-jarige man uit Groningen een houten schot in de Oosterstraat bekladden. Bij het zien van de agenten zette hij het op een lopen. Hij vluchtte een café in en werd van het toilet geplukt. Hij was in het bezit van een benzinestift en verklaarde op de kunstacademie te zitten en zijn kunsten wilde uitproberen. De beginnende kunstenaar kreeg een bon voor graffiti.

Groningen: aanhoudingen voor straatdopehandel
In de Vishoek werden donderdagnacht drie personen aangehouden voor handel in verdovende middelen. Een 25-jarige Stadjer bleek in bezit van vijf bolletjes harddrugs Een bij de overdracht betrokken 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats bleek nog een gevangenisstraf van 23 dagen tegoed te hebben. Hij bleek ook in het bezit van een mes. De man is ingesloten en overgedragen aan justitie.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Winsumerweg werd donderdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 2277 passerende voertuigen reden er 47 sneller dan 80 km per uur. De snelste overtreder reed 102 km per uur. Op de Beneluxweg werd een 43-jarige automobilist uit Ochtrup (Dld) met de lasergun betrapt met een snelheid van 104 km per uur. Bij de kruisingen van de Ebbingebrug werd donderdagmiddag gecontroleerd op het rijden door het rode licht. 93 fietsers negeerden het rode licht en kregen een bon. Een van de staande gehouden fietsers, een 37-jarige Stadjer bleek nog 28 dagen gevangenisstraf en diverse boetes te hebben openstaan. Hij werd overbracht naar het bureau en overgedragen aan de parketpolitie. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden in verboden richting. Een automobilist kreeg een bon voor het niet handsfree bellen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 21-03-2003 '
Lees ook