Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 23 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: fietser aangereden
Op de kruising van het Boterdiep met de Wipstraat verleende een 42-jarige fietser uit Groningen woensdagmiddag geen voorrang aan een 38-jarige automobiliste uit Sappemeer. De fietser werd geschept door de auto. De fiets en de voorruit van de auto raakten beschadigd. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: straatdealers aangehouden
Bij een controle op verdovende middelen werd woensdagnacht een 23-jarige man uit Rotterdam in de Stoeldraaierstraat aangehouden. De man handelde met twee andere mannen en bleek in het bezit van cocaïne en heroïne Verder had hij een weegschaaltje en wikkelpapiertjes bij zich. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Op de Oliemuldersweg werd woensdagavond een man met een nog onbekende identiteit aangehouden op verdenking van handel in drugs. De man hield zich verdacht op in de Oosterparkwijk en handelde met inzittenden van een passerende auto. Bij de controle had de man een bol cocaïne en heroïne bij zich. De man zijn identiteit werd in het verhoor niet duidelijk en hij is ingesloten voor nader onderzoek. Een 27-jarige vrouw uit Groningen werd op de Bornholmstraat gecontroleerd. Zij bracht verdovende middelen aan de vrouw en bleek zon 12 gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich te dragen. De vrouw werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: agressieve winkeldief
Een 50-jarige man uit Groningen werd woensdagochtend door een personeelslid van een drogisterij aan de Nieuwe Ebbingestraat aangesproken nadat het alarm was afgegaan. De winkeldief, die een horloge had weggenomen, gebruikte geweld om los te komen. Hij werd door meerdere personen tegen gehouden en sloeg om zich heen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal en een ontzegging om in de winkel te komen.

Groningen: fietsster (16) krijgt tas in voorwiel Op de Diamantlaan kreeg een 16-jarige fietsster uit Groningen woensdagochtend een tas in haar voorwiel en kwam met haar hoofd tegen het stuur aan. Zij viel en werd met kaakletsel en aangezichtverwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromfietsen niet in orde
Vanwege de vele gebreken en overtredingen bij bromfietsers werd er woensdag wederom een controle gehouden in de wijk Beijum. Voor een te hoge constructiesnelheid werden vier bonnen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid lag op 76 km per uur. Verder werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door het rode verkeerslicht en onverzekerd en zonder certificaat rijden. In totaal elf bonnen.

Hoogezand: bromfietscontrole
Bij een korte bromfietscontrole in Hoogezand zijn woensdag drie bromfietsers bekeurd. In een geval bleek de bromfietser geen certificaat te hebben en geen verzekering te hebben afgesloten voor de bromfiets. Tevens vertoonde het voertuig een te hoog vermogen. De tweede bromfietser had eveneens geen certificaat. De remmen waren niet deugdelijk en de bromfiets had eveneens een te hoog vermogen. Bij de derde bromfiets werd een gladde band geconstateerd.

Uithuizen: aangehouden man verwondt zichzelf op politiebureau Een 25-jarige inwoner van Uithuizen die was aangehouden heeft zichzelf woensdagavond aan het politiebureau in Uithuizen verwondt aan zijn pols. De man sloeg met zijn vuist door het raam van de zogeheten ophoudkamer, waardoor hij een open wond opliep en een pees bijna doorsneed. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd behandeld. Hij is nadien ingesloten voor nader onderzoek naar een vernieling die hij woensdagavond pleegde bij de woning van zijn ex-vriendin in Uithuizen. Hij gooide daar een raam in.

Delfzijl: politie op zoek naar getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 19-jarige inwoonster van Appingedam in een discotheek aan de Oude Schans in Delfzijl. De mishandeling gebeurde zondagnacht (eerste pinkerdag) omstreeks 2.45 uur. Het slachtoffer stond bij de achterste bar en kreeg een woordenwisseling met een ander meisje. Daarbij werd ze plotseling op het hoofd geslagen met een flesje, waarbij zij een ernstige hoofdwond opliep. Ze is behandeld in het ziekenhuis voor de verwonding. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Delfzijl, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Losdorp: snelheidscontrole
Op de Schafferweg in Losdorp zijn woensdagmorgen 117 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar maximaal 50 km/u was toegestaan. In totaal werden 23 daarvan bekeurd voor een te hoge snelheid. De hoogst genoteerde reed 89 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 23-05-2002 '
Lees ook