Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 22 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: aanrijding tussen brommer en fietser Bij een aanrijding dinsdagmiddag tussen een 16-jarige bromfietser en een 26-jarige fietser, beide uit Groningen, op de kruising van de Nieuwe Ebbingestraat en de Wipstraat raakten beide bestuurders gewond. De fietser stak de Nieuwe Ebbingestraat over en botste tegen de van links komende brommerrijder aan. Beide slachtoffers zijn met divers letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vernielzuchtige man aangehouden
Op de Mauritsstraat werd dinsdagnacht een 24-jarige Stadjer aangehouden voor het plegen van vernielingen in de buurt. Een groepje van drie mannen gedroeg zich baldadig in de omgeving en de politie werd gewaarschuwd. De agenten zagen dat een 24-jarige man tegen een fiets en een vuilnisbak trapte en planten uit de grond trok. Hij werd aangehouden. Na verhoor kreeg de man een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist rijdt tegen verkeerspaal en blijkt onder invloed
Agenten zagen dinsdagnacht een 26-jarige automobilist op de kruising van de Stoepemaheerd met de Emingaheerd een op de vluchtheuvel staande verkeerspaal rammen. De automobilist reed door en werd bij zijn woning aan de Grevingaheerd aangehouden. Hij blies een promillage van 1.85. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: graffitispuiter betrapt
Een 48-jarige man uit Groningen werd dinsdagavond betrapt in de Stoeldraaierstraat bij het bespuiten van een betonnen paaltje. Hij verklaarde zijn spuitbusactie door gevoelens van baldadigheid onder invloed van sterke drank. De man kreeg een proces-verbaal en de spuitbus bleef in het politiebureau achter.

Groningen: drinken op de openbare weg
Op de kermis op de Vismarkt werd dinsdagavond aan een 27-jarige Stadjer gevraagd zijn geopende bierblikje weg te doen. Ook na meerdere verzoeken voldeed de man niet aan deze vordering en werd hij aangehouden. Op het bureau kreeg hij een proces-verbaal.

Groningen: cameratoezicht ziet poging fietsdiefstal Medewerkers van het cameratoezicht zagen dinsdagavond dat een 34-jarige Groninger in de Peperstraat een fiets probeerde te stelen. De man probeerde met een mes het slot te forceren. Op het Gedempte Kattendiep konden gewaarschuwde politieagenten de man, die nog in bezit was van het mes, aanhouden. Hij kreeg een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld. Later in de dinsdagnacht zagen agenten dat de Stadjer op de Oude Ebbingestraat een 19-jarige man uit Groningen aansprak en hem een fiets aanbood. De jongeman bekende de fiets voor 5 euro gekocht te hebben en hij krijgt een verbaal voor heling. De 34-jarige bekende de diefstal van de fiets.

Groningen: 22 bonnen bij brommercontrole in Beijum In de wijk Beijum werd dinsdagmiddag een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 22 bonnen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Onder andere het niet dragen van de helm (5), het onterecht voeren van oranje vlakken (4) en het onverzekerd rijden (3). Verder werd 1 brommer in beslag genomen voor onderzoek naar een vals framenummer.

Baflo: twee verkeersdoden bij botsing
Een 18-jarige automobilist uit Baflo en diens 15-jarige vriendin , eveneens uit Baflo, zijn dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een frontale botsing op de Provincialeweg S5 bij hun woonplaats. De bestuurder was op slag dood. Het meisje is later kort na aankomst in het ziekenhuis waar ze met de traumahelicopter naar werd vervoerd, overleden. Het ongeval gebeurde doordat de auto van de twee slachtoffers, komende uit de richting Warffum, in een flauwe bocht naar links in de berm kwam, waarna de bestuurder te sterk corrigeerde. Hierdoor begon de auto te driften en kwam op de linker weghelft in botsing met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een inwoonster van Westernieland. Zij en haar twee jonge kinderen, liepen daarbij ogenschijnlijk niet al te zware verwondingen op. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is gedurende de werkzaamheden tussen 15.30 en 19.00 uur voor het verkeer gesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via lokale routes.

Appingedam: inbraak bakker
I het afgelopen weekend is er ingebroken in een bakkerij aan het Bolwerk in Appingedam. Men is binnengekomen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Binnen is de hele zaak doorzocht. Er wordt een som geld vermist. Omdat enkele koelvitrines open zijn blijven staan is zeker voor duizend Euro aan bakkerswaar ontdooid en waardeloos voor de verkoop geworden..

Zuidwolde: langzame motorrijder zonder rijbewijs De politie heeft dinsdagmorgen op de Eemshavenweg bij Zuidwolde een langzaam rijdende motorrijder bekeurd die geen rijbewijs bleek te hebben. Het ging om een 45-jarige Stadjer die de motor had geleend van een kennis. Hij reed hooguit 60 km/u op een weggedeelte waar 100 mocht worden gereden. De motorfiets is aan het politiebureau gestald.

Middelstum: rijbewijs ingenomen voor te hard rijden Een 32-jarige automobilist uit Roodeschool moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat een politiesurveillance had geconstateerd dat hij 155 km/u reed op een gedeelte waar maximaal 100 km/u mocht worden gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 22-05-2002 '
Lees ook