Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 23 juli 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: gewonde bij ongeval A7
Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Winschoten is maandagmiddag een 55-jarige vrouw uit Sneek licht gewond geraakt. De vrouw reed in een pick-up truck met daarop een kampeerunit bevestigd, bestuurd door haar eveneens 55-jarige man, in de richting van Nieuweschans. Vermoedelijk tengevolge van een klapband raakte de bestuurder de controle over het voertuig kwijt en kwam tegen en op de middenbermgeleiding tot stilstand. De kampeerunit werd daarbij van de auto gerukt. Het slachtoffer liep nek- en knieletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Daar bleken de verwondingen alleszins mee te vallen. De kampeerauto raakte zwaar beschadigd en is door een berger weggesleept. De zuidelijk rijbaan van de A7 is ter plaatse enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

Hoogezand: moeder en kind gewond bij ongeluk
Een 39-jarige vrouw uit Zuidbroek en haar 7-jarige dochter zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan het Heveapad in Hoogezand. De Zuidbroekster reed met haar auto vanuit een uitrit de weg op en zag daarbij een naderende auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Sappemeer over het hoofd. Die kon niet meer tijdig stoppen en botste in de flank van de auto van de slachtoffers. Moeder en dochter zijn met nek- respectievelijk hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hun auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger weg getakeld.

Winschoten: vrouw (49) gewond
Op de secundaire rijbaan van de Beertsterweg in Winschoten raakte maandagmiddag een 49-jarige vrouw uit Winschoten gewond bij een verkeersongeval. De vrouw reed in haar brommobiel door nog onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto aan. De brommobiel sloeg na de botsing over de kop. Daarbij werd de bestuurster uit haar voertuigje geslingerd en kwam onder de brommobiel terecht. Nadat de brommobiel door omstanders van de vrouw was afgeduwd kon haar eerste hulp worden verleend. Het slachtoffer is met letsel aan hoofd, handen en een voet naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. Haar brommobiel is door een berger afgevoerd.

Ten Boer: minderjarige asielzoeker aangehouden
Op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Nijverheidsweg in Ten Boer heeft de politie maandagavond een 17-jarige jongeman uit Burundi aangehouden. De man heeft een verbod opgelegd gekregen om op het terrein van het AZC te komen. Toen de jongen toch op terrein werd aangetroffen werd hij door beveiligingsmensen aangesproken en werd hem verzocht het terrein te verlaten. De man weigerde waarop de politie werd ingeschakeld. Agenten wisten de man te bewegen het terrein te verlaten en de knaap begaf zich naar een bushalte. Ruim een half uur later bleek hij weer op het terrein te lopen waarop opnieuw de politie werd ingeschakeld. Politiemensen troffen hem weer op terrein aan. De jongeman is daarop aangehouden voor erfvredebreuk. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding en er ontstond een worsteling met de agenten waarbij de jongen de politiemensen probeerde te slaan, hen spuugde en voor alles en nog wat uitschold. Hij kon worden geboeid en in de politieauto worden geplaatst. Eenmaal in de politiewagen begon de knaap opnieuw te vechten en kon maar met moeite onder bedwang worden gehouden. Hij is naar het bureau gebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor erfvredebreuk, verzet en belediging.

Uithuizen: man aangehouden
Een 20-jarige man uit Rusland is maandagavond door de politie aangehouden op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Alberdalaan in Uithuizen. De man kreeg om onduidelijke redenen ruzie met een 39-jarige man uit Iran. Er ontstond een handgemeen waar bij de Iraniër door de Rus met een stok werd geslagen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en na verhoor terug gebracht naar het AZC.

Delfzijl: inbraak
In een loods van een bevrachtingbedrijf aan de Visserijweg in Delfzijl werd het afgelopen weekend ingebroken. De inbrekers kwamen de loods binnen door een raam te vernielen. Binnen braken ze een aantal kledingkasten van personeelsleden open. Daaruit werden enkele persoonlijke spullen weggenomen. Ook namen de dieven een brandblusser en een verbrandtrommel mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: fietster gewond na valpartij
Een 26-jarige vrouw uit Groningen is maandagochtend in de Poelestraat gewond geraakt na een val met haar fiets. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de fiets van de vrouw veiliggesteld.

