Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 21 juni 2002

Dagelijkse berichten

Scheemda: auto vliegt onder rijden in brand
Een personenauto van een 42-jarige inwoner van Westerbork is donderdagmorgen op de Provincialeweg bij Scheemda spontaan in brand gevlogen en nagenoeg geheel uitgebrand De brandweer heeft de brand geblust. De bestuurder constateerde onder het rijden dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij zette daarop de auto meteen aan de kant die vervolgens in brand vloog. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Hoogezand: inbreker aangehouden
Een 19-jarige inwoner van Hoogezand is donderdagnacht aangehouden voor een inbraak in het winkelcentrum aan de Gorecht Oost. Betrokkene is via het dak in een bloemenzaak geweest van het centrum en heeft daar winkelwaar weggehaald, waaronder een paar bossen bloemen. Toen hij weer naar buiten ging was de gewaarschuwde politie ter plaatse die hem sommeerde van het dak te komen. Hij werd daarna aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Winschoten alcomobilist
Een 33-jarige inwoner van Winschoten is donderdagavond op de Blijhamsterweg in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal.

Groningen: fietser ten val bij aanrijding
Op de Eikenlaan botste een fietser (personalia nog niet bekend) vrijdagmiddag bij het oversteken van de straat tegen de auto aan van een 33-jarige man uit Groningen. De automobilist kon de man niet meer ontwijken en raakte de fiets. De fietser werd met schouder- en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietser over motorkap heen
Een 37-jarige fietser uit Groningen verleende vrijdagochtend op de kruising van het Lopende Diep met de Spilsluizen geen voorrang aan een 35-jarige automobiliste uit Groningen. De fietser kwam over de motorkap heen en raakte met zijn hoofd de voorruit. Hij is met een hoofdwond en letsel aan de romp naar het ziekenhuis gebracht. Bij het technisch onderzoek bleek de fiets geheel geen remmen te hebben.

Onnen / Haren: snelheidscontroles
Op de Dorpsweg in Onnen werd vrijdagochtend gecontroleerd op snelheid. In totaal werd van 185 voertuigen de snelheid gemeten. Negen voertuigen reden sneller dan de limiet van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur. In Haren werd op de Dr. Ebelsweg de snelheid van 250 voertuigen gemeten. Op de 80 km weg reden zeven autos te hard. De snelste reed 119 km per uur.

Groningen: oplichter actief
Bij de politie zijn deze week nog twee gevallen van oplichting / diefstal binnen gekomen van bejaarde Stadjers. Een 87-jarige vrouw wonende aan de Paterswoldseweg kreeg woensdag bezoek van een man die zei voor een postorderbedrijf te werken. Met een smoes over betalingsproblemen kwam hij binnen en wist uit de portemonnee van de vrouw geld en een pasje te stelen. Het signalement van deze man komt overeen met een soortgelijk geval in dezelfde straat een week eerder. Toen gaf de man zich uit voor een dokter. Een soortgelijk geval werd donderdag gemeld door een 89-jarige vrouw in de Plutolaan. Daar kwam de man binnen met een smoes dat hij werkzaam was bij een woningbouwvereniging en het sluitwerk van de binnendeuren kwam controleren. Omdat de vrouw de nodige argwaan kreeg en er buren voor de woning van de vrouw waren kwam het niet tot een diefstal. Het signalement van de man luidt: man, leeftij ongeveer 30 jaar, licht getinte huidskleur, nette verschijning, spreek ABN, zwart achterover gekamd haar. De man droeg in bovengenoemde gevallen een langwerpige donkere rugzak. De politie heeft de zaken in onderzoek. Tips over de mogelijke identiteit van de man zijn welkom op telefoonnummer 0900 8844(lokaal tarief). Ook wil de politie informatie over mogelijk andere pogingen van diefstal door de man.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 21-06-2002 '
Lees ook