Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 22 juli 2002

Dagelijkse berichten

Zevenhuizen: Friezen aangehouden
In een discotheek aan het Hoofddiep in Zevenhuizen heeft de politie zondagnacht een 28-jarige man uit Heerenveen en een 27-jarige man uit Buitenpost aangehouden. Beiden werden door personeel van de disco betrapt op het bezit van ieder een buisje met vermoedelijk GHB (gamma-hydroxy-butyraat). De mannen werden meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De buisjes met drugs zijn door de politie in beslag genomen. De verdachten gingen vervolgens terug naar de disco. Daar bleek nog hun auto te staan. Bij onderzoek in de wagen trof de politie nog een drie buisjes met vermoedelijk dezelfde stof aan. Ook deze zijn in beslag genomen. Na onderzoek in de auto is de verdachte uit Buitenpost, eigenaar van de wagen, opnieuw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winsum: gewonde bij ongeval
Een 18-jarige vrouw uit Winsum is zondag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meeden in haar woonplaats. De vrouw zat in de auto bij een 33-jarige man, eveneens uit Winsum. Die verloor op de kruising met De Ploeg de controle over zijn auto en reed tegen een stoeprand. Na een stuurcorrectie botste hij aan de andere kant van de weg tegen een paal. Het slachtoffer liep rugletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De 33-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man, die geen letsel op liep, werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.65 promille vastgesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Muntendam: dode bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Tussenklappen tussen Muntendam en Zuidbroek is maandagmorgen een 27-jarige automobilist uit Veendam om het leven gekomen. De man, die alleen in de auto zat, reed in de richting van Zuidbroek en raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto naast de weg. Na aan stuurcorrectie verloor de man de controle over de auto en botste tegen een boom aan de rechterkant van de weg. Het slachtoffer liep ernstig letsel op en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De tussenklappen is ongeveer een uur voor het verkeer afgesloten geweest. De totaal vernielde auto van het slachtoffer is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Dronken man ingesloten
De politie heeft zondagochtend op de Grote Markt een 26-jarige man uit Emmen voor openbare dronkenschap aangehouden. De man lag voor het gemeentehuis en was de weg volledig kwijt. De Emmenaar is ter ontnuchtering ingesloten. In de middag mocht hij met een proces-verbaal op zak het politiebureau weer verlaten.

Aangehouden man blijkt drugs bij zich te hebben Op de Grote Markt heeft de politie zondagochtend een 24-jarige man uit Groningen voor belediging aangehouden. De man bevond zich in een grote groep personen voor een horecagelegenheid. Toen de agenten de groep van deze locatie wegstuurden, was de stadjer de enige die niet weg wilde gaan. Daarnaast beledigde hij de dienders. Aan het bureau kon de man zich niet identificeren, waarop de agenten besloten de man naar huis te brengen en zo de opgegeven personalia te controleren. Al snel bleek dat de verdachte een valse naam had opgegeven. Voor de tweede maal aan het bureau troffen de agenten in de jas van de verdachte 9 bolletjes met verdovende middelen aan. De verdachte verklaarde niet de eigenaar van de jas te zijn. Hij mocht na verhoor zonder jas het bureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen vernielt ruit
De politie heeft zondagochtend in de Jennerstraat een 18-jarige jongen aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de jongen een ruit van een supermarkt aan de Paterswoldseweg kapot trapte en vervolgens was doorgelopen. Toegesnelde agenten wisten de jongen op te sporen. Aan het bureau kreeg de jongen een dagvaarding uitgereikt, waarna hij het politiebureau kon verlaten.

Stadjer met glas gestoken
Een 29-jarige man uit Groningen is zondagmiddag in de Gelkingestraat door een onbekende man met een stuk glas in de nek gestoken. De stadjer had kort daarvoor woorden met de betreffende man gekregen. Blijkbaar vielen de woorden van het slachtoffer bij de dader in verkeerde aarde. Deze sloeg een glas stuk en stak de stadjer in zijn nek. Een snijwond was het gevolg. Een zoektocht naar de dader heeft geen resultaat opgeleverd. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden
De politie heeft zondagnacht in de Barkmolenstraat een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Aan het bureau bleek dat de man 1,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Daarnaast bleek dat de man zijn auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook was de auto niet gekeurd en verzekerd. De stadjer kreeg na verhoor een dagvaarding mee. Voor alle overtredingen kreeg de verdachte een bekeuring mee.

Man op straat overvallen
Een 27-jarige man uit Groningen is zondagmiddag op de Friesestraatweg door drie onbekende mannen overvallen. Het slachtoffer werd door de mannen vastgepakt en kreeg een mes op de keel. Hierdoor werd het slachtoffer gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Vervolgens kreeg hij nog enkele klappen en schoppen tegen het lichaam. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer heeft oogletsel opgelopen. De politie stelt een onderzoek in.

Mannen aangehouden na vernieling taxi
De politie heeft zondagavond twee broers in de leeftijd van 26 en 33 jaar, beiden uit Groningen, in de Nieuwstad voor openlijke geweldpleging aangehouden. De broers hadden kort daarvoor een taxi vernield op het Gedempte Zuiderdiep. Op aanwijzing van de taxichauffeur konden zij worden achterhaald. De broers verkeerden behoorlijk onder invloed van alcohol. De oudste van de twee gedroeg zich zeer recalcitrant en kreeg nog een proces-verbaal voor belediging.

Vrouw beroofd van geld beroofd
Op de Kraneweg is zondagnacht een 21-jarige vrouw uit Groningen beroofd door een onbekende man. De vrouw werd plotseling van achteren beetgepakt en moest geld afgeven. Zij gaf onder dwang uiteindelijk 25 Euro af. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Man rijdt onder invloed
De politie heeft zondagnacht een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De stadjer bleek aan het bureau
1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Met een dagvaarding op zak kon hij het bureau verlaten.

Mannen aangehouden voor diefstal drank
Twee mannen in de leeftijd van 19 en 22 jaar, beiden uit Groningen, zijn zondagnacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt aangehouden voor diefstal van sterke drank. De verdachten hadden uit een bar flessen drank weggenomen, maar wist het personeel de daders te achterhalen. Zij werden overgedragen aan de politie. Beide heren konden na verhoor het politiebureau verlaten. Zij krijgen een proces-verbaal.

Groningen: glazenwasser gewond
Een 22-jarige glazenwasser uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden. De man was bezig met het wassen van ramen van een woning op de tweede etage van een flat. Door nog onbekende oorzaak begon de ladder waarop de man stond te schuiven en viel zijwaarts om. De glazenwasser liep rugletsel op en is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft het onderzoek naar het bedrijfsongeval overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 22-07-2002 '
Lees ook