Groningen: onderzoek woning na aanhouding verslaafde De politie heeft maandagavond in de Idastraat een 50-jarige man uit Groningen aangehouden die in het bezit was van 31 gram cocaïne en 8 gram heroïne. De stadjer is hierop ingesloten. Omdat de politieagenten de verdachte uit een woning aan de Menadostraat hadden zien komen, werd korte tijd later een inval gedaan in deze woning. Daar werden nog eens drie mannen aangehouden. Twee verdachten werden direct na verhoor in vrijheid gesteld. De derde, een 48-jarige man uit Groningen, bleek ook in het bezit te zijn van twee bolletjes cocaïne. Hij is ingesloten. In de woning werden diverse gebruikersvoorwerpen met betrekking tot verdovende middelen aangetroffen. Daarnaast troffen de dienders een grote hoeveelheid goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie zal onderzoek verrichten naar de herkomst van de goederen.

Groningen: snorfietser heeft dubbel pech
De politie heeft maandagmiddag op de Brugstraat een 24 jarige man uit Groningen bekeurd, omdat hij onverzekerd op zijn snorfiets reed. De stadjer bleek dubbel pech te hebben, want hij bleek bij navraag nog twee boetes te hebben openstaan. De man betaalde vervolgens 178 Euro en voorkwam zo dat hij zou worden ingesloten.

Groningen: alcomobilist en echtgenote aangehouden Op de Friesestraatweg is maandagavond een 52-jarige man uit Groningen voor rijden onder invloed aangehouden. De man bleek 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. De 49-jarige vrouw van de stadjer wilde niet van haar man gescheiden worden. Op het politiebureau werd in de kelder van haar gevorderd om mee te gaan naar de receptie, waar zij kon wachten op haar echtgenoot. Zij weigerde echter alle medewerking. De vrouw werd hierop ook aangehouden. Ook zij krijgt een proces-verbaal. Het stel mocht beiden na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: doorrijder rijdt ook onder invloed
De politie heeft maandagmiddag op de Harkstederweg in Harkstede een 59-jarige man uit Harkstede aangehouden, nadat de man daarvoor een aanrijding had veroorzaakt in de Oude Ebbingestraat in Groningen en hierbij de plaats van het ongeval had verlaten. De agenten zagen dat de bestuurder bij zijn aanhouding amper op zijn benen kon staan. Aan het politiebureau bleek dat de man 1,95 promille alcohol in zijn bloed bleek te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de Harksteder op.

Groningen: krattendieven aangehouden
Op de Concourslaan heeft de politie maandagavond twee mannen van respectievelijk 20 en 36 jaar, beiden uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. Een politieagent had beide mannen betrapt bij de diefstal van kratten vanaf het terrein van de renbaan. Beide stadjers zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Zij kunnen rekenen op een proces-verbaal.

Groningen: ruzie in familie mondt uit in steekpartij Een 35-jarige man uit Groningen is maandagavond in de Johan Willem Frisostraat gewond geraakt, nadat hij samen met zijn 30-jarige zus bij hun 34-jarige zwager verhaal was komen halen. Hierbij forceerden broer en zus de voordeur van hun zwager zijn woning. Vervolgens escaleerde het conflict, doordat de zwager naar buiten kwam en met een scherp voorwerp instak op de 35-jarige man. Op het moment dat beide mannen elkaar weer te lijf wilden gaan, kwam de politie tussen beide familieleden. Met grote moeite wisten zij het gezelschap te scheiden en wisten de agenten erger te voorkomen. Uiteindelijk werd de zwager aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en de vrouw voor openlijke geweldpleging en huisvredebreuk. Het slachtoffer werd voor behandeling vervoerd naar een ziekenhuis. Na zijn behandeling werd ook hij aangehouden voor openlijke geweldpleging en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lolaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 23-07-2002 '
Lees ook